به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۸/۰۸ ساعت ۱۶:۱۰
کد مطلب : ۴۹۸۵۱۷

در شرایطی نیستیم که هر کسی ساز خود را بزند

در شرایطی نیستیم که هر کسی ساز خود را بزند
گروه سیاسی: حمله اسرائیل به مواضعی نظامی در ایران، گرچه منجر به شهادت چند تن از نیرو‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران شد، اما به لحاظ نظامی، از دید بسیاری از تحلیلگران داخلی و خارجی، برای اسرائیل یک پیروزی محسوب نمی‌شود. در همین راستا، مقام معظم رهبری، آیت الله در دیدار خانواده‌های شهدای امنیت به نکاتی مهم پرداختند.
به گزارش فرارو، رهبری در بخشی از سخنان خود گفتند: «شرارت دو شب پیش رژیم صهیونیستی نه باید بزرگنمایی شود و نه کوچک‌انگاری. باید خطای محاسباتی رژیم صهیونیستی به هم بخورد. باید قدرت و اراده و ابتکار ملت ایران و جوانان کشور را به آنان فهماند. کیفیت فهماندن قدرت و اراده ملت ایران به رژیم صهیونیستی را باید مسئولان تشخیص دهند و آنچه را که صلاح این ملت و کشور است انجام گیرد.»
با توجه به این مسائل فرارو پرسش‌هایی را با منصور حقیقت پور، فعال سیاسی اصولگرا و فرمانده پیشین سپاه پاسداران مطرح کرده که شامل نظر او درباره سخنان رهبری و احتمالات واکنش ایران است، مشروح پاسخ‌های حقیقت پور را در ادامه می‌خوانید:
نباید نه یک گام جلوتر و نه یک گام عقب‌تر از تصمیم مسئولان رفتار کنیم
منصور حقیقت پور به فرارو گفت: «این سخنان رهبری که می‌فرمایند حمله را کوچک انگاری نکنیم و بزرگ هم نکنیم، به این معناست که اگر این اقدام دشمن را بسیار بزرگ کنیم، خودمان را در فضای بازدارندگی برده ایم و ترمز‌ها را کشیده ایم که دشمن ما بسیار بزرگ است و غلط‌های زیادی هم می‌تواند انجام دهد و ما در مقابل این دشمن ضربه کاری نمی‌توانیم بزنیم. ما نباید هیچ قصدی در مردم و تحلیل‌گرانمان مبنی بر این نکته ببینیم که این ضربه بسیار بزرگ بوده است. اما این که این حمله را بسیار کوچک بینگاریم و درگیر خودبزرگ بینی بیش از حد شویم نیز باعث غفلت خواهد شد و زمینه را برای آسیب‌هایی بزرگ فراهم می‌کند. بالاخره حقیقت این است که در این حمله، دشمن ما از بالغ بر ۱۰۰ فروند هواپیما استفاده کرده و از حریم هوایی ۱ کشور نیز بهره برداری کامل کرده است. حریم هوایی عراق از یک سو و پشتیبانی ۱۰۰ درصد آمریکا از سویی دیگر، در اختیار دشمن بوده است.»
وی افزود: «اسرائیلی از این کمک‌ها هم در شناسایی اهداف و هم در پشتیبانی استفاده کرده اند. بنابراین، برآورد واقعی و درست را مدیران شایسته ما در ابعاد سیاسی، امنیتی و دفاعی، بررسی خواهند کرد. این که باید چه پاسخی دهیم را باید اینگونه پاسخ داد که ما نیازمند یک بررسی همه جانبه از زوایای مختلف مسئله هستیم. وقتی روند مسائل سیاسی، دفاعی، امنیتی و اقتصادی و اجتماعی منطقه را بررسی کردیم، تصمیمی که می‌گیریم باید تصمیم اقتضائی باشد. یعنی تصمیمی باشد متناسب با شرایط و وضعیت. اگر شرایط نظامی است، پاسخ هم باید نظامی باشد و اگر امنیتی است، پاسخ هم باید امنیتی باشد و ... اگر ما به ازای غلطی که اسرائیلی‌ها کرده اند می‌توانیم رفتار دیگری داشته باشیم، رفتار دیگری انجام دهیم. به هر حال من معتقدم ما نباید نه یک گام جلوتر و نه یک گام عقب‌تر از تصمیم مسئولان رفتار کنیم.»
این فرمانده پیشین سپاه پاسداران گفت: «آن‌هایی که امروز نظام را تشویق به یک عملیات زودهنگام و عجولانه می‌کنند، مثال این موضوع هستند که می‌گویند ما نباید منتظر یک زایمان طبیعی باشیم و باید برویم و به سرعت یک عملیات سزارینی انجام دهیم. این نوع رفتار از دید من اشتباه است ولی همانقدر اشتباه است که برخی می‌گویند باید بی تفاوت باشیم. باید توجه کنیم که اراده مسئولان و مقامات ما هر چه که باشد باید راهبرد استراتژیک ما هم همان باشد. این دقیقا همان چیزیست که از بیانات مقام معظم رهبری برداشت می‌کنیم که می‌فرمایند، حمله برای ما نه منتفی می‌شود و نه عملیات را منوط به بحث نظامی می‌کنیم. بلکه می‌گوییم بر پایه آخرین براورد منطقه ای، تصمیم اقتضایی گرفته شود و پاسخ ما نیز پاسخ اقتضایی باید باشد.»
وی افزود: ««اکنون اصلا زمانی برای چندصدایی نیست و اصلا چندصدایی نباید وجود داشته باشد. چپ و راست و اصولگرا و اصلاح طلب، باید پشت سر مقامات مسئول باشند. در شرایطی نیستیم که هرکسی ساز خود را بزند، ضمن این که کندروی نیز باعث عقب افتادگی ما خواهد بود. اقتضاء ما دقیقا همان چیزیست که مقامات ما به آن می‌رسند. ما معتقدیم که نیرو‌های بسیار حاذقی در ستادکل نیرو‌های مسلح کشور داریم که تولید تصمیم می‌کنند. این دقیقا همان اصلی است که مقام معظم رهبری گفته اند. به فرمایش ایشان، مقامات ما تصمیمی متناسب خواهند گرفت.»
برچسب ها: حمله اسرائیل
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها