به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۵ - ۰۹:۰۳
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۴/۳۱ ساعت ۱۴:۰۴
کد مطلب : ۴۸۲۲۸۷

ترکیه  برای اوکراین کشتی جنگی می‌سازد

ترکیه  برای اوکراین کشتی جنگی می‌سازد
گروه بین الملل: نیروی دریایی اوکراین خواهان گسترش حضو مجدد خود در دریای سیاه است. ترکیه در حال ساخت دو کشتی جنگی برای تقویت نیروی دریایی اوکراین است. ورود این دو ناو جنگی می‌تواند موقعیت اوکراین را در دریای سیاه تقویت کند.
اوکراینی‌ها ناوهای جنگی خود را اندکی پس از حمله روسیه به این کشور در فوریه ۲۰۲۲ غرق کردند تا روسیه نتواند آن را به چنگ آورد . اکنون با گذشت دو سال و نیم از جنگ تجاوزکارانه و ویرانگر روسیه این امید وجود دارد که نیروی دریایی اوکراین با گرفتن کشتی‌های جنگی از ترکیه بتواند به زودی دوباره حضور خود در  دریای سیاه را گسترش دهد.
کشتی‌های جنگی ترکیه به زودی به کی‌یف تحویل داده خواهد شد. اولین ناو جنگی F-211 است که برای نیروی دریایی اوکراین تحت نظارت شرکت مهندسی و تجارت فناوری‌های دفاعی ترکیه "STM" طراحی شده است که فعلا قبل از ورود به موجودی نیروی دریایی اوکراین  در فاز آزمایشی برای قابلیت‌های نظامی به سر می‌برد.
همکاری نظامی ترکیه و اوکراین پیش از آغاز جنگ روسیه در این کشور شروع شده است. ترکیه و اوکراین در ۱۶ اکتبر ۲۰۲۰ توافقنامه همکاری برای ساخت کشتی‌های جنگی، پهپادها و انواع موتورها را امضا کردند.طبق این قرارداد، ترکیه در حال ساخت کشتی‌های جنگی کلاس ADA در چارچوب پروژه "میلگم" در اوکراین است.
ناوچه "آدا" ترکیه یکی از کشتی‌های پروژه "Milgem" است که برای برنامه‌ای تخصصی در ساخت کشتی‌های جنگی در ترکیه طراحی شده است.
اولین ناو این پروژه در اکتبر ۲۰۲۲ در استانبول افتتاح شد. کشتی جنگی به نام "هتمن ایوان مازپا"، کاپیتان نام‌آور اوکراینی در قرن ۱۷ و ۱۸ نام‌گذاری شده و قرار است امسال به موجودی نیروی دریایی اوکراین ملحق شود. طبق داده‌های رسانه‌های ترکیه و اوکراین هزینه ساخت این کشتی جنگی حدود ۲۵۰ میلیون دلار است.ساخت این کشتی سه سال پیش در یک کارخانه کشتی‌سازی متعلق به شرکت اسلحه‌سازی STM ترکیه در نزدیکی استانبول آغاز شد. زلنسکی در ماه مارس سال جاری از کشتی جنگی "هتمن ایوان مازپا" بازدید کرد. او اعلام کرد که دومین کشتی جنگی به نام "هتمن ایوان ویهوفسکی" یکی از فرماندهان مشهور اوکراینی در قرن ۱۷ نامگذاری شده است.
هر دو کشتی جنگی متعلق به کلاس Ada طراحی ترکیه هستند. آنها به طور ویژه برای استفاده در آب‌های ساحلی طراحی شده‌اند و به لطف فناوری‌های جدید قابل استتار است. هر دو کشتی جنگی حدود ۱۰۰متر طول و ۱۴ متر عرض دارند.ولودیمیر زابلوتسکی، یک کارشناس امور دریایی می‌گوید کشتی‌ها امکانات هیدروآکوستیک و سیستم‌های تشخیص الکترونیکی دارند که می‌توانند صداهای زیر آب را طبقه‌بندی کنند و قادر هستند محل زیردریایی‌ها را تشخیص و به آنها حمله کنند.
رئیس جمهور اوکراین اطمینان داد که این دو کشتی "نیروی دریایی اوکراین را تقویت خواهند کرد." زلنسکی صریحا از همتای ترک خود رجب طیب اردوغان و شرکت‌های دفاعی این کشور برای همکاری نزدیک با اوکراین تشکر کرد.
رسانه‌ها به این موضوع هم اشاره می‌کنند که اگر ترکیه مجوز عبور این کشتی‌های جنگی را بدهد به معنای نادیده‌گرفتن "توافقنامه مونترال" سال ۱۹۳۶ خواهد بود. طبق این معاهده کشتی‌های جنگی متعلق به طرف‌های متخاصم اجازه عبور از تنگه‌های دریای سیاه را ندارند و ترکیه درباره عبور کشتی‌ها حرف آخر را می‌زند. 
زمانی که جنگ اوکراین شروع شد، آنکارا به هیچ کشتی جنگی روسیه یا اوکراین اجازه عبور نداد. در اوایل سال جاری، ترکیه از عبور دو مین‌روب نیروی دریایی بریتانیا در تنگه بسفر نیز جلوگیری کرد.اکنون این گمانه‌زنی وجود دارد که اوکراین می‌تواند استدلال کند که خروج از کشتی‌سازی در استانبول ترانزیتی نیست و ترکیه می‌تواند با این شرایط برای عبور کشتی‌های جنگی اوکراین چراغ سبز نشان دهد.
زلنسکی امیدوار است از کشتی‌های جنگی خود استفاده کند اما انتقاداتی نیز وجود دارد. اولگ چوبوک، سخنگوی سابق نیروی دریایی اوکراین امیدوار است "جنگ قبل از ورود این ناوها به پایان برسد."زابلوتسکی، یک کارشناس نیروی دریایی تاکید می‌کند که "بهتر است کشتی‌های جنگی اوکراین فعلا در ترکیه بمانند زیرا آنها بلافاصله پس از ورود به آبهای اوکراین هدفی با ارزش برای روسیه هستند".رهبری نظامی اوکراین و رئیس جمهور این کشور اکنون به این نکته اشاره می‌کنند که نیروی دریایی این کشور  بسیار موفق بوده است. اوکراین در آستانه پیروزی حداقل در جنگ دریایی علیه روسیه است و علیرغم داشتن نیروی دریایی نه چندان کاربردی بر دریای سیاه تسلط دارد. راز موفقیت آن پهپادهای نیروی دریایی اوکراین اعلام شده است.
اوکراین از زمان آغاز جنگ تا کنون تقریبا یک سوم ناوگان دریای سیاه روسیه را غرق کرده یا به آن آسیب رسانده است. این حملات روسیه را مجبور کرده است تا بخشی از ناوگان باقیمانده خود را از بندر سواستوپل کریمه به سایر بنادر دریای سیاه منتقل کند.


 
برچسب ها: اوکراین
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها