به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۰۴ - ۲۰:۴۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۸/۱۷ ساعت ۱۰:۲۵
کد مطلب : ۴۹۹۹۴۲

آموزش ماساژ در مرکز تخصصی آرت ماساژ با اساتید برجسته و بین المللی

گروه کسب و کار: ماساژ روشی عالی برای تسکین استرس و درد عضلانی است. به همین دلیل در سرتاسر دنیا علاقه مندان زیادی دارد و افراد زیادی برای دریافت ماساژ به مراکز ماساژ درمانی یا ماساژدرمان های حرفه ای مراجعه می کنند. اگر شما هم به ماساژ علاقه دارید یا می خواهید نحوه انجام ماساژ کامل بدن و کسب درآمد را یاد بگیرید، پیشنهاد می کنم این مقاله را تا انتها با دقت مطالعه کنید؛
آموزش ماساژ در مرکز تخصصی آرت ماساژ با اساتید برجسته و بین المللی
 آموزش ماساژ چیست ؟
اگرچه امروزه سبک های مختلفی از ماساژ وجود دارد، اما می توان گفت که همه آنها اصول اولیه یکسانی دارند. در این قسمت از وبلاگ Ayrest به طور مفصل اصول اولیه ماساژ را آموزش داده ایم که اساس هر ماساژی را تشکیل می دهد. هنگامی که این اصول را یاد گرفتید، می توانید تکنیک های مختلفی را برای مشتری اعمال کنید و دریابید که آنها چه چیزی را ترجیح می دهند.
اصول اولیه ماساژ کامل بدن را می توان در 5 حرکت افلوراژ، پتریساژ، تاپوتامنت، اصطکاک و لرزش خلاصه کرد. این تکنیک ها اساس ماساژ را تشکیل می دهند و با ترکیب آنها می توان سبک خاصی از ماساژ را پیاده سازی کرد. در زیر هر تکنیک به تفصیل توضیح داده شده است.

1.    افلوراژ (EFFLEURAGE)
Éfleurage ریشه در یک کلمه فرانسوی به معنای لمس ملایم دارد و یکی از اساسی ترین تکنیک های ماساژ است. در این تکنیک از کف هر دو دست برای سر خوردن و مالش بدن با فشار کم استفاده می شود.
معمولاً از تکنیک لایه برداری در ابتدا و انتهای ماساژ استفاده می شود تا به آرامش بدن کمک کند و فرد را برای تکنیک های شدیدتر بعدی آماده کند. ماساژور از پاهای فرد شروع می کند و با فشار کم بدن به سمت بالا حرکت می کند. این تکنیک برای آرامش، تسکین بدن، افزایش گردش خون، بهبود تخلیه لنفاوی، کاهش استرس، اضطراب و افسردگی مفید است.

2.   پتریساژ (Petrissage)
تکنیک بعدی که پتریساژ نام دارد از فعل فرانسوی به معنای خمیر کردن گرفته شده است. این تکنیک عمیق تر از لایه برداری است و به شما اجازه می دهد تا عضلات و تاندون ها را ورز دهید. در ورز دادن، ماساژدرمانگر از کف دست، نوک انگشتان، بند انگشت و ساعد برای انجام حرکات آهسته و موزون شبیه به ورز دادن خمیر (حرکات دایره ای) استفاده می کند. معمولا ماساژدرمانگر از پاهای فرد شروع می کند و به تدریج به سمت بالا بدن حرکت می کند.
پتریساژ عموماً پس از لایه برداری و پس از شناسایی نواحی حساس و پرتنش توسط متخصص ماساژ انجام می شود. از مزایای تکنیک خمیر کردن می توان به بهبود گردش خون، انعطاف پذیری، رفع تنش ماهیچه ای سفت و درمان سیاتیک و کمردرد اشاره کرد.

3. تپوتمنت (Tapotement)
Tapoment در لغت به معنای ضربه زدن است و گاهی به آن ماساژ کوبه ای نیز می گویند. این تکنیک شامل حرکات سریع و موزون مانند نوازش، سیلی زدن، کوبیدن، کوبیدن و به طور کلی مشت زدن به بدن به منظور تحریک عضلات است. تپومنت با ضربه زدن به پوست با انگشتان یا کف دست انجام می شود و بدن را برای ماساژ شدیدتر آماده می کند.
معمولا ماساژدرمانگر از پاهای فرد شروع می کند و به تدریج به سمت بالا بدن حرکت می کند. ماساژدرمانگران اغلب این تکنیک را با دست های خود در کنار هم یا با لبه های بیرونی دست انجام می دهند. تاپوتامنت می تواند سیستم عصبی را آرام کند و تنش عضلانی را کاهش دهد. ترکیب فلوراژ، ورز دادن و تاپوتامنت به مدت 15 تا 30 دقیقه می تواند درد عضلانی را کاهش دهد و دامنه حرکتی فرد را بهبود بخشد.

4. اصطکاک
تکنیک چهارم، ماساژ اصطکاکی نام دارد. این تکنیک شامل حرکات دایره ای کوتاه و سریع است که ماساژدرمانگر با کف دست، شست و نوک انگشتان خود انجام می دهد. از آنجایی که هدف ایجاد کشش سطحی و جذب گرما در بافت است، اصطکاک به فشار بیشتری نسبت به شکوفه یا ورز دادن نیاز دارد.
بسیاری از درمانگران ماساژ معتقدند که تعریف اصطکاک دشوار است زیرا این تکنیک بسته به فشاری که وارد می‌کنید و بافت‌هایی که روی آن کار می‌کنید متفاوت است. همچنین بین تکنیک های اصطکاک و ورز دادن همپوشانی وجود دارد، زیرا هر دو تکنیک در سراسر پوست حرکت می کنند تا بافت زیر جلدی شل شود. به همین دلیل، مالش را می توان به عنوان ورز دادن متمرکز در یک منطقه خاص در نظر گرفت. تکنیک اصطکاک در افزایش گردش خون و بهبود انعطاف پذیری بسیار موثر است و می تواند درد و التهاب را از بدن برطرف کند.

5. لرزش
ویبره آخرین تکنیک ماساژ است که برای کمک به آرامش و تسکین بدن استفاده می شود. این تکنیک در کاهش استرس و تنش، آرامش عضلات و بهبود گردش خون موثر است و معمولا در انتهای ماساژ برای کمک به آرامش و ریکاوری بدن استفاده می شود. تکنیک ارتعاش شامل ایجاد ارتعاشات بر روی پوست فرد است که در آن ماساژدرمانگر از نوک انگشتان خود برای ایجاد حرکات سریع ارتعاشی رفت و برگشت با فشار کم استفاده می کند.
این تکنیک برای مدت زمان کوتاهی معمولاً کمتر از 20 ثانیه در هر نقطه انجام می شود. بسیاری از ماساژدرمانگران این تکنیک را نسخه ای سریعتر از اصطکاک توصیف کرده اند. با این حال، انجام این تکنیک به انرژی زیادی نیاز دارد و می تواند برای ماساژ درمانگر خسته کننده باشد. به همین دلیل، برخی از ماساژدرمان‌ها از ماساژورهای دستی برای تسهیل اجرای تکنیک‌ها استفاده می‌کنند.
گفته می شود که ارتعاش می تواند گردش خون را بهبود بخشد، تنش عضلانی را کاهش دهد، استرس را کاهش دهد، جریان لنفاوی را بهبود بخشد و در صورت استفاده همراه با تکنیک های اصطکاک، بافت اسکار را شل کند. اگر با سیستم لنفاوی خود مشکل دارید، حتماً توصیه می‌کنیم به ماساژ تخلیه لنفاوی مراجعه کنید.

اصول اولیه ماساژ
نحوه قرار دادن دست ها در حین ماساژ را یاد بگیرید

در حین ماساژ بدن از حالت های مختلف دست و حرکات و حرکات مختلف استفاده می کنید و از کف دست، انگشتان، شست، نوک انگشتان، مشت ها، ساعد و آرنج کمک می گیرید. شما باید بدانید که چگونه دستان خود را در موقعیت های مختلف ماساژ قرار دهید تا بتوانید با استفاده از تکنیک های مختلف حرکات و حالت های مختلف را انجام دهید. به تصویر زیر نگاه کنید و این موقعیت ها را به خاطر بسپارید.
توجه داشته باشید که هر قسمت از دست برای هدف خاصی در ماساژ بدن استفاده می شود:
کف دست: برای اعمال فشار اولیه، پخش روغن روی سطح بدن، گرم کردن و کشیدن دست ها در حین تکنیک لایه برداری استفاده می شود.
انگشتان و شست ها: برای ورز دادن، فشار دادن، گرفتن و چرخاندن ماهیچه ها در حین تکنیک ورز دادن استفاده می شود.
دست روی دست: برای اعمال فشار عمیق تر ضربات و نفوذ بیشتر به لایه های داخلی عضلات استفاده می شود.
نوک انگشتان: برای انجام حرکات دایره ای کوتاه و سریع در حین تکنیک اصطکاک استفاده می شود. همچنین برای سکته های فشار عمیق تر و نفوذ بیشتر به لایه های داخلی ماهیچه ها استفاده می شود.

مشت: برای ضربه زدن به بدن در حین تکنیک تپوتمنت و ماساژ نواحی منحنی مانند گردن استفاده می شود.
ساعد: به شما این امکان را می دهد که تکنیک لایه برداری را اجرا کنید و فشار روی دست های ماساژور را در نواحی مانند پشت یا پاها کاهش دهید.
آرنج: برای اعمال فشار عمیق تر استفاده می شود. توجه داشته باشید که فقط باید از آرنج خود برای ماساژ عضلات و نواحی گوشتی استفاده کنید و هرگز روی استخوان ها نروید.
پس از سال ها نظارت توسط مدیران این مجموعه و با دعوت از دفتر طراحی و برنامه درسی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور از جناب آقای دکتر علیرضا محدی نائینی، مقرر شد استاندارد آموزش کاربران ماساژ با همکاری دوستان در این زمینه
مطابق با آخرین تاییدیه ها و شرایط دوره آموزش کاربر ماساژ، تصمیم بر این شد که به عنوان بخشی از آموزش کاربر ماساژ، تکنیک های ماساژ روسی آموزش داده شود. در این دوره، آناتومی، تکنیک های ماساژ روسی (نوازش، ماساژ، فشار، مشت و ضربه)، تفسیر کتاب کاربر ماساژ، تست نمونه سوالات و سایر موضوعات علمی و همچنین تمرین و عیب یابی زیر نظر اساتید می باشد.

آموزش کاربران ماساژ به مدت 8 روز از ساعت 9 صبح تا 17 بعدازظهر برگزار می شود و سپس کلاس های آموزشی زیر نظر اساتید برگزار می شود تا شرکت کنندگان بتوانند تکنیک ها را به صورت حرفه ای یاد بگیرند. هنرجویان برای شرکت در آزمون تئوری توسط «آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای هنر ماساژ ایران (هنر باستانی)» در پرتال سازمان ثبت نام می کنند و پس از صدور کارت ورود به جلسه در آزمون شرکت می کنند.

آموزش کاربرماساژ
 


کاربر ماساژ چیست؟ | آموزش کاربران ماساژ
قبل از شروع دوره کاربر ماساژ، لازم است مفهوم ماساژ و کاربر ماساژ را بهتر درک کنید.

ماساژ چیست؟
فرآیند ماساژ یک مهارت و تکنیک دستی است که بر روی عضلات و بافت های نرم بدن انجام می شود. ماساژ در واقع نوعی هنر مراقبت و درمان موضعی است که بر روی عضلات بدن انجام می شود. ماساژ تاثیر زیادی بر رشد عضلات، استخوان ها و ماهیچه های بدن دارد. در واقع می توان گفت کسانی که ماساژ می دهند جزء نیروهای بهداشتی محسوب می شوند. ماساژ برای بدن بسیار مفید است و از بسیاری از بیماری ها و دردها پیشگیری می کند.
روش ماساژ در کشورهای مختلف تا حدودی با یکدیگر متفاوت است و هر کشوری سبک و تکنیک ماساژ درمانی خاص خود را دارد. در اینجا رایج ترین سبک های ماساژ آورده شده است:
● ماساژ تایلندی: در طب سنتی تایلند از این نوع ماساژ به عنوان یک روش درمانی استفاده می شود.
● ماساژ سوئدی: این نوع ماساژ در کشورهای غربی و اروپایی رواج بیشتری دارد و این ماساژ ریلکسی است.
● ماساژ سنگ داغ: در این سبک از ماساژ درمانی از تجهیزاتی مانند سنگ داغ نیز استفاده می شود.
● ماساژ آروماتراپی: کلمه رایحه درمانی از دو کلمه آروما به معنی عطر و تراپی به معنای درمان گرفته شده است. به طور کلی، این نوع ماساژ برای دفع سموم از بدن استفاده می شود.
● ماساژ شمع: این سبک از ماساژ درمانی برای تسکین دردهای عضلانی، استخوانی و اسپاسم مناسب است.
● ماساژ با کمپرس گیاهی: این ماساژ برای تسکین درد و بهبود گردش خون در بدن مناسب است.
● ماساژ صورت: افرادی که می خواهند چهره ای شاداب، جوان و سالم داشته باشند نیز این نوع ماساژ را انتخاب می کنند.

منظور ما از کاربر ماساژ چیست؟ (آموزش کاربر ماساژ)
کاربر ماساژ یا ماساژور فردی است که قادر به انجام وظایف و خدمات این حرفه باشد. یک ماساژور باید بتواند عملیات ماساژ را با استفاده از تکنیک های خاص در محیطی آرام انجام دهد. در واقع ماساژور باید بتواند در مشتری خود احساس آرامش ایجاد کند. پزشکان ماساژ درمانی را برای بسیاری از بیماری ها و گرفتگی های عضلانی توصیه می کنند. کاربر ماساژ باید آموزش های لازم را دیده باشد تا بتواند ماساژ حرفه ای را برای مشتری انجام دهد.

آموزش کاربر ماساژ چرا در مرکز تخصصی مرکز هنر ماساژ ایران
این دوره زیر نظر اساتید حرفه ای و مجرب برگزار می شود. دوره های آموزشی برای علاقه مندان هر ماه برگزار می شود. این آموزش تقریباً 80 ساعت طول می کشد که بیش از نیمی از ساعت کلاس به آموزش مباحث عملی و نیمی دیگر به تکنیک های عملی اختصاص دارد. علاقه مندان می توانند در این دوره شرکت کنند. در پایان دوره به کارآموزان داوطلب کارت ورود به جلسه آزمون تئوری که در سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور برگزار می شود اعطا می شود و افرادی که موفق به کسب نمره قبولی شوند از آزمون عملی در آموزش فنی و حرفه ای کشور شرکت خواهند کرد. استقرار استقرار و در نهایت گواهی معتبر از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور صادر می شود.

ویژگی های یک ماساژور حرفه ای را در طول آموزش کاربر ماساژ بشناسید
در اکثر مراکز و کلینیک های زیبایی از ماساژورهای حرفه ای برای ارائه خدمات ماساژ دعوت می شود. یک ماسور زمانی در کار خود موفق می شود که انگیزه و اعتماد به نفس کافی داشته باشد. به طور کلی، یک ماساژور حرفه ای دارای ویژگی های زیر است:
● داشتن حس روانی و روانی قوی
● از مقاومت بدنی و فیزیکی بالایی برخوردار باشد
● تسلط بر تمامی تکنیک ها و سبک های مختلف ماساژ
● دارای روحیه همدردی و همذات پنداری با مشتری است
● دارای مهارت ها و ویژگی های فردی است

آموزش ماساژ تایلندی
ماساژ تایلندی نوعی مهارت دستی است که با استفاده از تنش مثبت و فشار نور در امتداد خطوط انرژی انجام می شود.
این هنر باستانی درمان بدن به منظور حفظ سلامتی، تندرستی، تغییر و تحول است.
فواید ماساژ تایلندی
ساختار اسکلتی بدن را تنظیم می کند.
انعطاف بدن را افزایش می دهد.
تنش عضلانی و مفاصل را تسکین یا کاهش می دهد.
اندام ها و اندام های داخلی بدن را تحریک می کند.
سیستم انرژی بدن را تنظیم و متعادل می کند.
تکنیک های ماساژ تایلندی
با دست و پا فشار کمی وارد کنید
طیف گسترده ای از کشش ها و حرکات فعال

آموزش ماساژ تایلندی



انجام این دو تکنیک در ماساژ تایلندی که باید در محیطی آرام انجام شود باعث ایجاد فضا در ساختار اسکلتی و عضلانی بدن می شود. بدن شروع به باز شدن و انعطاف پذیری می کند و حرکات بدن آسان می شود.
با انجام تکنیک های ماساژ تایلندی، ذهن آرامش و هوشیاری را به دست می آورد، تنش و مواد سمی از مفاصل، عضلات و بافت های همبند خارج می شود. به ماساژ تایلندی تای یوگا نیز می گویند زیرا حرکات یوگا شبیه به ماساژ تایلندی است. با تکنیک های ماساژ تایلندی، تمام عضلات بدن کشیده می شوند و مفاصل باز و بسته می شوند. علاوه بر این، تمام ماهیچه ها، رگ ها، اعصاب و روان و همچنین پوست بدن آرام می شوند و قدرت بدنی افزایش می یابد.

ماساژ تایلندی ترکیبی از روانشناسی، هنر و سلامت بدن است. ماساژور حرفه ای با به کارگیری این تکنیک ها قدرت و انرژی مثبت خود را به گیرنده ماساژ منتقل می کند و پس از اتمام ماساژ، این فرد احساس آرامش خوشایندی می کند. نشاط، شادابی و شادی را تجربه کنید. بر اساس تئوری ماساژ تایلندی، ده خط انرژی ظریف قلب این ماساژ را تشکیل می دهد. این خطوط نامرئی که در حدود دو انگشت از سطح پوست قرار دارند در تمام نقاط بدن پراکنده شده و سلامتی را تحت تاثیر قرار می دهد. انسان به تعادل این خطوط وابسته است، تا زمانی که تعادل این انرژی ها به هر دلیلی به هم بخورد، هماهنگی ارگانیک بدن به هم می خورد و در نتیجه باعث درد و بیماری می شود. تکنیک‌های ماساژ سنتی تایلندی به شناسایی و آزادسازی انرژی محبوس شده در این کانال‌ها کمک می‌کند و تعادل و التیام را به ارمغان می‌آورد.
در ماساژ تایلندی، برخلاف ماساژ غربی که با ضربات متوالی بدون پوشاندن بدن انجام می‌شود، ماساژور تایلندی تنش‌های عضلانی ملایم و ریتمیک را از طریق لباس و با فشار ملایم اعمال می‌کند. (به دلیل تکنیک ماساژ ممکن است فرد تا چند روز پس از دریافت آن احساس درد کند که طبیعی است).

موارد منع مصرف ماساژ تایلندی
افرادی که از مشکلات دیسک کمر، مشکلات دیسک گردن، آرتروز، پوکی استخوان و سالمندان مبتلا به پوکی استخوان رنج می برند حتما با نظر پزشک از خدمات ماساژ تایلندی استفاده کنند.
 
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها