به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۰:۰۴
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ ساعت ۰۸:۳۶
کد مطلب : ۵۰۲۱۵۱

صدور حكم جلب برای دومین ثروتمند آسیا 

صدور حكم جلب برای دومین ثروتمند آسیا 
گروه بین الملل: یک تاجر هندی که در زمره ثروتمندترین افراد جهان قرار دارد، در ایالات متحده ‌آمریکا متهم شده است که از طریق مخفی کردن یک طرح ادعایی رشوه‌دهی برای تسهیل پروژه‌های عظیم شرکتش در زمینه انرژی خورشیدی در شبه قاره هند، در حقیقت سرمایه‌گذاران آمریکایی را گمراه کرده است.
گوتام آدانی ۶۲ ساله در یک کیفرخواست دادگاه فدرال، به «تقلب در اوراق بهادار» و «توطئه برای ارتکاب جرائم مرتبط با اوراق بهادار» و «استفاده از ارتباطات الکترونیکی برای کلاهبرداری از مردم» متهم شد.
این پرونده حول یک معامله سودآور بین «شرکت سهامی خاص انرژی سبز آدانی» و یک شرکت دیگر برای تامین ۱۲ گیگاوات برق خورشیدی برای دولت هند می‌چرخد که برای تامین انرژی میلیون‌ها خانه و کسب و کار کافی است.
این اتهامات ادعا می‌کند که این دو شرکت این معامله را برای سرمایه‌گذاران وال‌استریت که طی پنج سال گذشته چندین میلیارد دلار در این پروژه سرمایه‌گذاری کرده‌اند، شفاف و سودآور جلوه دادند. حال آنکه در هند گزارش شده است که آن‌ها ظاهراً در حال پرداخت یا برنامه‌ریزی برای پرداخت حدود ۲۶۵ میلیون دلار رشوه به مقامات دولتی این کشور برای کمک به نهایی کردن قراردادهای میلیارد دلاری و تسهیل تأمین مالی بودند.
لیزا میلر، معاون دستیار دادستان کل آمریکا گفت که این اَبَرسرمایه‌دار هندی و سایر متهمان این پرونده به دنبال «به دست آوردن و تأمین مالی قراردادهای تامین انرژی دولتی از طریق فساد و تقلب، از محل جیب سرمایه‌گذاران آمریکایی بودند.»
بریون پیس، دادستان ایالات متحده نیز گفت که متهمان «طرح پیچیده ای را سازماندهی کردند» و از این طریق به دنبال «پر کردن جیب خود به قیمت تضعیف یکپارچگی بازارهای مالی آمریکا» بودند.دادستان های فدرال در ایالات متحده ادعا می کنند که متهمان به مقامات هندی رشوه پرداخت کرده اند تا قراردادهای تامین برق به آن‌ها اعطا شود. انتظار می رود که این قراردادها طی دو دهه ۲ میلیارد دلار سود داشته باشد و در عین حال به توسعه بزرگترین پروژه نیروگاه خورشیدی هند کمک کند.
علاوه بر این، دادستان ها ادعا می کنند که آدانی و یکی دیگر از مدیران آدانی گرین انرژی، مدیر عامل سابق ونیت جین، با پنهان کردن فساد خود از وام دهندگان و سرمایه گذاران، بیش از ۳ میلیارد دلار وام و اوراق قرضه جمع آوری کردند.
در یک پرونده مدنی جداگانه، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، آدانی و دو متهم دیگر را به نقض مفاد مقررات ضد تقلب قوانین اوراق بهادار ایالات متحده متهم کرده است. این کمیسیون هم اکنون در حال پیگیری جریمه‌های مالی و سایر مجازات‌ها است.
هر دو پرونده در دادگاه فدرال بروکلین تشکیل شده است.سوابق دادگاه نشان می‌دهد که حکم‌های بازداشت برای آدانی و برادرزاده‌اش ساگار در ایالات متحده صادر شده است و دادستان‌ها قصد دارند این حکم‌ها را به مجریان قانون خارجی تحویل دهند. ساگار مدیر اجرایی شرکت آدانی گرین از شرکت‌های تابعه گروه آدانی است.
گروه آدانی در بیانیه‌ای اعلام کرد که این اتهامات «بی اساس» است و افزود که از «تمام مراجعات قانونی ممکن» استفاده خواهد کرد.
به گفته یک وکیل: «از آنجایی که حکم بازداشت صادر شده است و هند و ایالات متحده یک معاهده استرداد با یکدیگر دارند، در نتیحه مقامات ایالات متحده باید از طریق سفارت هند به دولت این کشور مراجعه کنند تا چنین حکمی را در هند اجرا کنند.»آدانی یک چهره قدرتمند در پرجمعیت‌ترین کشور جهان یعنی هند است. او ثروت خود را در تجارت زغال سنگ در دهه ۱۹۹۰ به دست آورد.
بعدها، گروه آدانی به بخش‌های مختلف در هند، از جمله تولیدات دفاعی، ساخت‌وساز جاده‌ها و فروش روغن‌های آشپزی گسترش یافت.
گروه آدانی در سال‌های اخیر با اتخاذ رویکرد رشد پایدار که در شعار این شرکت تخت عنوان «رشد با نیکی» تجسم یافته است، گام‌های بزرگی در زمینه انرژی های تجدیدپذیر برداشته است.
این شرکت دارای نیروگاهی از انرژی پاک با ظرفیت بیش از ۲۰ گیگاوات است که یکی از بزرگترین نیروگاه‌های خورشیدی جهان در تامیل‌نادوی هند را در خود جای داده است.
گروه آدانی قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به بزرگترین بازیگر در بخش انرژی پاک هند تبدیل شود و گوتام آدانی از برنامه‌های خود برای سرمایه‌گذاری ۷۰ میلیارد دلاری در پروژه‌های انرژی پاک تا سال ۲۰۳۲ خبر داده است.روابط نزدیک  آدانی با دولت هند و با نارندرا مودی، نخست‌وزیر این کشور نیز همزمان انتقاداتی را به ویژه از سوی جیرام رامش، رهبر حزب مخالف در کنگره هند برانگیخته است.  رامش اظهار داشت که این کیفرخواست منعکس کننده «سابقه طولانی کلاهبرداری و جنایتکاری با حمایت آشکار نخست وزیر» است.
رامش با اشاره به اینکه این اتهامات در یک حوزه قضایی خارجی مطرح شده است، خواستار ورود پارلمان هند به اقدامات  آدانی شد.
مودی و آدانی، که هر دو اهل ایالت غربی گجرات هستند، هرگونه تبانی در این خصوص را رد کرده‌اند.
برچسب ها: آمریکا
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها