به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۱۲/۲۹ ساعت ۲۲:۰۱
کد مطلب : ۴۶۱۵۸۱

علم‌الهدی: غایبان در انتخابات «اکثریت متمرد» هستند و در برابر اقلیت جایگاهی ندارند!

گروه سیاسی: نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی، مردمی را که در انتخابات ۱۱ اسفند امسال شرکت نکردند، «اکثریت عاصی و متمرد» خواند و گفت آنها در برابر اقلیت «جایگاهی» ندارند!!
علم‌الهدی: غایبان در انتخابات «اکثریت متمرد» هستند و در برابر اقلیت جایگاهی ندارند!
سیداحمد علم‌الهدی درباره ۵۹ درصد از حائزین شرایط که در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان شرکت نکردند، گفت که آنها به دستور و فرمان رهبری عمل نکردند. او با اشاره به مشارکت ۴۱ درصدی در انتخابات، گفت که «در اسلام اکثریت به خودی خود مورد پذیرش قرار ندارد» و سپس ادامه داد: «مراد از اکثریت، اکثریت متدین و متعبد است نه اکثریت عاصی و متمرد.» امام جمعه مشهد افزود: «بنابراین برای اکثریتی که به دستور و فرمان رهبری در خصوص شرکت در انتخابات عمل نکردند، در مقابلِ رجحان اثباتی اقلیت جایگاهی وجود ندارد.»
این سخنان در حالی ابراز می‌شود که برخی چهره‌های سیاسی کم‌رونقی این انتخابات را نشانه نارضایتی مردم دانسته‌اند.
مصطفی تاج‌زاده، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، با انتشار نامه‌ای از زندان اوین، انتخابات اخیر  را «شکستی تاریخی» برای حکمرانی کشور نامید و سیدمحمد خاتمی،‌ رئیس‌جمهور پیشین ایران، نیز که در اقدامی بی‌سابقه در این انتخابات شرکت نکرد، گفت «همراه و همنوا با خیل ناراضیان» حاضر به رأی دادن نشده است. همچنین شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان در بیانیه‌ای نوشت: «تحریم آگاهانه انتخابات مجلس .... در این سال، نشان از عدم مشروعیت این نهاد و نارضایتی عمیق مردم  بود.»
بر اساس آماری که وزارت کشور منتشر کرد، میزان مشارکت تنها در هشت استان کشور بالاتر از ۵۰ درصد بود.
در تهران انتخابات با استقبال سرد مردم روبه‌رو شد و بر اساس آمار وزارت کشور حدود ۲۶ درصد از واجدان شرایط در آن شرکت کردند. همچنین گزارش‌هایی درباره تعداد قابل توجه آرای باطله در انتخابات تهران و سایر شهرهای بزرگ منتشر شد، اما وزارت کشور حاضر به ارائه آمار مربوط به این رأی‌های ریخته‌شده به صندوق‌ها نشد.

متن اظهارات علم‌الهدی
سید احمد علم‌الهدی در پنجمین جلسه تفسیر آیات قرآن کریم در ماه مبارک رمضان امسال که در حسینیه دفتر نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: یکی دیگر از آیات اندیشه‌ساز قرآن، آیه ۶۵ سوره مبارکه نساء است که خداوند در آن می‌فرماید «ای پیامبر، کسانی که به تو اظهار وابستگی می‌کنند، ایمان ندارند تا زمانی که در موارد اختلاف و مسائل مختلف زندگی تو را قاضی قرار دهند و هیچ ناراحتی و سنگینی از حکم تو نداشته و نسبت به حکم تو تسلیم باشند».
وی در تبیین اینکه ایمان به خدا از سه جز باور به تقدیرات خداوند، باور به وحی و دستورات الهی که توسط پیامبر بیان شده و در نهایت باور به معاد تشکیل شده است، افزود: برخی افراد در مواجهه با پیشامد‌ها و اتفاقاتی که برای ایشان در زندگی رخ می‌دهد فکر می‌کنند اگر شرایط زندگی به نحو دیگری پیش می‌رفت، برای آنان بهتر بود. در حقیقت این رفتار، کامل نبودن باورمندی و ایمان ایشان به خداوند را نشان می‌دهد.
وی شک و تردید پیش گفته را نفی‌کننده یقین به حکیم بودن خداوند دانست و گفت: اگر انسان اتفاقات و گذر زندگی خود را نگاه کند، متوجه خواهد شد بیشتر خواسته‌های او که محقق نشده به نفعش بوده و آنچه از خواسته‌ها که محقق شده‌اند، نفع و سود بسیاری برای انسان به دنبال نداشته است؛ در نتیجه به مصلحت و حکمت خداوند در زندگی پی می‌برد.
علم‌الهدی با بیان اینکه در خصوص مواجهه با احکام دین نیز همین شک و تردید از سوی گروهی از انسان‌ها وجود دارد ادامه داد: برخی انسان‌ها تمام کار‌ها و دستورات الهی را قبول ندارند، بخشی را می‌پسندند و بخش دیگری را سنگین می‌دانند. درحالی‌که مؤمن واقعی کسی است که تمام دستورات پیامبر (ص) را اطاعت کند و حتی اگر یک مورد را قبول نکند، کافر محسوب می‌شود.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در تبیین بیشتر این مطلب افزود: خداوند به این معنا در آیه ۱۵۰ سوره مبارکه نساء تصریح کرده و فرموده است «آنان که به خدا و رسولان او کافر شوند و می‌خواهند که میان خدا و پیغمبرانش جدایی اندازند و گویند: ما به برخی (از انبیا) ایمان آورده و به پاره‌ای ایمان نیاوریم و می‌خواهند که میان کفر و ایمان راهی اختیار کنند».
وی با اشاره به سخن امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه «ولایت‌فقیه، همان ولایت رسول‌الله است»، عنوان کرد: ملت ایران متدین هستند، یعنی اعتقاد دارند که نظام جمهوری اسلامی و انقلاب بر اساس دین شکل گرفته است، بنابراین اگر دین از این نظام حذف شود دیگر کسی وابسته به این انقلاب و نظام نخواهد بود؛ لذا ما باید همان موضعی که مسلمانان صدر اسلام نسبت به دستورات پیامبر (ص) داشتند را نسبت به ولایت‌فقیه داشته باشیم.
علم‌الهدی با بیان اینکه نقد مقام معظم رهبری مسئله‌ای متفاوت از تبعیت از ایشان است، تأکید کرد: زمانی که حتی مقلد مرجع تقلید دیگری هستیم در حکمی که از سوی آقا در امور اجتماعی اقامه می‌شود، بر همه مقلدین واجب است که از آن تبعیت کنند.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با اشاره به شبهه‌ای که از سوی برخی افراد در موضوع میزان مشارکت مردم در انتخابات مطرح شده ادامه داد: عده‌ای می‌گویند تنها ۴۱ درصد مردم در انتخابات شرکت کردند و ۵۹ درصد دیگر مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت نکردند، بنابراین نمایندگانی که انتخاب شدند، مورد تأیید و پذیرش اکثریت نیستند و کاری که این افراد در برنامه‌ریزی‌های کشور انجام دهند برخلاف خواسته و نظر اکثریت جامعه است.
وی در پاسخ این شبهه به تفاوت ملاک اکثریت در اندیشه سیاسی اسلام با اندیشه لیبرال دموکراسی پرداخت و گفت در اسلام اکثریت به خودی خود مورد پذیرش قرار ندارد و فقط در جایی که رجحان ثبوتی در خصوص موضوعی مشخص نبوده یا مردد باشد از باب تشخیص رجحان اثباتی به اکثریت مراجعه می‌شود. در این میان مراد از اکثریت، اکثریت متدین و متعبد است نه اکثریت عاصی و متمرد؛ بنابراین برای اکثریتی که به دستور و فرمان رهبری در خصوص شرکت در انتخابات عمل نکردند، در مقابلِ رجحان اثباتی اقلیت جایگاهی وجود ندارد.
علم الهدی به فتوا ندادن برخی از مراجع تقلید در خصوص مشارکت در انتخابات نیز اشاره کرد و گفت: عده‌ای می‌گویند، برخی مقلد مقام معظم رهبری و مراجعی که شرکت در انتخابات را واجب اعلام کردند، نبودند، پس در انتخابات شرکت نکردند. پاسخ این است که با توجه به اینکه هیچ مرجعی به لزوم عدم مشارکت در انتخابات فتوا نداده بود، در این موقعیت فرد مسلمان و مؤمن باید همانند سایر احکام شرعی به مرجعی مراجعه کند که فتوا و نظری اعلام کرده است؛ زیرا مشارکت سیاسی در اندیشه سیاسی اسلام یک تکلیف است. حال اگر کسی به تکلیف خود عمل نکرده در حقیقت حق خودش را از بین برده است.

۱۴۰۲/۱۲/۲۹ ۲۲:۵۲
گربه شد عابد و مسلمانا (439523)
۱۴۰۳/۰۱/۰۱ ۰۰:۲۴
حاج آقا خودت را ناراحت نکن انشالله با رفتار و عملکرد پسندیده دولت مردمی ،انها هم در آینده به سر صندوق خواهند امد (439525)
علا
Iran, Islamic Republic of
۱۴۰۳/۰۱/۰۱ ۰۱:۳۶
چشمانتان از فرط عصبانیت از حدقه دربیاید و بترکد ای براندازان وطن فروش و متمرد و بی دین
همتون برید به درک
طرفداران حق همیشه کم بوده اند ولی بر اکثریت کافر همیشه پیروز بوده اند وباز هم پیروز خواهند شد.
شما نادانهای غربگدا دین میدانید یا آیت الله علم الهدی
قرآن در ۸۲ جا از اکثریت گناهکار و فاسق و کافر و ناسپاس و غیره سخن به میان آورده
یعنی دقیقا ۵۹ درصد متمرد.
هر کسی که رای نداد در حقیقت دشمن داخلی هست.
۱۲ سال دیگه همتون به درک واصل خواهید شد
این تاریخی که گفتم رو بخاطر بسپارید که سال نابودیتان است (439527)
۱۴۰۳/۰۱/۰۱ ۰۷:۰۶
اقلیت شمایید که خودتون رو وارث این مملکت وجزوه غنائم اسلام میدانید ولی اخراشه دیگه ازمنبر دوزاری به کجا رسیدین تورویا هم نمی‌دیدیم
وای به روزی که ورق برگردد (439530)
ناشناس
United States
۱۴۰۳/۰۱/۰۱ ۰۹:۵۷
واقعا دعوای اصلی همین بوده و هست که افرادی چون آقای علم الهدی واقعا مردم را قبول ندارند و فقط نقش مردم در ذیل حاکمیت برای روانسازی حکومت تعریف می کنند . دیگر بیشتر از این صراحت انتظار دارید!؟ (439534)
صادق
Iran, Islamic Republic of
۱۴۰۳/۰۱/۰۱ ۱۰:۳۱
جناب آیت الله ، محاسبات شما خیلی غلط است . شاید اقلیتی سرکش ، چند صباحی بتازند اما عاقبت پیروزی با اکثریت است . این قانون زندگی اجتماعی است. (439536)
۱۴۰۳/۰۱/۰۱ ۱۳:۴۲
بله مشروعیت از مردم نیست؛ بلکه از خداست! فقط نمیدونم اگر مردم نباشند میخوان بر هوا و اکسیژن حکومت کنند؟! (439538)
۱۴۰۳/۰۱/۰۱ ۱۴:۰۰
بزودی تشت رسوائی تو هم زمین میافته (439540)
۱۴۰۳/۰۱/۰۱ ۱۷:۴۴
چرا این تایید صلاحیت.از اون بدتر چرا مردم بهش رای دادن. چرا اکثریت متدین به این رای دادن. (439542)
مرتضی
Iran, Islamic Republic of
۱۴۰۳/۰۱/۰۱ ۲۱:۲۸
قبلاً «خس وخاشاک» بودیم حالا« اکثریت متمرد »شدیم ...یک درجه پیشرفت کرده ایم الحمدلله. (439543)
داداش
Iran, Islamic Republic of
۱۴۰۳/۰۱/۰۲ ۰۲:۱۵
شما که حکم ارتداد صادر کردید حالا متمرد که چیزی نیست . مطمئن باش که دستتان و چپاولگریتان از این کشور بریده خواهد شد .مروجان خرافه؛ (439544)
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴۰۳/۰۱/۰۲ ۱۵:۱۴
به نفع تو که شد نیامدن خیلی ها (439547)
حسینی
Iran, Islamic Republic of
۱۴۰۳/۰۱/۰۲ ۱۷:۳۰
اقلیت پررو که می گویند همین است ! (439548)
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها