گروه بین الملل: آنتونیو بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا از اسرائیل خواست تا همزمان با پایان یافتن مهلت برای بهبود شرایط نوار غزه، برای تسهیل ارسال کمکهای انساندوستانه به این منطقه محاصرهشده، «وقفههای واقعی و طولانی» در درگیریهای خود ایجاد کند.
بلینکن گفت کرد که قبل از پایان مهلت تعیین شده توسط رئیس جمهوری آمریکا، اسرائیل چندین تلاش برای کاهش بحران انسانی انجام داده است، اما تاکید کرد که اقدامات بیشتری لازم است. این دیپلمات ارشد در جریان سفر خود به بروکسل به خبرنگاران گفت: «ما باید شاهد وقفههای واقعی و طولانیتر در مناطق وسیعی از نوار غزه و وقفههایی در نبردها باشیم تا کمکها به طور مؤثر به افرادی که به آن نیاز دارند برسد.»
بلینکن و لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در در ماه اکتبر نامهای به اسرائیل ارسال کردند که به موجب آن ضربالاجلی تا تاریخ ۱۳ نوامبر برای اسرائیل تعیین شد تا تلاشهای خود را با قوانین کمکهای بشردوستانه ایالات متحده همراستا کند در غیر این صورت با خطر قطع کمکهای نظامی آمریکا به اسرائیل روبرو خواهد شد.
وزیر امور خارجه آمریکا گفت: «هدف [از این ضرب الاجل] این بود که احساس فوریت را به اسرائیل تزریق کنیم تا اقدامات لازم را برای رسیدگی به وضعیت وخیم انسانی انجام دهد.» اسرائیل از آن زمان تاکنون به ۱۲ مورد از ۱۵ اقدامی که ایالات متحده خواستار اقدام در مورد آنها بود، عمل کرده است، هرچند «سه موضوع مهم» همچنان به آن رسیدگی نشده است.
یکی از این مسائل حل نشده، اجرای همین وقفههای طولانی مدت در نبرد است. بلینکن تصریح کرد که دو موضوع دیگر شامل اجازه ورود کامیونهای تجاری به سرزمینهای فلسطینی و همچنین برداشتن دستور تخلیه است تا ساکنان پس از پایان عملیات اسرائیل بتوانند به محل زندگی خود بازگردند.
بلینکن گفت: « اگرچه که توقف کامل جنگ مورد نیاز است و ما معتقدیم اکنون زمان حرکت به سمت آن فرا رسیده است، اما با این حال باید شاهد اجرای کامل این گامهای بشردوستانه باشیم.»
وزارت دفاع ایالات متحده در تاریخ ۱۰ ماه مه (۲۱ اردیبهشت) با انتشار گزارشی برای نخستین بار نحوه به کارگیری سلاحهای آمریکایی در غزه توسط اسرائیل را زیر سوال برد.
در این گزارش، ارزیابی و بررسی احتمال استفاده اسرائیل از تسلیحات آمریکایی «به شیوهای ناسازگار با قوانین بینالمللی بشردوستانه» منطقی و معقولانه توصیف شد ولی در عین حال تصریح شد که ایالات متحده به دلیل نبود اطلاعات کافی تاکنون نتوانسته به «نتیجهگیریهای قطعی» در این خصوص دست یابد.