گروه جامعه: سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس گفت: سال گذشته ۱۵۹۰ پرستار استعفا دادند و تعداد استعفاها و کناره گیری نیروهای پرستاری دو تا سه برابر مهاجرتها است.به گزارش مهر،سلمان اسحاقی، در تشریح نشست روز یکشنبه ۸ مهر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از استماع گزارش مسئولان سازمان نظام پرستاری در مورد برنامههای آتی آن سازمان و بررسی مشکلات پرستاران، افزود: بر اساس اعلام رئیس سازمان نظام پرستاری، سالانه ۲ هزار پرستار برای خروج از کشور درخواست میدهند و ۲ هزار پرستار ما در کشور دانمارک حضور دارند و در کشور تنها ۳۰۰ هزار پرستار داریم که در این رابطه با کمبود جدی پرستار مواجه هستیم.
وی افزود: رئیس سازمان نظام پرستاری گفت که در برخی استانها به ازای ۸ تا ۹ نوزاد تنها یک پرستار وجود دارد و در صورت بی توجهی، مشکل کمبود پرستار تبدیل به بحران خواهد شد. همچنین ۷۰ درصد پرستاران خانم هستند و بر اساس رأی دیوان عدالت اداری، نمیتوان پرستاران را اجبار به اضافه کاری کرد.
اسحاقی ادامه داد: مسئولان مربوطه خواستار افزایش مبلغ اضافه کاری، صدور مجوز جذب و استخدام و تبدیل وضعیت پرستاران طرحی، پایان طرحی و ۸۹ روزهها شدند. در این راستا، با وجود اینکه نیاز به تأمین نیروی پرستاری داریم اما پرستاران طرحی که در دوران کرونا به کشور خدمت رسانی کردند به کار گرفته نمیشوند؛ بر اساس قانون بهره وری، مدت زمان بازنشستگی مشاغل سخت ۲۵ سال است اما متأسفانه پرستاران از مزایای این قانون بی بهره هستند همچنین مجلس ترمیم حقوق کارکنان را تصویب کرده اما این مهم در احکام حوزه پرستاری مدنظر قرار نگرفته است.
وی یادآور شد: در نشست امروز اعلام شد در سال ۱۴۰۲، هزار و ۵۹۰ پرستار استعفا دادند و تعداد استعفا و کناره گیری این قشر دو تا سه برابر مهاجرتها است و باید به شکل عملی وارد حل مشکلات پرستاران شویم البته اعضای کمیسیون تاکید کردند که به هیچ وجه جامعه پرستاری را جدا از جامعه پزشکی نمیدانند و بر اساس قانون نهایت اهتمام خود را برای رفع مشکلات این قشر به کار می بریم؛ ۲۵ ماده در برنامه هفتم توسعه پیش بینی شده که میتواند کمک شایانی به نظام پرستاری باشد و در نشست امروز مقرر شد در نامهای به رئیس جمهور بر ضرورت حمایت از پرستاران و اجرای این مواد تاکید شود.