گروه بین الملل: وزیر خارجه اتریش که کشورش به همراه پانزده عضو دیگر اتحادیه اروپا به صلحبانان سازمان ملل در لبنان کمک میکند برغم درخواستهای مکرر اسرائیل بر ماندن این نیرو در مواضع قبلی خود تاکید کرد.
الکساندر شالنبرگ در این خصوص یادآور شد که نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد مستقر در مرز لبنان و اسرائیل موسوم به یونیفیل، قصد عقب نشینی از جنوب لبنان را ندارند.
حوادث اخیر در جریان درگیریهای جنوب لبنان که حکایت از ورود نیروهای اسرائیلی به قلمرو تحت کنترل صلحبانان سازمان ملل و نیز زخمی شدن شماری از سربازان یونیفیل در پی تیراندازی و بمبارانهای ارتش اسرائیل دارد، زنگ خطر را در میان دولت های اروپایی به صدا درآورده است.
پیش از این شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز تاکید کرده بود که نیروهای صلحبان مستقر در جنوب لبنان در مواضع خود باقی خواهند ماند.
سفیر سوئیس در سازمان ملل متحد از همه طرفهای درگیری در جنوب لبنان خواسته است که امنیت صلحبانان را لحاظ کنند و تاکید کرده است که نیروها و مواضع نیروهای سازمان ملل نباید به هیچ وجه هدف حملات واقع شوند.رئیس هیئت مامور صلحبانی سازمان ملل متحد نیز با اشاره به تاکیدهای مداوم آنتونیو گوترش اعلام کرد که یونیفیل بهرغم درخواست اسرائیل برای تخلیه پاسگاههای نزدیک به خط آبی در جنوب لبنان، مواضع خود را ترک نخواهند کرد.
این در حالیست که دنی دانون، سفیر اسرائيل در سازمان ملل اصرار بر ماندن کلاهآبیها را غیرقابل درک خوانده و مدعی شده است که نیروهای حزب الله از پاسگاههای یونیفیل به عنوان مخفیگاه استفاده کرده و در نزدیکی آنها کمین میگذارند.بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز یکشنبه از سازمان ملل خواست تا صلحبانان یونیفیل را «از سنگرهای حزبالله و از مناطق جنگی» خارج کند.
کشورهای اروپایی بویژه شانزده عضو اتحادیه اروپا که نیروهایی در جمع کلاهآبیهای مستقر در لبنان دارند حملات اخیر اسرائیل به مواضع یونیفیل را محکوم کرده و آنرا نقض قوانین بینالمللی خواندهاند.
نخست وزیر ایرلند که سربازان کشورش سابقهای طولانی در جمع یونیفیل دارند و در اجتناب از ترک مواضع خود بسیار سرسختاند، ضمن انتقاد از حملات اخیر اسرائيل به مقر یونیفیل تاکید کرد که باید از کلیه سربازان بویژه نیروهایی که به نمایندگی از کشورش در ماموریت صلحبانی حضور دارند، محافظت شود.الکساندر شالنبرگ، وزیر خارجه اتریش نیز پس از گفتگو با همتایای اروپایی خود تاکید کرد که کشورهای اروپایی تمایلی به عقب نشینی یا خروج نیروهای صلحبان از مواضع خود ندارند.
وی در گفتگو با رویترز تاکید کرد که «هیچ بحثی در مورد عقب نشینی نیروها در میان نیست. وزیر خارجه اتریش که کشورش حدود ۱۶۰ سرباز در یونیفیل دارد، گفت: «آنها آنجا خواهند ماند اما امنیت و ایمنی سربازان ما بسیار مهم است و باید توسط همه تضمین شود.»
نیروی صلحبان موقت سازمان ملل متحد در لبنان موسوم به یونیفیل، بر اساس تصمیم شورای امنیت و صدور قطعنامه ۴۲۵ این شورا و همچنین قطعنامه ۴۲۶ سازمان ملل که مارس ۱۹۷۸ به تصویب رسید به جنوب لبنان اعزام شدهاند تا ضامن عقبنشینی اسرائیل از لبنان و حفظ صلح و ثبات در این منطقه باشند.
نیروی صلحبان سازمان ملل در این منطقه حدود ۱۰ هزار سرباز دارد که ۳ هزار و ششصد تن از آنها را شانزده کشور عضو اتحادیه اروپا تامین میکنند.