به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۴/۱۰ ساعت ۱۷:۱۶
کد مطلب : ۴۷۸۷۹۷

سقوط و لغزیدن؛ بیشترین علل حوادث ناشی از کار

سقوط و لغزیدن؛ بیشترین علل حوادث ناشی از کار
گروه اقتصادی:برابر ‌آمارها در سال ۱۴۰۲حدود ۴۰۰ هزار بازرسی از کارگاه‌ها توسط بازرسان کار صورت گرفته و بیشترین علل حوادث منجر به فوت ناشی از کار، مربوط به لغزیدن و سقوط کردن بوده است.
به گزارش ایسنا،‌ امروزه با افزایش وقوع حوادث شغلی، بیماری‌های ناشی از کار نیز افزایش یافته و این موضوع به یک نگرانی بین‌المللی تبدیل شده است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که همه ساله در جهان بیش از یک میلیون نفر بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست داده و عده بسیاری دچار آسیب‌های جدی می‌شوند.

طبق آمار سازمان بین‌المللی کار در سال ۲۰۲۳ حدود ۳۴۰ میلیون حادثه در دنیا رخ داده و ۱۶۰ میلیون بیماری شغلی ایجاد شده است.همچنین ۲۰۳ میلیون نفر در سال ۲۰۲۳ فوت کرده و بیش از ۳۳۷ میلیون کارگر درگیر حوادث غیرفوتی شغلی شده‌اند.

حوادث شغلی ایران از منظر اداره‌ کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز نشان می‌دهد که طی سال ۱۴۰۱ ضریب شیوع آسیب شغلی منجر به فوت نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش ۱۱ درصدی داشته است. تعداد آسیب‌های شغلی منجر به فوت در سال ۱۴۰۰ نیز نزدیک به ۷۶۸ نفر و در سال گذشته حدود ۷۱۱ نفر بوده است.

طی سال‌های اخیر موضوع صیانت از نیروی انسانی یکی از دغدغه‌های مهم وزارت کار به شمار رفته و کاهش حوادث شغلی در دستور کار بازرسان کار قرار گرفته است به همین منظور بیش از ۲۲ هزار کمیته حفاظت فنی در سطح کشور و در کارگاه‌های بالای ۲۵ نفر با هدف حفاظت از نیروی کار تشکیل شده که ضمن خودارزیابی در کارگاه از نیروی کار و سرمایه‌های مجموعه صیانت می‌کنند.
بررسی گزارش‌ها نشان می‌دهد که بیش‌ترین اعداد و ارقام حوادث ناشی از کار مربوط به فعالیت ساختمانی است به نحوی که نزدیک به ۴۰ درصد حوادث کار در کشور در بین کارگران ساختمانی رخ می‌دهد.

در همین راستا احمد رضا پرنده - مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت‌وگو با ایسنا، از انجام حدود ۴۰۰ هزار فقره بازرسی از کارگاه‌ها توسط بازرسان کار در سال گذشته خبر داد و گفت: نواقص غیر ایمن را به کارفرمایان ابلاغ کرده‌ایم و طرح بازرسی از کارگاه‌های پرخطر و افزایش کمی و کیفی کمیته‌های حفاظت ایمنی در اولویت‌ بازرسی کار قرار گرفته است.وی به وجود ۲۶ هزار کارگاه کمیته‌های حفاظت ایمنی و بهداشت کار در سطح کشور اشاره کرد و گفت: با همکاری کارگران و کارفرمایان و همچنین مسئولان ایمنی کار نظارت درون کارگاهی با جدیت پیگیری می‌شود.

به گفته مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بررسی‌های صورت گرفته توسط بازرسان کار نشان داده که بیشترین عوامل موثر در بروز حوادث منجر به فوت ناشی از کار مربوط به لغزیدن و سقوط کردن بوده است؛ به همین منظور برای کاهش و کنترل این قبیل حوادث، نسبت به اجرای طرح‌های بازرسی کار به شکل تخصصی در جهت ایجاد ایمنی کار در ارتفاع و کارگاه‌های ساختمانی اقدام شده است.

پرنده از کارفرمایان رعایت نکات ایمنی در محیط کار و فراهم کردن شرایط ایمن برای کار کارگران را خواستار شد.پیشتر معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حوادث ناشی از کار در سال ۱۴۰۰ را به میزان ۷۱۲ نفر ذکر کرده و گفته بود: این عدد در سال ۱۴۰۲ به ۶۸۰ نفر فوتی کاهش یافته است که با توجه به تلاش وزارت کار برای صیانت از نیروی کار، حوادث ناشی از کار در دو سال گذشته نسبت به مدت مشابه قبل به میزان ۹.۷ کاهش یافته است.

کارفرمایان موظفند طبق ماده ۹۱ قانون کار، برای تامین حفاظت و سلامت کارگران در محیط کار، وسایل و امکانات لازم ایمنی را تهیه کرده و در اختیار آنها قرار دهند؛ کارگران نیز ملزم به استفاده و نگهداری مناسب از تجهیزات محافظتی و بهداشت فردی و رعایت دستورالعمل‌های مربوطه در محیط کاری خود هستند.

 رعایت نکات ایمنی و تامین تجهیزات حفاظتی در محیط کار، گسترش و فعال‌سازی کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار، بهبود و ترویج آموزش‌های ایمنی و ارتقای فرهنگ ایمنی مبتنی بر آموزش از جمله راهکارهایی است که می تواند به کاهش حوادث ناشی از کار کمک کند.
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها