به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۱:۱۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۸/۰۸ ساعت ۱۷:۳۴
کد مطلب : ۴۹۸۵۳۵

رکوردزنیِ آلاینده‌های گرم‌کننده زمین در ۲۰۲۳

رکوردزنیِ آلاینده‌های گرم‌کننده زمین در ۲۰۲۳
گروه جامعه: «سازمان جهانی هواشناسی» (WMO) اعلام کرد غلظت آلاینده‌های عاملِ گرمایشِ زمین که جو را مسدود می‌کنند در سال گذشته میلادی (۲۰۲۳) رکورد زده است.به گزارش ایسنا، مطالعات اخیر نشان داده است دی اکسید کربن سریعتر از هر زمان دیگری در تاریخ حیات بشر در جو انباشته می‌شود و غلظت آن تنها در دو دهه بیش از ۱۰ درصد افزایش یافته است.

«سلست سائولو»، دبیر کل سازمان جهانی هواشناسی در این باره گفت: یک سال دیگر و یک رکورد دیگر. این رکورد باید زنگ خطر را در بین تصمیم گیرندگانِ سیاست‌های آب و هوایی به صدا درآورد.
سازمان جهانی هواشناسی دریافته است این افزایش ناشی از سوزاندن سوخت‌های فسیلی توسط بشر بوده و با آتش‌سوزی‌های بزرگ و کاهش احتمالی توانایی درختان برای جذب کربن، تشدید شده است.

همچنین دانشمندان مشاهده کردند که غلظت CO۲ در سال ۲۰۲۳ به ۴۲۰ قسمت در میلیون (ppm) رسید.غلظت آلاینده‌های قوی اما کوتاه‌مدت نیز افزایش یافته است. غلظت متان به ۱۹۳۴ قسمت در میلیارد (ppb) رسید که ۱۶۵ درصد نسبت به سطوح ماقبل صنعتی افزایش داشت و اکسید نیتروژن هم به ۳۳۶.۹ قسمت در میلیارد (ppb) رسید که ۲۵ درصد افزایش داشت.

احتراق سوخت‌های فسیلی - مانند بنزین برای حرکت خودروها یا زغال سنگ برای تغذیه یک نیروگاه حرارتی - گازهایی آزاد می‌کند که نور خورشید را به دام می‌اندازد و سیاره زمین را گرم می‌کند.
زمین آخرین بار چند میلیون سال پیش غلظت مشابهی از CO۲ را تجربه کرد، زمانی که این سیاره ۲ تا ۳ درجه سانتیگراد گرمتر و سطح دریاها ۱۰ تا ۲۰ متر بالاتر بود.

اعلامیه سازمان جهانی هواشناسی پیش از اجلاس آب و هوایی کاپ ۲۹ (Cop۲۹) که قرار است در «باکو»ی آذربایجان در ماه آینده برگزار شود، منتشر شد.به گزارش روزنامه گاردین، دانشمندان برآورد کرده‌اند که هر ساله سرمایه‌گذاری‌هایی بین ۱ تا ۲ تریلیون دلار (۸۰۰ میلیارد تا ۱.۶ تریلیون پوند) برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای به صفر خالص تا اواسط قرن مورد نیاز است.

بنا بر گزارش «مجمع بین‌المللی تغییرات اقلیم (IPCC) سازمان ملل متحد» رسیدن به هدف ۱.۵ درجه افزایش دما برای جلوگیری از اثرات ویرانگر تغییرات اقلیمی ضروری است.میزان گرم شدن زمین در طولانی‌مدت اکنون در مقایسه با دوران پیشاصنعتی زمین، پیش از انقلاب صنعتی و دورانی که بشر هنوز استفاده از سوخت‌های فسیلی را شروع نکرده بود، حدود ۱.۱ تا ۱.۲ درجه سانتی‌گراد است.
هرچند جهان با وجود همه تلاش‌ها برای مهار گازهای گلخانه‌ای در مسیر رسیدن به میزان افزایش دمای حدود ۲.۵ درجه سانتی‌گراد تا سال ۲۱۰۰ است. سازمان ملل اعلام کرده است که حفظ حد ۱.۵ درجه سانتی‌گراد افزایش دما به سرعت در حال ناممکن شدن است.
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها