گروه جامعه: مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ در مورد خاموشیهای پراکنده تهران توضیح داد: با افزایش مصرف برق در ساعات پیک تجهیزات برق از جمله ترانس گرم شده و از مدار خارج میشود و یا حتی برخی تجهیزات برقی می سوزند؛ بنابراین از مردم میخواهیم در یک ماه ما را همراهی کنند و از مصارف غیر ضروری در ساعات پیک صرفه نظر شود تا از این گرمای سخت عبور کنیم
سیدمحمد هاشمی اظهار کرد: با گرم شدن هوا طبیعتا استفاده ازوسایل سرمایشی بسیار زیاد میشود و با توجه به ظرفیت تجهیزات مانند کابل برق که مثل یک لوله آب محدود است ممکن است با افزایش مصرف دچار مشکل شویم. وی افزود: در ساعات 11 ظهر تا 3 بعدازظهر و 9 تا 11 شب که هوا بسیار گرم است مردم از وسایل سرمایشی مانند کولر خیلی استفاده میکنند و با توجه به این که هر تجهیزاتی از جمله ترانسفورماتور و کابل ظرفیت خاصی دارد ممکن است ترانسفورماتور داغ کرده و کارکرد آن خود به خود قطع شود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ با درخواست از مردم که در ساعات پیک از وسایل پرمصرفی مانند جاروبرقی، اتو، ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی استفاده نشود گفت: در صورت خروج ترانس از مدار به زمان نیاز است که خنک شود تا دوباره وارد مدار شود؛حتی ممکن است برخی از تجهیزات بسوزند بنابراین از مردم درخواست میکنیم که ما را با 10 درصد صرفه جویی همراهی کنند تا تجهیزات از مدار خارج نشوند. هاشمی در مورد پیک مصرف برق در تهران گفت:در شهر تهران پیک مصرف حدود 4000 مگاوات است و این مقدار مصرف مشابه پیک پارسال است.
وی با تاکید بر اینکه مصرف حدود سه چهار درصد بیشتر از پیک پارسال است گفت: مردم همواره ما را یاری میکنند و می خواهیم در این شرایط نیز حداقل 10 درصد مصرف برق را مدیریت کنند. مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ در مورد بی توجهی سازمانها و ادارات به مدیریت مصرف برق گفت: پیک روز در ساعت 11 تا 3 بعدازظهر است بنابراین از همکاران میخواهیم که رنج وسایل سرمایشی را روی 26 درجه تنظیم یا حتی یک ساعت خاموش کنند.
هاشمی با بیان اینکه در تهران هنگامی که کولر آبی پاسخگو است چرا باید کولر گازی که 4 برابر برق مصرف می کنند و هزینهاش نیز بیشتر است استفاده کرد، گفت: خاموشیهای پراکنده به خاطر اتفاقاتی است که در پستهای فوق توزیع می افتد و ادامه این روند بستگی به روند مصرف برق توسط مردم دارد. به عنوان مثال اگر یک سشوار برای مدت زیادی به برق وصل کرده و روشن کنیم میسوزد بنابراین از مردم می خواهیم که در این روزها ما را یاری کرده و برای این که مشکلی در برق رسانی پیش نیاید 10 درصد صرفه جویی داشته باشند.
وی در مورد افزایش مصرف برق نیز گفت: در شهر تهران به صورت میانگین حدود هشت درصد درصد افزایش یافته و در حالت کلان نیز می بینیم که رشد مصرف 12 تا 13 درصد بوده است.
رشد مصرف برق 4برابر بیش از انتظار
مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران نیز پیش از این با اشاره به افزایش مصرف برق به میزان چهار برابر آنچه که پیش بینی میشد گفته بود در حالی که پیش بینی می کردیم در مردادماه اوج مصرف برق را داشته باشیم و با افزایش 5.5 درصدی مصرف برق مواجه شویم، در خرداد و تیر مصرف برق به شدت افزایش پیدا کرده به گونهای که شاهد افزایش 18 تا 19 درصدی مصرف برق هستیم.
سیدزمان حسینی در مورد خاموشیهای پراکندهای که در تهران رخ داده با تاکید بر اینکه بیش از اندازه از خطوط برق گرفته شده گفت: در حال حاضر تهران بین شش تا هشت درجه نسبت به زمان مشابه در سال 92 گرمتر است و این گرما استمرار دارد که موجب افزایش چشمگیر مصرف برق شده است. وی با اشاره به اینکه شرکتهای برق منطقهای تهران و توزیع تهران بزرگ تلاش می کنند تا با همکاری مشترکین برق را مورد نیاز تامین کنند گفت: استمرار گرما باعث افزایش 13 تا 18 درصدی مصرف برق شده که این موضوع مشکلاتی را ایجاد کرده است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران با تاکید بر اینکه قطعی پراکنده برق را در تهران قبول داریم گفت: به خاطر افزایش 18 درصدی مصرف برق در روزهای نهم و دهم تیر ماه تمهیداتی را به کار بستیم تا مشکلات را برطرف کنیم. حسینی با تاکید بر اینکه مشکلات و خاموشیهای رخ داده در تهران حدود نیم درصد هستند گفت: به دلیل اخلاق صنفی که داریم حتی اگر یک لامپ نیز خاموش شود عذاب وجدان می گیریم بنابراین تمام تلاش خود را انجام می دهیم تا مشکل برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه مشکلات رخ داده به خاطر دریافت برق بیش از ظرفیت تاسیسات گسترده نیستند و جای نگرانی وجود ندارد گفت:در اردیبهشت ماه نیز هشدار داده بودیم که اگر مصرف برق بهینه نباشد و همان گونه رشد پیدا کند مشکل پیدا می کنیم. مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران با تاکید بر اینکه در صورت همکاری مردم و مدیریت مصرف برق در سازمانها و ادارات مشکلات کمتری رخ میدهد گفت: در روز بیشتر از شب برق مصرف می شود چون سازمان و ادارات نسبت به مصرف برق بی توجه هستند.
حسینی با اشاره به اینکه ساعات پیک مصرف برق در روز بین ساعت 11 تا 3 بعدازظهر است گفت: درخواست ما از مردم این است که به صورت بهینه برق مصرف کنند و ادارات نیز الگوی مصرف را رعایت کنند. وی در مورد مشکلات رخ داده برای پستهای برق نیز گفت: پستهای خاتون آباد، سید خندان، دپو و فیروزکوه دچار مشکل شده بودند که این مساله مهار شد.