به روز شده در ۱۴۰۳/۰۶/۲۱ - ۱۷:۱۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۵/۲۶ ساعت ۲۰:۰۲
کد مطلب : ۴۸۶۷۶۷

افزایش امیدها به نشست قطر

افزایش امیدها به نشست قطر
گروه بین الملل: در میانه نگرانی‌های جهانی از تشدید بحران در خاورمیانه، مذاکرات بر سر آتش‌بس در نوار غزه و آزادی گروگان‌های اسرائیلی اسیر گروه حماس، با شرکت ایالات متحده، اسرائیل و سایر کشورهای میانجی در قطر از سر گرفته شد.
همزمان با شدت گرفتن تنش‌ها در خاورمیانه و در میانه نگرانی‌های جهانی از تشدید بحران و بروز جنگ منطقه‌ای، مذاکرات سرنوشت‌ساز آتش‌بس در نوار غزه و گفتگوها با هدف آزادی گروگان‌های اسرائیلی اسیر گروه حماس، با شرکت ایالات متحده، اسرائیل و سایر کشورهای میانجی در قطر از سر گرفته شد.
در همین راستا، امیدواری‌ها برای دستیابی به توافقی که بتواند از شعله‌ورتر شدن آتش درگیری‌ها جلوگیری کند، افزایش یافته است.
ایالات متحده، فرانسه و بریتانیا که از حامیان اصلی این دور مذاکرات به شمار می‌روند، به صراحت اعلام کرده‌اند که نتیجه این گفتگوها می‌تواند "تاثیرات گسترده‌ای بر امنیت کل منطقه" داشته باشد.جان کربی، مشاور امنیت ملی ایالات متحده آمریکا، با اشاره به "آغاز امیدوارکننده" این مذاکرات گفت: «این مذاکرات با چشم‌انداز مثبتی آغاز شده است، اما با توجه به پیچیدگی‌های موجود، نباید انتظار داشته باشیم که به سرعت به یک توافق نهایی دست یابیم.»
دیوید لامی، وزیر امور خارجه بریتانیا پس از آغاز مذاکرات  گفت: «ما در یک لحظه حیاتی برای ثبات جهانی هستیم.» او افزود: «ساعات و روزهای آینده می‌تواند آینده خاورمیانه را تعیین کند.»استفان سژورنه، همتای فرانسوی او نیز پس از دیدار با نبیه بری، رئیس جمهوری لبنان، تاکید کرد که آتش بس "برای تأمین صلح در منطقه ضروری است".
این دور از مذاکرات که به ابتکار عمل قطر، ایالات متحده و مصر شکل گرفته قرار است بر اساس طرح چندمرحله‌ای جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا پیش رود.
این طرح که در  ۱۱ خرداد از سوی بایدن معرفی شده بود، شامل یک آتش‌بس شش هفته‌ای است که امکان تمدید آن برای برقراری مذاکرات بیشتر وجود دارد. از جمله بندهای کلیدی این طرح، خروج نیروهای اسرائیلی از مناطق مسکونی نوار غزه و تبادل گروگان‌های اسرائیلی با زندانیان فلسطینی است.
بر اساس گزارش‌های منتشر شده این مذاکرات در دوحه با حضور مقام‌های بلندپایه‌ای از ایالات متحده آمریکا، قطر، مصر و اسرائیل برگزار می‌شود. از جمله افرادی که در این مذاکرات حضور دارند می‌توان به ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA)، محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر قطر و عباس کامل، رئیس سازمان اطلاعات مصر اشاره کرد. همچنین، داوید بارنیا، رئیس موساد، سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل، نیز در این مذاکرات حضور دارد.حضور اسرائیل با نمایندگانی در رده روسای موساد و شین‌بت، دیوید بارنیا و رونن بار، از اهمیت این مذاکرات حکایت دارد. 
حماس پیش از این تاکید کرده بود تنها در صورتی در دور جدید مذاکرات شرکت خواهد کرد که یک طرح مشخص و قابل قبول در آن ارائه شود. حماس همچنین اعلام کرده در شرایطی که همچنان تحت حمله قرار دارد حاضر به مذاکره نیست و "ترجیح می‌دهد تا از راه دور بر نتایج مذاکرات نظارت کند."
یک منبع ناشناس از گروه حماس،  این موضوع را تایید کرد که مذاکرات با میانجی‌ها همچنان ادامه دارد و حتی در ساعات اخیر بیشتر شده است. این منبع  گفت که حماس "به دنبال اجرای طرح بایدن است و مایل نیست مذاکرات صرفا به عنوان یک فرایند بی‌نتیجه ادامه یابد."

 
برچسب ها: نوار غزه
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها