به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۷ - ۲۳:۰۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۴/۳۰ ساعت ۱۱:۴۵
کد مطلب : ۴۸۲۰۱۸

رای دیوان بین‌المللی دادگستری علیه اسرائیل 

رای دیوان بین‌المللی دادگستری علیه اسرائیل 
گروه بین الملل: دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه، که عالی‌ترین مرجع قضایی سازمان ملل است در یک حکم تاریخی اعلام کرد که اشغال اراضی فلسطینی توسط اسرائیل خلاف قوانین بین‌المللی است.
دیوان بین‌المللی دادگستری می‌گوید که اسرائیل باید فعالیت شهرک‌سازی در کرانه باختری رود اردن،‌ بیت‌المقدس شرقی و غزه را متوقف و به اشغال «غیرقانونی» خود در این مناطق پایان دهد.
حکم دادگاه که نظر مشورتی است و نظر قانونی الزام‌آور نیست، همچنان ارزش سیاسی مهمی دارد. این اولین بار است که دیوان بین‌المللی دادگستری درباره اشغال ۵۷ ساله اراضی فلسطینی توسط اسرائیل قضاوت می‌کند.
دیوان بین المللی دادگستری بنا به درخواست مجمع عمومی سازمان ملل که اوایل سال‌جاری میلادی تشکیل شده بود این موضوع را بررسی کرد.
از دادگاه خواسته شده بود که به طور مشخص درباره سیاست‌ها و عملکرد اسرائیل در قبال اراضی فلسطینی و وضعیت حقوقی اشغال این زمین‌ها نظرش را بیان کند.تصمیم  قضات دادگاه لاهه 
می تواند برای اسرائیل به خاطر اشغال کرانه باختری، بیت المقدس شرقی و غزه تبعاتی داشته باشد.نواف سلام، رئیس دیوان بین‌المللی دادگستری، با ارائه یافته‌های دادگاه گفت که «تداوم حضور اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی فلسطینی غیرقانونی است.»او گفت: «دولت اسرائیل موظف است که در اسرع وقت به حضور غیرقانونی خود در اراضی اشغالی فلسطین پایان دهد.»
دادگاه همچنین اعلام کرد که اسرائیل باید تمامی شهرک‌نشینان خود را از این مناطق خارج کند و بابت خسارت ناشی از اشغال به فلسطینی‌ها غرامت بپردازد.
اسرائیل از سال ۱۹۶۷ میلادی حدود ۱۶۰ شهرک مسکونی برای حدود ۷۰۰ هزار یهودی در کرانه باختری و بیت المقدس شرقی ساخته است. دادگاه می‌گوید که ساخت این شهرک‌ها غیرقانونی است.
اسرائیل بارها ناسازگاری شهرک‌ها با قوانین بین‌المللی را زیر سوال برده است.
در یک تحول دیگر مرتبط با سرزمین‌های فلسطینی، دیوید لمی،‌ وزیر خارجه بریتانیا اعلام کرد کشورش کمک‌های خود را به اونروا،‌ آژانس امور آوارگان فلسطینی سازمان ملل از سر خواهد گرفت.
او به نمایندگان پارلمان بریتانیا گفت که ادعای ارتباط بین کارکنان این نهاد سازمان ملل و گروه‌های تروریستی بررسی شده و بریتانیا درباره بی‌طرفی این نهاد اطمینان خاطر کسب کرده است.
ژانویه گذشته و پس از ادعای اسرائیل که ۱۲ تن از کارکنان «اونروا» در حملات هفتم اکتبر پارسال حماس به جنوب اسرائیل دست داشتند، بریتانیا یکی از ۱۶ کشور غربی بود که کمک‌های مالی خود را به این نهاد سازمان ملل قطع کرد.تحقیقات داخلی سازمان ملل درباره این اتهامات همچنان ادامه دارد.اونروا (UNRWA) مخفف عبارت «آژانس امداد و اقدامات سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک» است.
ماموریت این نهاد تاسیس و اداره موسساتی مانند مدارس و مراکز خدمات اجتماعی و بهداشتی و درمانی در غزه است وعلاوه بر این، کمک‌های غذایی در اختیار پنج میلیون و ۹۰۰ هزار نفر فلسطینی در نوار غزه و سرزمین‌های اشغالی کرانه باختری رود اردن و همچنین پناهندگان فلسطینی در لبنان، سوریه و اردن قرار می‌دهد.
با اعلام این مساله در حال حاضر آمریکا،‌ بزرگترین حامی مالی اونروا، تنها کشوری است که هنوز کمک‌های مالی خود را از سر نگرفته است.
 لمی در سخنانی در مجلس عوام بریتانیا گفت «هیچ سازمان دیگری» قادر به ارائه این میزان کمک در مقیاسی را ندارد که برای التیام وضعیت دردناک انسانی در غزه ضروری است.
او افزود که این نهاد سازمان ملل غذای بیش از نیمی از جمعیت دو میلیونی این منطقه را تامین می‌کند و در آینده برای بازسازی غزه نقش بسیار حیاتی دارد.

 
برچسب ها: اسرائیل
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها