گروه علمی: محققان دانشگاه بوعلی سینای همدان با اجرای مطالعاتی، روشی را برای تبدیل دی اکسید کربن به عنوان یکی از منابع آلاینده هوا به مواد با ارزش پیشنهاد کردند.به گزارش ایسنا، «احیای الکتروکاتالیتیکی کربندیاکسید در سطح الکترود اصلاح شده با کمپلکسهای فلزی/ نانوموادکربنی» عنوان طرح پژوهشی فهیمه ورمقانی، دانش آموخته دانشگاه بوعلیسینا است که آن را با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
ورمقانی در این باره گفت: الکتروکاتالیزورها یا کاتالیزورهای الکتروشیمیایی موادی هستند که با کم کردن سطح انرژی پتانسیل یا به عبارتی نزدیکتر کردن پتانسیل واکنش به پتانسیل تعادل ترمودینامیکی موجب افزایش سینتیک واکنش و بهبود واکنشهای شیمیایی میشوند، بدون اینکه خود در واکنش مصرف شوند.
وی افزود: موضوع حائز اهمیت قرن حاضر بهرهگیری از انرژیهای تجدیدپذیر با کمترین اثر زیست تخریبی است. طراحی کاتالیزورهای مولکولی، موضوعی بسیار مهم برای بهبود راندمانهای مربوط به تبدیل انرژی است. هرچه کاتالیزوری در پتانسیلهای مازاد کمتر جریان بیشتری ایجاد کند، خاصیت الکتروکاتالیزوری بهتری دارد.
به نقل از روابطعمومی بنیاد ملی علم ایران (INSF)، این دانشآموخته دانشگاه بوعلی سینا همدان ادامه داد: وابستگی عمیق به سوختهای فسیلی موجب شده است که مصرف انرژی فسیلی مدام رو به افزایش باشد و در نتیجه میزان انتشار دی اکسید کربن نیز افزایش یابد. بر اساس گزارشهای دهه گذشته، کربندیاکسید ذخیره شده در طبیعت با گرم شدن کره زمین ارتباط مثبت دارد، در نتیجه بر تغییرات آب و هوایی طبیعی و محیط زیست جهان تأثیر میگذارد و توسعه پایدار بشریت را تهدید میکند.
وی ادامه داد: تهیه الکتروکاتالیست و ساخت الکترود اصلاح شده، بررسی عملکرد الکتروکاتالیستی برای احیای کربندیاکسید و طراحی و ساخت رآکتور الکتروشیمیایی برای احیای کربندیاکسید و شناسایی محصول یا محصولات حاصل از احیا از جمله اهداف انجام این طرح است.