در چنین شرایطی، باید هزینههای زیادی را جهت خریداری مجدد یا تعمیرات لوازم برقی بپردازید. اما نیازی نیست نگران باشید چرا که شما میتوانید با به کارگیری ترفندهای خاص و چند اصل مهم، طول عمر لوازم برقی خود در فصل تابستان را افزایش دهید و از شر هزینههای سنگین تعمیرات خلاص شوید. در ادامه با ما همراه باشید تا با ۵ راه نجات لوازم برقی در تابستان، بیشتر آشنا شوید.
طول عمر لوازم برقی به چه عواملی بستگی دارد؟
طول عمر لوازم برقی به چه عواملی بستگی دارد؟ این سؤال ممکن است برای کاربران زیادی مطرح شود؛ همانطور که میدانید، تمامی لوازمهای برقی، دارای طول عمر مشخصی هستند. البته شما میتوانید با رعایت برخی از اصول، تا مدت زمان بسیار طولانی از لوازم برقی بدون هیچ مشکلی استفاده کنید. از مهمترین عوامل مؤثر بر طول عمر لوازم برقی، میتوان به
• سرویس و تعمیرات به موقع
• شیوه استفاده
• زمان استفاده
• کیفیت و اصالت
اشاره کرد. البته توجه داشته باشید که انواع لوازم برقی، دارای طول عمر یکسانی نیستند و استفاده مکرر از لوازم برقی در فصل تابستان و در ساعات اوج مصرف، میتواند منجر به کاهش چندین برابری طول عمر آنها شود.
بهترین ترفندها برای نجات لوازم برقی در تابستان
در فصل تابستان و بخصوص در مناطق گرمسیر، سیستمهای سرمایش به طور مداوم در حال کار هستند. از طرفی دیگر، یخچالها و دستگاههای برودتی نیز برای سرد نگه داشتن مواد غذایی نیاز به برق بیشتری دارند. این امر سبب ایجاد نوسانات شدید در شبکه انتقال برق سراسری میشود. از این رو، اگر در چنین شرایطی، به اصول ذکر شده توجهی نکنید، ممکن است لوازمهای برقی شما در کمترین زمان دچار آسیب جدی شوند و خطرات زیادی از جمله اتصالی و آتش سوزی را به همراه داشته باشند.
۱-استفاده از پریزهای مجهز به محافظ
یکی از بهترین روشها برای نجات لوازم برقی در فصل تابستان، استفاده از پریزهای مجهز به محافظ است. پریزهای مجهز به سیستم محافظ، نوسانات برق را تشخیص میدهند و اگر میزان نوسان بیش از حد مجاز بالا برود، برق ورودی دستگاه و لوازمهای الکتریکی را قطع میکنند. پریزهای مجهز به محافظ به دو صورت سیار و ثابت تولید میشوند و هر کدام از آنها، در محیط خاصی کاربرد دارند. از این رو، برای لوازم برقی که به طور مداوم در حال کار هستند اعم از یخچال، پکیج و... ، بهتر است از پریزهای مجهز به محافظ استفاده کنید. فراموش نکنید که پریزهای مجهز به محافظ میتوانند تا ۵۰ درصد طول عمر لوازم برقی را افزایش دهند و ریسک سوختن آنها را به حداقل برسانند.
۲-روشن نکردن لوازم برقی پر مصرف در ساعات اوج مصرف
در فصل تابستان و هوای گرم، ساعات اوج مصرف برق از ۱۲ الی ۱۶ است. در این بازه زمانی، اکثر افراد سیستمهای تهویه مطبوع خانه یا محل کار خود را بر روی حالت فعال با درجه زیاد قرار میدهند. در چنین شرایطی، نوسانات و افت فشار زیادی در شبکه انتقال برق به وجود میآید و شدت جریان به طور مداوم هی کم و زیاد میشود. روشن نکردن لوازم برقی پر مصرف اعم از مایکروفر، توستر، اجاقهای برقی، ماشین لباسشویی و ظرف شویی در چنین ساعاتی، سبب جلوگیری از آسیب دیدن آنها میشود. بهتر است بدانید که روشن کردن لوازم برقی در ساعات اوج مصرف، میتواند ریسک بالای خرابی آنها را به همراه داشته باشد.
۳-نگهداری دمای محیط در حالت نرمال
شاید این مسئله کمی عجیب به نظر برسد اما خوب است بدانید که اگر دمای محیط در حالت نرمال (۲۵ الی ۳۳ درجه سانتی گراد) باشد، طول عمر لوازم برقی در فصل تابستان و گرما زیادتر میشود. دما، تأثیر بسزایی را بر روی طول عمر لوازم الکتریکی ایفا میکند و هرچقدر که محیط خنکتر باشد، طول عمر آنها بیشتر میشود. توجه داشته باشید که استفاده از وسایل برقی در محیطهای گرم، سبب افزایش مصرف انرژی و کاهش طول عمر آنها میگردد.
۴-خاموش کردن لوازم برقی در زمان نوسانات زیاد برق
برای آن که بتوانید تا مدت زمان بسیار طولانی بدون هیچگونه مشکل و نگرانی از وسایل برقی خود استفاده کنید، بایستی آنها را در زمان نوسانات انرژی در حالت خاموش قرار دهید. نوسانات برق، میتوانند اختلالات زیادی را در عملکرد دستگاههای الکتریکی به وجود آورند و این امر، سبب کاهش چندین برابری طول عمر مفید آنها میشود. البته حائز اهمیت است که نوسانات زیاد برق، تأثیر چندانی بر عملکرد دستگاههای الکتریکی کم مصرف ندارند. حال سؤال اینجاست که چگونه میتوانیم نوسانات برق را تشخیص دهیم؟ زمانی که نوسانات برق بیش از حد مجاز بالا میرود، نور چراغها کم و زیاد میشود.
۵-استفاده بهینه از لوازم برقی
از مؤثرترین روشها برای افزایش طول عمر لوازم برقی در تابستان، استفاده بهینه است. استفاده بهینه از دستگاههای الکتریکی، بدان معنا است که پس از مدت زمان کوتاهی باید آنها را در حالت خاموش قرار دهید تا قطعات برقی به طور کامل سرد شوند. به بیانی دیگر، روشن نگه داشتن لوازم برقی بخصوص در فصل تابستان، سبب افزایش دما و در نتیجه سوخت آنها میگردد. از طرفی دیگر، برخی از دستگاههای برقی بزرگ اعم از کولر آبی، اسپلیت و... باید هرچند وقت یکبار سرویس شوند تا بتوانند عملکرد مطلوبی در فصل تابستان داشته باشند.
افزایش طول عمر یخچال در فصل تابستان
یخچالها، از مهمترین لوازم برقی در جهان محسوب میشوند و نقش بسزایی در نگهداری مواد غذایی ایفا میکنند. یکی از روشهای مؤثر برای افزایش طول عمر یخچال در تابستان، قرار دادن درجه آن بر روی حالت نرمال است. برای انجام این کار، باید درجه اصلی یخچال را بر روی عدد ۱ یا نهایت ۲ تنظیم کنید. برای بهبود عملکرد یخچال در فصل تابستان و کاهش مصرف انرژی، بهتر است آن را در مجاورت دریچه کولر قرار دهید. لازم به ذکر است که درب یخچال باید حداکثر ۳۰ مرتبه در طول روز باز و بست شود. این امر، میتواند موجب کاهش مصرف برق و افزایش طول عمر کمپرسور یخچالهای خانگی و صنعتی گردد.
پریز محافظ و قطعات الکتریکی و برقی ضروری را از کجا خریداری کنیم؟
همانطور که در قسمتهای قبل گفته شد، بسیاری از لوازم برقی اعم از تلویزیون، یخچال، رایانه رومیزی و... حساسیت بالایی در برابر نوسانات برق از خود نشان میدهند. از این رو، در فصل تابستان به علت مصرف زیاد و نوسانات شدید برق، بسیاری از لوازم الکتریکی دچار آسیب میشوند. به همین دلیل، برای جلوگیری از این مشکل، بایستی از پریز محافظ و قطعات الکترونیک مخصوص استفاده فرمایید. شما میتوانید با مراجعه به سایت
الکتروکارینا ، انواع پریز محافظ و قطعات الکترونیکی ضروری را با بهترین قیمت و کیفیت تهیه نمایید.
کلام پایانی
با توجه به قیمت نجومی لوازم برقی و هزینه سنگین تعمیرات آنها، باید به نکات ذکر شده توجه بسزایی داشته باشید تا این مشکلات گریبان گیر شما نشوند. برای افزایش طول عمر قطعات الکترونیکی، بایستی از پریزهای محافظ چندکاره استفاده کنید. در نظر داشته باشید که استفاده از لوازم برقی در ساعات اوج مصرف، میتواند خطرات زیاد و ریسک بالای آسیب دیدن آنها را به همراه داشته باشد.