گروه اقتصادی: طی هفته گذشته عوامل متعددی توانسته بازار طلا را تحت کنترل خود در بیاورد. غیر از تحرکات انس جهانی طلا که مدتی است سیر صعودی خود را بی وقفه دنبال میکند و دلاری که با آرامش روانی بازار و البته نبودن ریسکهای سیاسی وارد سیر نزولی شده است، آغاز ماه محرم نیز به گفته فعالان بازار طلا بر شدت رکود بازار طلا افزوده است. به گزارش اقتصاد24،به این ترتیب افت تقاضا نیز هرچند ناچیز، اما یک گوشه از تحرکات سکه و طلا را در دستان خود دارد.
بر این اساس بازار طلا و سکه در اولین روز هفته روند نامتوازنی را از خود به نمایش گذاشته است. از یک سو با سیگنال افزایشی انس جهانی میل به رشد دارد و در سوی دیگر عقب نشینی دلار تا کانال ۵۷ هزار تومانی مانع از پیشروی آن میشود. هفته گذشته اتحادیه طلا نیز اعلام کرد که بازار تهران تا یک هفته تعطیل است و شاید بتوان گفت افت تقاضا نیز با دلار برای کاهش بیشتر طلا و سکه هم افزایی میکند. از همین رو در لحظه تنظیم این گزارش طلای ۱۸ عیار افزایشی است و در سطح ۳ میلیون و ۳۷۰ هزار تومان قرار دارد و سکه امامی بین کانال ۳۹ و ۴۰ میلیونی نوسان دارد. این سرگیجه آن طور که «سعید مشکات» تحلیلگر بازارهای مالی میگوید احتمالا تا ۶ ماه آینده ادامه داشته باشد.
کف قیمت دلار و طلای ۱۸ عیار به این عدد رسید
سعید مشکات، تحلیلگر بازارهای مالی درباره پیشبینی قیمت طلا با اشاره به روند طلای جهانی و دلار میگوید: طلای جهانی آرام آرام و به صورت خزنده احتمالا بالا میرود. آمارهای اقتصادی آمریکا آمده نشان میدهد که آنها تورم را کنترل کردند و یک مقدار هم تورمشان کاهشی است. در این شرایط نرخ سودشان را کاهش میدهند. کاهش نرخ سود نیز طبیعتا اثر فزاینده روی قیمت جهانی طلا میگذارد.
به گفته او از سویی در بازار داخلی فعلا جو خوشبینی حاکم شده است. دلار یک مقدار آرام است و ممکن است در این جو خوشبینی باز هم پایینتر هم بیاید، ولی آنقدر شدید نخواهد بود. شاید مثلا در حدود پنج یا شش درصد که ریزش خیلی سنگینی محسوب نمیشود. احتمالا کف قیمتی دلار همین حدود ۵۵ تا ۵۷ هزار تومان است و از این پایینتر نرود. اما واقعیت این است که در آینده اگر طلای جهانی رشد کند طبیعتا بازار داخلی هم رشد میکند، ولی برای حال حاضر و در شرایط کنونی کفی که برای طلای ۱۸ عیار تعریف میشود، حوالی ۳ میلیون و ۱۰۰ تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.
سرگیجه بازارها تا ۶ ماه آینده ادامه دارد
این تحلیلگر بازارهای مالی این خوشبینی را تحت تاثیر انتخاب مسعود پزشکیان میداند و میافزاید: هنوز مشخص نیست تیم اقتصادی آقای پزشکیان چه افرادی هستند. بر همین اساس خیلی با قطعیت نمیشود گفت که دولت ایشان به کدام سمت خواهد بود. ولی خب انتظاراتی که الان وجود دارد این است که دولت ایشان احتمالا به سمت مذاکره با آمریکا پیش برود. منتها مسئلهای که وجود دارد این است که خود آمریکا هم در بحران انتخابات است. تقریبا تا انتخاباتشان انجام شود و دولتشان هم بیاید و مستقر بشود تقریبا سه ماه زمان میبرد.
به باور مشکات، یعنی ما از الان تا شش ماه آینده احتمالا شاهد اتفاقات خاصی در محیط سیاست خارجی نباشیم تا تکلیف انتخابات آمریکا مشخص شود و ببینیم تیم جدیدشان چطور خواهند بود. تا آن زمان بازار احتمالا حالت گیجی را خواهد داشت، یعنی با اخباری که میآید چند روز بالا میرود و چند روز پایین میآید و نوسان میکند. در مورد ارز هم تا اینجا موضعی که آقای طیبنیا، یکی از مهرههای کلیدی اقتصادی دولت پزشکیان داشته حذف ارز سوبسیدی بوده است.
حذف ارز سوبسیدی منجر به رشد دلار و طلا خواهد شد؟
این کارشناس بازارهای مالی در پاسخ به این سوال که آیا حذف ارز سوبسیدی منجر به رشد دلار و طلا خواهد شد؟ میگوید: سرنوشت بازار دلار با حذف ارز ترجیحی لزوما اثر افزایشی نخواهد داشت. معمولا بین ارز ترجیحی و دلار بازار آزاد یک فاصله حدود ۲۰ درصدی وجود دارد. الان این فاصله نزدیک به ۵۰ درصد رسیده است. اگر ارز ترجیحی الان ۴۲ تا ۴۳ هزار تومان است ممکن است مثلا تا ۵۰ هزار تومان بالا بیاید. با این رشد خیلی اتفاق خاصی رخ نمیدهد. اگر از آن به بعد بخواهد بالاتر بیاید احتمالا در بازار آزاد یک اثر روانی ایجاد خواهد کرد و بازار طلا نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
خرید و فروش آنلاین طلای آبشده توصیه نمیشود
با توجه به شرایط کنونی و چشم انداز شش ماه آینده بازارها بهترین محل برای سرمایه گذاری طلا کجاست؟ مشکات در این باره معتقد است: بهترین گزینه ظرفیتهایی است که ما در بازار سرمایه داریم؛ از طریق صندوقهایی مثل سکه و صندوقهای شمش. البته با توجه به اینکه صندوقهای شمش معمولا حبابشان خیلی ناچیز است طبیعتا آن صندوق را به نسبت صندوقهای سکهای که در بازار آزاد حباب دارند بیشتر توصیه میکنیم، چرا که ریسک نگهداری ندارد و از سویی خرید و فروشش نیز راحتتر است.