به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۱۳:۳۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۸/۱۴ ساعت ۲۳:۳۷
کد مطلب : ۴۹۹۵۲۱

جزئیات حضور بمب‌افکن استراتژیک در خاورمیانه

جزئیات حضور بمب‌افکن استراتژیک در خاورمیانه
گروه بین الملل: فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) خبر از استقرار بمب‌افکن‌های استراتژیک بی ۵۲ این کشور، در خاورمیانه داد. ژنرال پت رایدر سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در بیانیه‌ای رسمی که ۱ نوامبر از سوی این وزارتخانه منتشر شد، از صدور دستور لوید آستین وزیر دفاع این کشور برای اعزام نیرو‌های بیشتر به خاورمیانه خبر داده بود.
به گزارش فرارو، در بیانیه رسمی پنتاگون آمده است: «وزیر دفاع با رعایت تعهدات خود در قبال حفاظت از شهروندان و نیرو‌های آمریکایی در خاورمیانه، دفاع از اسرائیل و کاهش تنش از طریق بازدارندگی و دیپلماسی، دستور استقرار ناوشکن‌های دفاع موشکی بالستیک، اسکادران جنگنده، هواپیما‌های سوخت‌رسان و بمب‌افکن‌های تهاجمی دوربرد بی – ۵۲ را در منطقه [خاورمیانه]صادر کرد.» پیش از این سامانه‌های دفاع موشکی تاد در اسرائیل مستقر و اسکادران‌هایی از هواپیما‌های اف ۱۶ به خاورمیانه اعزام شده بود. در حال حاضر، حضور بمب‌افکن‌های استراتژیک دوربرد بی ۵۲ مورد توجه قرار گرفته است.»
رفیق چاق بزرگ زشت
BUFF نام مستعار بمب‌افکن‌های بی ۵۲ است که از کنار هم قرار گرفتن این کلمات به وجود آمده: Big Ugly Fat Felow. بی ۵۲ از آن دسته جنگ‌افزار‌های آمریکایی است که نزدیک‌ترین متحدان ایالات متحده نیز اجازه در اختیار داشتن آنان را ندارند. این بمب‌افکن‌های راهبردی از سال ۲۰۰۹ و با تغییر ساختار و چارت فرماندهی نیرو‌های مسلح آمریکا تحت فرمان فرماندهی حملات جهانی نیروی هوایی (AFGSC)، تحت نظر فرماندهی استراتژیک ایالات متحده (USSTRATCOM) فعالیت می‌کند. 
بر اساس اطلاعات منتشر شده در توئیتر رسمی سنتکام، بی ۵۲‌های اعزام شده به خاورمیانه از پایگاه هوایی مینوت در داکوتای جنوبی پرواز کرده‌اند. مینوت، محل استقرار واحد ۵ (۵th bomb wing) نیروی هوایی آمریکاست. در توئیتر سنتکام به فرود این هواپیما‌ها در منطقه تحت مسئولیت این فرماندهی (Area of responsibility) اشاره شده است. با توجه به این که مرکز فرماندهی هوایی سنتکام در پایگاه العدید قطر قرار دارد، احتمالاً این هواپیما‌های در قطر فرود آمده باشند. 
بی ۵۲ بمب‌افکن دوربرد است که بدون سوختگیری توانایی ۱۴ هزار کیلومتر پرواز دارد. این بمب‌افکن در جریان جنگ ویتنام، جنگ خلیج فارس و بمباران عراق در دهه ۹۰ میلادی بسیار مورد استفاده قرار گرفت. یکی از کاربرد‌های این کلاس از بمب‌افکن‌های استراتژیک، حمل تسلیحات اتمی است. اما با توجه به این که اولین مدل از این بمب‌افکن در سال ۱۹۵۷ به پرواز درآمد، بر اساس اخبار منتشره تا کنون هیچ پروازی همراه با تسلیحات هسته‌ای صورت نگرفته است. بمباران اتمی هیروشیما به نوع دیگری از هواپیما‌های کلاس بی به نام بی ۲۹ انجام شد. بر اساس اطلاعات موجود، در حال حاضر مدل بی ۵۲ اچ در نیروی هوایی آمریکا خدمت می‌کند. 
متولد جنگ سرد
بی‌۵۲ متولد دوران جنگ سرد و ساخت کارخانه بوئینگ است. این بمب‌افکن سال ۱۹۴۸ طراحی شد، در ۱۹۵۲ برای اولین بار پرواز کرد و سال ۱۹۵۵ به خدمت ارتش آمریکا درآمد. به رغم این که از آغاز این پروژه بیش از ۷۰ سال می‌گذرد، اما همچنان آخرین مدل این بمب‌افکن استراتژیک یعینی بی ۵۲ اچ که از ۱۹۶۱ به خدمت ارتش آمریکا درآمد، مشغول فعالیت است. این بمب‌افکن دوربرد برای این ساخته شد که در جریان جنگ احتمالی سوم و برخورد نظامی میان آمریکا و شوروی، توانایی پرواز و بمباران روسیه را داشته باشد. این جنگ هیچ وقت رخ نداد، اما ماموریت بی ۵۲ نیز به پایان نرسید و امروز نسل پنجم آن پرواز می‌کند. 
یک فروند بی ۵۲ در جنگ ویتنام - تصویر برگرفته از دانشنامه بریتانیکا
بی ۵۲ دارای بال‌هایی به طول ۱۸۵ فوت (۵۶ متر) و طول ۱۶۰ فوت ۱۰.۹ اینچ (۴۹ متر) است. این هواپیما از هشت موتور جت در زیر بال‌ها در چهار غلاف دوقلو نصب شده اند، نیرو می‌گیرد. حداکثر سرعت آن در ۵۵۰۰۰ فوت (۱۷۰۰۰ متر) ۰.۹ ماخ (۵۹۵ مایل در ساعت یا ۹۶۰ کیلومتر در ساعت) است. تنها در چند صد پا بالاتر از سطح زمین، می‌تواند با سرعت ۰.۵ ماخ (۳۷۵ مایل در ساعت یا ۶۰۰ کیلومتر در ساعت) پرواز کند. این هواپیما در ابتدا یک خدمه ۶ نفره داشت که تنها سلاح دفاعی آن یک برجک تفنگ کنترل از راه دور در دم بود. در سال ۱۹۹۱ اسلحه حذف شد و خدمه به ۵ نفر کاهش یافت.
برچسب ها: خاورمیانه
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها