به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۰۴ - ۲۰:۴۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۸/۱۵ ساعت ۱۱:۴۴
کد مطلب : ۴۹۹۵۷۵
رأی‌دهندگان آمریکایی معمولاً به تحولات سیاست خارجی علاقه‌ای ندارند

ایران تا پیش از پایان انتخابات آمریکا اقدامی می‌کند؟

ایران تا پیش از پایان انتخابات آمریکا اقدامی می‌کند؟
گروه سیاسی: کارشناس روابط بین‌الملل با اشاره به تاثیر پاسخ احتمالی ایران به اسرائیل، گفت: با توجه به این نکته که بایدن از اسرائیل خواسته بود که حمله‌اش به ایران محدود باشد و شامل تاسیسات نفتی و هسته‌ای نشود و اسرائیل و نتانیاهو هم صراحتاً گفته‌اند که به خواست آمریکا، بخشی از اهداف خود را تغییر داده‌اند، بنابراین، اگر ایران پیش از پایان انتخابات، حمله‌ای انجام دهد، به نظر می‌رسد احتمال جدی وجود دارد که اسرائیل پاسخ سریع دهد.
 
به گزارش ایلنا، رحمان قهرمان‌پور تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل در رابطه با پاسخ احتمالی ایران به تجاور اخیر رژیم صهیونیستی، گفت: طبیعتاً اگر ایران به حمله تلافی‌جویانه دست بزند، اسرائیل هم مجددا کار خود را تکرار می‌کند و به نظر می‌رسد که تنش‌ها افزایش خواهد یافت. البته شدت این تنش‌ها بستگی به کیفیت حمله ایران دارد؛ به این معنا که آیا این حمله صرفاً با موشک انجام خواهد شد یا از موشک‌های کروز، فراصوت، بالستیک یا پهپادها استفاده خواهد کرد. بنابراین شرایط آینده به نوع پاسخ ایران وابسته است، از سوی دیگر اینکه موشک‌های پرتابی ایران به کجا اصابت خواهند کرد هم مهم است به نظر می‌رسد یکی از اهداف احتمالی ایران در پاسخ به حملات، این است که تعداد بیشتری از موشک‌ها نسبت به دو حمله قبلی از سپر دفاعی اسرائیل عبور کنند.

وی ادامه داد: به همین دلیل، ایالات متحده تلاش می‌کند تا حضور نظامی خود را در منطقه افزایش دهد تا بتواند تعداد بیشتری از موشک‌های ایران را رهگیری کند. کیفیت حمله، میزان موشک‌هایی که از سپر دفاعی عبور می‌کنند و نقاطی که موشک‌ها به آن‌ها اصابت می‌کنند، آسیب‌های ناشی از این اصابت موشک‌ها و نوع اهداف انتخابی، همه از نکات مهم در این زمینه هستند.

احتمال دارد بخشی از حملات از طریق محور مقاومت و از خاک عراق انجام شود
قهرمان‌پور با اشاره به ادعا‌هایی مبنی بر اینکه ایران از خاک عراق به اسرائیل حمله خواهد کرد، تصریح کرد: در این مورد باید گفت که اعلام این موضوع از سوی ایران تبعات حقوقی دارد و از سوی دیگر، انتقال تاسیسات و تجهیزات نظامی به خاک عراق برای پرتاب موشک‌های مهم، کار بسیار دشواری است. ممکن است بخشی از عملیات از آنجا انجام شود، اما اینکه کل عملیات از خاک عراق صورت گیرد، به نظر می‌رسد دور از ذهن باشد. به هر حال، احتمال دارد بخشی از حملات از طریق محور مقاومت از خاک عراق انجام شود.

ایران پیش از پایان انتخابات آمریکا اقدامی می‌کند؟
این کارشناس حوزه سیاست خارجی در پاسخ به این سوال که با توجه به انتخابات آمریکا در صورتی که ایران پاسخ خود را به رژیم صهیونیستی بدهد، اسرائیل به سرعت اقدامی خواهد کرد، عنوان کرد: این نکته قابل تاملی است اما به نظر اینگونه باشد، به‌ویژه با توجه به این نکته که آقای بایدن از اسرائیل خواسته بود که حمله‌اش به ایران محدود باشد و شامل تاسیسات نفتی و هسته‌ای نشود. هرچند حمله به تاسیسات هسته‌ای دور از ذهن بود، اما امکان حمله به تاسیسات نفتی وجود داشت. آقای بایدن اعلام کرد که اسرائیل بنا به درخواست آمریکا، اهداف حمله را تغییر داده است. بنابراین، به نظر می‌رسد که این نکته تأمل است و می‌توان در موردش اندیشید؛ زیرا اسرائیل و نتانیاهو صراحتاً گفته‌اند که به خواست آمریکا، بخشی از اهداف خود را تغییر داده‌اند. بنابراین، اگر ایران پیش از پایان انتخابات، حمله‌ای انجام دهد، به نظر می‌رسد احتمال جدی وجود دارد که اسرائیل پاسخ سریع دهد.

وی در رابطه با تاثیر حمله ایران به راضی اشغالی در جریان انتخابات آمریکا، بیان کرد: اکنون تأثیر چندانی ندارد، زیرا بخش زیادی از رأی‌دهندگان، رأی‌های خود را داده‌اند. می‌دانید که در آمریکا، رأی‌ دادن زود هنگام قانونی است و انجام می‌شود؛ چه از طریق پست و چه از طریق حضور در صندوق‌های رأی. تا روز گذشته نزدیک به ۷۰ میلیون نفر از آمریکایی‌ها رأی خود را به صندوق انداخته‌ بودند و بنابراین، تغییر آن قابل تصور نیست. بقیه هم که رأی نداده‌اند، تقریباً نظرشان مشخص است، مگر اینکه این حمله ابعادش چنان گسترده باشد که در داخل آمریکا بازتاب زیادی داشته باشد. ولی اگر جمهوری‌خواهان بخواهند از این موضوع بهره‌برداری کنند، ممکن است کمی به نفع ترامپ باشد.

رأی‌دهندگان آمریکایی معمولاً به تحولات سیاست خارجی علاقه‌ای ندارند
قهرمان‌پور در رابطه با همزمانی  پرتاب دو ماهواره ایرانی از  روسیه به فضا و همزمانی آن با انتخابات آمریکا و پیامی که می‌تواند برای این کشور داشته باشد، اظهار کرد:‌ رأی‌دهندگان آمریکایی معمولاً به تحولات سیاست خارجی علاقه‌ای ندارند و خاورمیانه برای آن‌ها چندان آشنا نیست. اگر هم بخواهند وارد مباحث سیاست خارجی شوند، رقابت میان آمریکا و چین به دلیل واردات از چین و تعطیلی کارخانه‌های آمریکایی در این زمینه مطرح است.

انتخاب ترامپ خبر خوبی برای خاورمیانه نخواهد بود
وی در خصوص اینکه هر کدام از این کاندیداها انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که پیروز شوند، چه رفتاری را در سیاست خارجی آمریکا ممکن است در مقابل ایران و منطقه شاهد باشیم، خاطرنشان کرد: به نظر من، اگر ترامپ به قدرت بازگردد، بحران در منطقه تشدید خواهد شد، زیرا او و نتانیاهو روابط شخصی خوبی دارند. سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا به سمت نوعی سیاست شخصی پیش خواهد رفت. داماد ترامپ و شرکت‌های شخصی ترامپ دوباره فعال خواهند شد و تصمیمات به نوعی از وزارت خارجه و وزارت دفاع خارج خواهند شد. بنابراین، انتخاب ترامپ خبر خوبی برای خاورمیانه نخواهد بود و همچنین برای ژاپن و اروپا و دیگر متحدان آمریکا نیز خبر خوبی نخواهد بود. انزواگرایی ترامپ در سیاست خارجی می‌تواند باعث تشدید بحران شود. اما اگر هریس به قدرت برسد هم مشکلات ایران و آمریکا حل نخواهد شد. با این حال، به دلیل تأکید بایدن و هریس بر چندجانبه‌گرایی، خطر آن‌ها برای منطقه و تشدید بحران در آن کمتر است، زیرا دموکرات‌ها بیشتر به چندجانبه‌گرایی تمایل دارند.
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها