به روز شده در ۱۴۰۳/۰۸/۲۵ - ۰۰:۲۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۸/۲۴ ساعت ۱۷:۲۹
کد مطلب : ۵۰۱۰۸۷

بازداشت افشاكننده اطلاعات حمله به ایران 

بازداشت افشاكننده اطلاعات حمله به ایران 
گروه بین الملل: در آمریکا مردی که برای دولت این کشور کار می‌کرد، به افشای اطلاعاتی حساس و فوق سری متهم شده که حاوی ارزیابی اطلاعاتی این کشور از نقشه‌های پیشین اسرائیل برای حمله به ایران بوده است.
 این مرد که آصف ویلیام رحمان نام دارد،  توسط پلیس فدرال آمریکا،اف‌بی‌آی، در کامبوج دستگیر شد و قرار است برای محاکمه در دادگاهی در جزیره گوآم حاضر شود.
دستور پیگرد او هفته گذشته از سوی دادگاهی در ایالت ویرجینای آمریکا به اتهام دو فقره انتقال عمدی اطلاعات مرتبط با دفاع ملی صادر شد. این اتهامات در صورت اثبات می‌تواند مجازات‌ زندان قابل توجهی در پی داشته باشد.
هنوز مشخص نیست که رحمان وکیل داشته یا کدام آژانس فدرال او را استخدام کرده است، اما مقامات می‌گویند که او دارای مجوز امنیتی فوق سری بوده است.
این اتهامات مربوط به درز اسناد منتسب به آژانس ملی اطلاعات جغرافیایی - فضایی و آژانس امنیت ملی است. آژانس ملی اطلاعات جغرافیایی-فضایی به تحلیل تصاویر و اطلاعات جمع‌آوری‌شده توسط ماهواره‌های جاسوسی آمریکا می‌پردازد.
این اسناد را که مهر فوق محرمانه دارند و تاریخ آنها ۱۵ و ۱۶ اکتبر (۲۴ و ۲۵ مهر) است، ماه گذشته کانالی تلگرامی به نام «میدل ایست اسپکتیتور» منتشر کرد. این کانال نوشته فردی که هویتش را اعلام نکرده این اسناد را در اختیارش قرار داده است. به گزارش آسوشیتدپرس، این کانال می‌گوید مقرش در تهران است و اخبار «محور مقاومت» را پوشش می‌دهد.
در این اسناد اشاره شده بود که اسرائیل همچنان در حال جابجایی تجهیزات نظامی خود برای انجام یک حمله نظامی در پاسخ به حمله موشکی بالستیک ایران در اول اکتبر است.
اسرائیل مدتی بعد از درز این اسناد، در اواخر اکتبر یک حمله تلافی‌جویانه به چندین پایگاه نظامی در ایران انجام داد.
به نوشته روزنامه نیویورک تایمز که اولین بار این خبر را منتشر کرد، اسناد دادگاه نشان می‌دهد که رحمان کارمند آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا و دارای مجوز امنیتی فوق سری با دسترسی به اطلاعات حساس و طبقه‌بندی‌شده بوده است. امری که برای بسیاری از کارمندان سیا که با اطلاعات محرمانه سر و کار دارند، معمول است.
سازمان سیا از اظهارنظر در این باره خودداری کرده است.
اف‌بی‌آی ماه گذشته اعلام کرد که در حال تحقیق در مورد افشای این اسناد است و گفت: «ما به‌طور نزدیک با شرکای خود در وزارت دفاع و سازمان‌های اطلاعاتی همکاری می‌کنیم.»
این اداره مسئول تحقیق در مورد نقض قانون جاسوسی است که نگهداری غیرمجاز اطلاعات مرتبط با دفاع را که می‌تواند به ایالات متحده آسیب بزند یا به دشمنان خارجی کمک کند، جرم تلقی می‌کند.
اسناد افشا شده با «فایو آیز» که ائتلاف سازمان‌های اطلاعاتی پنج کشور آمریکا، بریتانیا، کانادا، استرالیا و نیوزیلند است به اشتراک گذاشته شده بود.


 
برچسب ها: آمریکا
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها