گروه علمی: برخی از خوراکیها به عملکرد بهتر مغز کمک میکنند.بهتر است آنها را بشناسیم و مصرف کنیم.
ماهیهای چرب: این نوع ماهی شامل ماهی قزل آلا، سالمون و ساردین است که همگی منابع غنی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. مغز شما از امگا ۳ برای ساختن سلولهای مغزی و عصبی استفاده میکند و این چربیها برای یادگیری و حافظه ضروری هستند و میتوانند کاهش قدرت ذهن ناشی از افزایش سن را کم کنند و برای مقابله با آلزایمر مفید باشند. از طرف دیگر، دریافت نکردن کافی امگا ۳میتواند منجر به اختلالات یادگیری و افسردگی شود.
قهوه: دو جز اصلی موجود در قهوه یعنی کافئین و آنتی اکسیدان آثار مثبتی روی مغز شما دارد. کافئین با مسدود کردن آدنوزین (یک پیام رسان شیمیایی که باعث خواب آلودگی شما میشود) هوشیاری شما را حفظ میکند؛ نوشیدن قهوه در طولانی مدت همچنین با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر ارتباط دارد.
زردچوبه: کورکومین، ماده فعال در زردچوبه از سد خونی مغزی عبور میکند، یعنی این ماده میتواند مستقیماً وارد مغز شود و برای سلولهای مغزی مفید باشد. این یک ترکیب آنتی اکسیدان و ضد التهاب قوی است که فواید زیادی دارد. زردچوبه و ترکیب فعال آن کورکومین دارای فواید ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی هستند که به مغز کمک می کنند و تحقیقات نشان داده که علائم افسردگی و بیماری آلزایمر را کاهش میدهند.
کلم بروکلی: این گیاه حاوی ترکیباتی است که دارای اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی از جمله ویتامین K هستند.
تخمه کدو: این تخمههای خوشمزه حاوی آنتی اکسیدانهای قدرتمندی هستند که از بدن و مغز در برابر آسیب رادیکالهای آزاد محافظت میکنند. آنها همچنین منبع عالی منیزیم، آهن، روی و مس هستند که هر یک از این مواد مغذی برای سلامت مغز مهم است؛ کمبود روی با بسیاری از بیماریهای مربوط به اعصاب از جمله بیماری آلزایمر، افسردگی و پارکینسون مرتبط است؛ منیزیم برای یادگیری و حافظه ضروری است. سطح پایین منیزیم با بسیاری از بیماریهای عصبی از جمله میگرن، افسردگی و صرع مرتبط است؛ مس: مغز شما برای کمک به کنترل سیگنالهای عصبی از مس استفاده میکند و وقتی سطح مس پایین بیاید، احتمال ابتلا به اختلالات تخریب عصبی مانند آلزایمر بیشتر میشود. کمبود آهن هم باعث اختلال در عملکرد مغز میشود.
شکلات تلخ: شکلات تلخ و پودر کاکائو حاوی چند ترکیب تقویت کننده مغز از جمله فلاونوئیدها، کافئین و آنتی اکسیدانها است و فلاونوئیدهای موجود در شکلات ممکن است به محافظت از مغز کمک کنند. مطالعات نشان داده است که خوردن شکلات می تواند حافظه و روحیه را تقویت کند.
پرتقال: خوردن روزی یک پرتقال میتواند تمام ویتامین c مورد نیاز شما برای یک روز را تامین کند و تامین این ویتامین برای سلامت مغز مهم است چون این ویتامین عاملی کلیدی در جلوگیری از افت ذهن است. همچنین ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که به مقابله با رادیکال های آزاد کمک می کند تا به سلول های مغزی آسیب برسانند.
تخم مرغ: این ماده غذایی منبع ویتامینهای B۶ و B۱۲ ، فولات و کولین است که برای عملکرد و رشد مناسب مغز و همچنین تنظیم خلق و خو مهم است.
چای سبز: مانند قهوه کافئین موجود در چای سبز عملکرد مغز را افزایش میدهد و باعث هوشیاری، بهبود حافظه و تمرکز میشود. علاوه بر این چای سبز منبع یک آمینواسید به نامL-theanine است که میتواند از سد خونی مغزی عبور کرده و فعالیت انتقال دهنده عصبی GABA را افزایش دهد که به کاهش اضطراب کمک کرده و احساس آرامش بیشتری ایجاد میکند. بسیاری از غذاها می توانند به سلامت مغز شما کمک کنند.