به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۰۹:۱۰
 
۲۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۴/۰۹ ساعت ۱۹:۱۰
کد مطلب : ۴۶۹۰۰

طراحان افزایش‌جمعیت چه تحصيلاتي دارند؟

گروه سياسي: نگاهی به تحصیلات نمایندگانی که طرح «افزایش نرخ بارداری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت» را تهیه کرده‌اند، نشان می‌دهد که اغلب آنان در رشته‌های علوم پایه تحصیل کرده‌اند.
کلیات این طرح که با امضای ۸۱ نماینده مجلس تهیه شده است، سوم تیر ماه به تصویب مجلس رسید اما برای بررسی مجدد جزئیات، به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ارجاع شد. هرچند، موافقان این طرح بر این باورند که از طریق معدوم‌سازی روش‌های جلوگیری از بارداری، می‌توان زمینه را برای تحقق سیاست‌های افزایش جمعیت و جلوگیری از کاهش آن، فراهم کرد اما برخی حقوقدانان بر این باورند که وجه سلبی این طرح و تعیین مصادیق مجرمانه برای کسانی که اقدام به پیشگیری از موالید می‌کنند، راه گشا نیست. بر اساس ماده نخست این طرح و در صورت تصویب نهایی در مجلس، تمامی اقدامات جراحی برای پیشگیری از بارداری (وازکتومی، توبکتومی) مشمول ۲ تا ۵ سال حبس می‌شود.

مروری بر تحصیلات نمایندگانی که این طرح را در چهار ماده تهیه کرده‌اند، نشان می‌دهد که سهم نمایندگانی با تحصیلات علوم پایه بیش از سایرین است و از میان نمایندگانی که در رشته‌های پزشکی تحصیل کرده‌اند، تنها یک نفر تخصص زنان و زایمان دارد.دیگر نمایندگان پزشکی که این طرح را امضا کرده‌اند، در رشته‌های جراحی، عمومی، لثه، دندانپزشکی و چشم پزشکی صاحب تخصص هستند. از میان ۸۱ نماینده‌ای که طرح افزایش نرخ بارداری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت را امضا کرده‌اند، ۱۱ نفر در رشته‌های مرتبط با حقوق تحصیل کرده‌اند، ۱۶ نفر تحصیلات حوزوی دارند و ۱۲ نفر پزشک هستند و شاید به همین خاطر است که این طرح بیشتر بر جنبه‌های حقوقی و مجازات متخلفان تاکید دارد.

نکته قابل توجه این است که ۲۴ تن از نمایندگانی که این طرح را تهیه کرده‌اند، در رشته‌های علوم پایه از جمله ریاضیات، اقتصاد، ادبیات فارسی و علوم سیاسی تحصیل کرده‌اند و مدرک تحصیلی ۱۰ نفر از آنان نیز در رشته‌های مدیریتی شامل مدیریت مالی و برنامه ریزی، امور دفاعی، مدیریت دولتی و برنامه ریزی آموزشی و مدیریت تکنولوژی است. همچنین هشت نماینده امضا کننده این طرح در رشته‌های فنی مهندسی مانند مهندسی عمران، زراعت، آبیاری و علوم جانوری تحصیل کرده‌اند.
مرجع : ايرنا