به روز شده در ۱۴۰۳/۰۸/۲۴ - ۱۸:۰۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۸/۲۲ ساعت ۱۳:۲۳
کد مطلب : ۵۰۰۸۳۸

هزینه تورهای ویژه سال نو میلادی چقدر است؟

هزینه تورهای ویژه سال نو میلادی چقدر است؟
گروه اقتصادی: نزدیک شدن به کریسمس و سال نوی میلادی، فرصتی طلایی را در اختیار آژانس‌های مسافرتی گذاشته است؛ در گوشه گوشه جهان که بگردید، این روز‌ها تبلیغات مختلف مسافرتی به مناسبت نزدیک شدن به سال جدید می‌بینید؛ از تور‌های داخلی گرفته تا خارجی و از ارزان‌ترین تا گران‌ترین.
 
به گزارش اقتصاد 24،برای هر بودجه‌ای گزینه مسافرتی وجود داشته و به همین دلیل این زمان از سال از پررونق‌ترین و مهم‌ترین ایام اقتصاد گردشگری در جهان است. هر چند ایران تعطیلات و یا حتی رسم جدی و تقویمی برای شروع سال نوی میلادی ندارد، اما در هر صورت فعالان حوزه گردشگری این روز‌ها در تکاپوی تبلیغ اصطلاحا آفر‌های ویژه کریسمسی خود برای مردم هستند. نیازی هم به تمرکز و جست وجوی زیاد برای دیدن این تور‌ها نیست؛ از تبلیغات همسان بنری در فضای دیجیتال گرفته تا تبلیغات گسترده و تولید محتوای جدی در شبکه‌های اجتماعی، به راحتی می‌توانید تور‌های مختلف با ارقام متفاوت و قابل توجهی را ببینید.
 
سه پایه حقوق کارگری ناقابل برای یک تور ویژه کریسمس!
 تور‌های ویژه کریسمس و سال نو میلادی در ایران، متنوع بوده و هر بودجه (البته برای قشر متوسط رو به بالا) و هر سلیقه‌ای را پوشش می‌دهد؛ از تور‌های سه شب و چهار روز ارمنستان ویژه میلاد حضرت مسیح گرفته تا جشن‌هایی که به همین مناسبت در سایر کشور‌های همسایه مانند امارات، گرجستان و یا حتی ترکیه برگزار می‌شود. اگر بودجه‌ای حدود ۲۰ میلیون تومان داشته باشید، می‌توانید در ایام سال نو به مدت ۳ شب و ۴ روز در ارمنستان که از سایر تور‌ها ارزان‌تر است اقامت داشته باشید. البته این رقم فقط هزینه هتل و بلیت پرواز برای یک نفر است و باقی مخارج سفر را هم باید به این مبلغ اضافه کنید.

نگاهی اقتصادی به رقم سفر ۲۰ میلیون تومانی به ارمنستان و امثالهم، نتیجه‌ای غمگین در پی دارد؛ ۲۰ میلیون یعنی دو و نیم پایه حقوق یک کارگر آن هم در شرایطی که حتی یک ریال از دستمزد خود را هم خرج نکند. این در حالیست که سفر به ارمنستان یا ترکیه، به هیچ وجه جزو سفر‌های لاکچری نیست و مولفه‌هایی مانند تورم و کاهش ارزش پولی ریال، باعث این گرانی تعجب آور سفر‌ها شده است.

این گرانی به سفر‌های داخلی هم رسیده و بلیت رفت و برگشت یک پرواز اقتصادی به کیش، در حال حاضر بالای ۷ میلیون تومان است! اگر هزینه سه شب اقامت در یک هتل متوسط را به این رقم اضافه کنیم، هر فرد حدود ۱۱ میلیون باید برای فقط رفتن به جزیره کیش هزینه کند. در بعضی مواقع مقایسه قیمت سفر‌های داخلی نسبت به خارجی نشان می‌دهد برخی سفر‌های خارجی صرفه اقتصادی و حتی روحی بهتری دارند.

هزار چاله سفارتی
اما تور‌های کریسمسی تنها به کشور‌های همسایه محدود نمی‌شود؛ زمان طلایی تور اروپا و آمریکا نه فقط در ایران بلکه در تمامی کشورها، تابستان و نیز سال نوی میلادیست. ایتالیا، فرانسه، اسپانیا و یونان جزو تور‌های پرطرفدار و به نسبت ارزان قیمت‌تر نسبت به سایرین هستند. ثبت‌نام و اقدام برای این تور‌های خارجی، به راحتی دیدن قیمت و زمان اجرای آنها نبوده و پیچیدگی‌های جدی دارد. به عنوان مثال شما اگر می‌خواهید سال نوی میلادی حتما اروپا باشید، باید از مهر ماه نهایتا اقدامات لازم برای گرفتن ویزای شینگن خود را انجام می‌دادید.

برای درخواست ویزای شینگن ابتدا باید اصطلاحا ترول هیستوری (تاریخچه سفر) خوبی داشته باشید. به عنوان مثال اگر تا حالا سفر خارجی نرفتید و تمام سرمایه خود را برای دیدن برج ایفل پس‌انداز کرده‌اید، باید برای خبر بد ریجکت شدن توسط سفارت، خود را آماده کنید. هر چند پیش از آن خود آژانس‌های مسافرتی به عنوان موکل انجام دادن کار‌های سفارتی شما، این گوشزد جدی را می‌کنند که بهتر است با ترول هیستوری قوی‌تر اقدام به دریافت شینگن کنید.

چالش ها و هزینه های پایین پاسپورت ایران برای ایرانیان
حتی برخی از آژانس‌ها هم تاکید می‌کنند که به سفر به کشور‌های بدون ویزای منطقه مثل ترکیه و ارمنستان بسنده نکنید چرا که مهر این کشور‌ها در پاسپورت شما چندان ارزشی ندارد. پس از ترول هیستوری، مسئله میزان پول در گردش حساب بانکی به مدت سه ماه (ماهانه بیش از ۳۰ میلیون تومان)، بلوکه شدن ۴۰۰ الی ۷۰۰ میلیون تومان در حساب آژانس به بهانه تعهد بازگشت به کشور، پرداخت هزینه‌های عجیب ۳۰۰ تا ۷۰۰ دلاری سفارت و در نهایت ترجمه کامل مدارک مالی تضمینی مثل سند ملک، برای درخواست ویزای شینگن روی کار می‌آید. تمامی این چالش‌ها به خاطر پایین بودن ارزش پاسپورت ایران است.

رشد ۲۵ درصدی هزینه سفر خارجی
فرض کنیم کسی باشد که از نظر مالی توان بلوکه کردن پول برای دریافت ویزا را داشته و هزار و یک خان این راه را بتواند طی کند. نگاهی به ارقام تور‌های امسال، حاکی از گران‌شدن نه‌تنها ریالی بلکه دلاری آنها دارد. به عنوان مثال تور ۸ شب و ۹ روزه ایتالیا و سوئیس برای زمان سال نو که در سال قبل حدود ۱۸۰۰ دلار به علاوه نرخ پرواز بود، امسال بالای ۲۱۰۰ دلار است.

از سویی دیگر نرخ پرواز به اروپا در سال گذشته رقمی بین ۲۸ تا نهایت ۴۰ میلیون تومان بود که امسال بنا به دلایل مختلف و همچنین رخداد ممنوعیت پرواز ایرلاین‌های ایرانی به اروپا، تقریبا با ۴۰ تا ۵۰ درصد رشد قیمت مواجه شده است. یعنی اگر پارسال یک نفر می‌توانست با دلار ۵۰ هزار تومانی، سفر ایتالیا-سوئیس خود را با هزینه‌ای حدودی ۱۱۰ میلیون تومان تمام کند، امسال باید با رقمی بیش از ۱۴۵ میلیون تومان بپردازد. تازه این رقم برای تنها یک نفر است و طبیعتا خانوار چهار نفره، باید ۴ برابر این پول را هزینه کنند.

۴ درصدی‌های خوشبخت!
 تعدد سرسام‌آور تبلیغات تور‌های اروپایی در فضای مجازی، گاه این تصور را به وجود می‌آورد که افراد زیادی توانایی پرداخت این هزینه‌ها را داشته و مشتریان دائمی آن هستند، اما واقعا با دلار ۷۰ هزار تومانی و هزار و یک سنگی که سفارت‌ها به خاطر ایرانی بودن پیش پای مسافران می‌گذارند، چند درصد از مردم توان رفتن به سفر‌های اروپایی را دارند؟ شاید همان ۴ درصدی‌ها؛ که البته آنها نیازی به تور و بلیت لحظه آخری ندارند. احتمالا ویزای شینگن و اقامت در کشوری دوم دارند و هر زمان می‌توانند به هر جا که بخواهند سفر کنند. اگر قشر متوسطی هم سال‌های گذشته توانسته باشد سفری کند، باید آن را محکم در خاطرات خود نگه دارد چرا که دیگر قابل تکرار نیست.
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها