گروه ورزشي: وزیر دادگستری گفت: حضور بانوان در برخی از محیطهای ورزشی ناهنجاریهای فرهنگی را تشدید میکند.
حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی در حاشیه اولین نشست نقش رهبران دینی در پیشگیری از خشونت علیه کودکان در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که آیا بستر فرهنگی برای حضور بانوان در ورزشگاهها فراهم نیست؟ گفت: اولا ما یک تقید ارزشی و دینی داریم و روی آن هم حساس هستیم و خوشبختانه حس عمومی جامعه نیز کاملا مثبت است، یعنی انتظار جامعه این است که ما به عنوان یک نظام دینی قواعد دینی را رعایت کنیم و قوانین ما هم برگرفته از ضوابط دینی است. پس باید ببینیم ضوابط شرعی ما تا چه اندازه برای حضور خانمها اجازه میدهد.
وزیر دادگستری گفت: شما چرا این سئوال جدیتر را مطرح نمیکنید که خود خانمها چطور ورزش میکنند؟ آیا آنطور که خانمها در دنیا ورزش میکنند خانمها در کشور ما میتوانند ورزش کنند. طبیعی است که این طور نیست. طبیعی است که ما بر این مواضع آنها را درست وبه حق میدانیم پافشاری کنیم. وزیر دادگستری اظهار کرد: ضمن این که خانمها باید ورزش کنند و در ترغیب و توسعه ورزش بانوان جدی هستیم، اما دستورات دینی قابل گذشت و انعطاف نیست و درباره حضور در ورزشگاهها هم رعایت مسائل دینی و فرهنگی و اخلاقی مهم است.
پورمحمدی تصریح کرد: برخی از محیط های ورزشی ما برای جوانان و پسرانمان هم خیلی مطبوع و فرهنگی و سازنده نیست. ما در این جهت باید تلاش کنیم و فکر میکنیم حضور بانوان در برخی از این محیطها به تشدید ناهنجاری فرهنگی میانجامد نه بهبود و من هم دوست ندارم واقعیت های اجتماعی را پنهان کنم. وی درباره این که اعتراض بانوان ایرانی به راه دادن هواداران تیم مهمان بوده است گفت: آنها ازنظر دینی مشکل ندارند و برای ورزش هم مشکلی ندارند. ما چرا برای آنها محدودیت ایجاد کنیم؟ به هر حال آنهابه ضوابطی پایبند نیستند و ما پایبندیم. لذا وقتی برای آنها مانعی ندارد چرا ما مانع شویم؟ پورمحمدی افزود: در برخی از محیطهای ورزشی شرایطی وجود دارد که میشود بانوان هم بیایند. به هر حال تا آنجا که عارضه فرهنگی و دینی نداشته باشد استقبال میکنیم و آماده هم هستیم که هر کس بحث، نظر، فتوا و تحلیل دیگری دارد با روی گشاده استقبال میکنیم یعنی این فضا فضای بستهای نیست که کسی حرف نزد و نظر ندهد.
وزیر دادگستری در پاسخ به سؤالی درباره وضعیت بانک جامع اطلاعاتی کودکان گفت: بانک اطلاعاتی کودکان یکی از اصلیترین نیازهای ما در زمینه حمایت از حقوق کودکان است. ما از سال 92 احساس کردیم اطلاعاتمان پیرامون وضعیت کودکان ناقص است و به همین دلیل تمهیداتی را برای تأسیس بانک اطلاعاتی اندیشیدیم. وی با بیان اینکه بانک اطلاعاتی از نیازهای جدی کشور است، گفت: ما با چند برنامهنویس صحبت کردهایم و اگر زیرساختها، سامانه و پایگاه اطلاعاتی به زودی راهاندازی شود امیدوارم تا پایان امسال اطلاعات خوبی در خصوص وضعیت کودکان داشته باشیم.
پورمحمدی در پاسخ به سؤالی درباره تدابیر سازمان تعزیرات حکومتی برای ماه مبارک رمضان گفت: شاید گرانفروشی در تخلفات مالی و اقتصادی سهم بزرگی نداشته باشد اما آزاردهندگی اجتماعی بالایی دارد. قرار شده که تعداد گشتها را چند برابر کنیم و این گشتها دائمی شوند و رؤسای شعب بتوانند در هماهنگی که صورت میگیرد به همراه تیم دادرس در محل حضور داشته باشند و همانجا داوری و حتی مجازات کنند. وی ادامه داد: وزارت دادگستری از قبل از عید گشتهای تعزیراتی را افزایش داده بود و این امر در ماه مبارک رمضان ادامه خواهد یافت و این گشتها علاوه بر توجه به قیمتها، به بهداشت مواد غذایی نیز توجه خواهند کرد.