گروه بین الملل: مردان جوان از چین تا کره جنوبی بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید را بهعنوان پیروزی در برابر احساسات ضد مردانه جشن میگیرند.
میزان محبوبیت ترامپ در میان اینفلوئنسرهای مرد و هواداران آنها در کشورهای آسیایی پس از پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا افزایش چشمگیری یافته است.
در سراسر آسیا، منطقهای که کشورهایی مانند چین و کره جنوبی با شکاف جنسیتی رو به رشدی مواجه هستند، بازگشت ترامپ به کاخ سفید در فضاهای آنلاین که تحت تسلط مردان است، جشن گرفته شده است.
«zhtttyzhttty»، یک اینفلوئنسر شناخته شده که در وبگاه میکروبلاگینگ چینی «ویبو» به چالشهای پیش روی مردان میپردازد، روز بعد از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا این پست را منتشر کرد: «صادقانه بگویم، من واقعاً ترامپ را تحسین میکنم، زیرا او از رویارویی با چالشها هراس ندارد.»
سیما نان، یک وبلاگنویس ملیگرای افراطی با بیش از ۴۴ میلیون دنبالکننده در شبکههای اجتماعی، با وجود انتقادهای مکرر خود از آمریکا، پیروزی ترامپ را مثبت ارزیابی کرد و از «ذهنیت معاملهگر» او به عنوان یک ویژگی مثبت یاد کرد.
او در حساب کاربری خود در ویبو نوشت: «بهطور صریح بگویم، ترامپ یک تاجر است. او خود را یک تاجر بزرگ میداند. ترامپ روابط خود را با تایپه قطع خواهد کرد و با پکن تجارت خواهد کرد.» نان در ادامه نوشت همهچیز برای ترامپ قابل فروش است.در پلتفرمهای مختلف چینی که بسیاری از جوانان عادی حضور دارند، ستایش از ترامپ که ۴۹ درصد از رأی رایدهندگان مرد ۱۸ تا ۲۹ ساله را در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بهدست آورد، پیش و پس از برگزاری این انتخابات در ۵ نوامبر، موضوعی رایج بوده است.
وقتی عکسهای ترامپ با مشتهای گره کرده پس از ترورش منتشر شد، کاربران شبکههای اجتماعی از این عمل «شگفتزده» شدند.
ستایش برخی از جوانان چینی از ترامپ در تضاد با سیاستها و لفاظیهای تهاجمی او نسبت به چین قرار دارد. ترامپ سالهاست که چین را به سرقت شغلهای آمریکایی متهم میکند. او همچنین این کشور را مسئول شیوع ویروس کرونا در جهان میداند.
رئیس جمهور منتخب آمریکا در طول کارزار انتخاباتی خود و پس از آن تهدید کرده است که تعرفههای سنگینی بر واردات چینی اعمال خواهد کرد؛ اقدامی که میتواند آسیبهای قابل توجهی به اقتصاد چین وارد کند.
در چین مانند بسیاری از نقاط دیگر جهان، مردان جوان نظراتی محافظهکارانهتر نسبت به همنسلان زن خود دارند. براساس تجزیه و تحلیل دادههای یک نظرسنجی در چین که سال گذشته در مجله بینالمللی «جامعهشناسی تطبیقی» منتشر شده است، زنان جوان چینی بیش از دو برابر مردان همسن خود تمایل به ابراز دیدگاههای برابریطلبانه داشتند.
این نظرسنجی همچنین نشان میدهد که زنان جوان چینی دیدگاههای برابریطلبانهتری نسبت به نسلهای قبل از خود دارند، اما مردان جوان کمی بیشتر از گذشته برابریطلب شدهاند.
کییان هویانگ، استادیار دانشگاه خرونینگن در هلند در گفتگو با الجزیره گفت که از حمایتهای صورت گرفته از ترامپ در شبکههای اجتماعی چینی باوجود مواضع جنگطلبانه او در برابر چین تعجب نکرده است.او گفت: «ترامپ ویژگیهای خاص مردانهای را به نمایش میگذارد که بسیاری از مردان مدرن آن را تحسین کرده و با موفقیت مرتبط میدانند.»
اگرچه در غرب و در آسیا، تعریف دقیقی از «منوسفیر» وجود ندارد اما به مجموعهای از وبسایتها و انجمنهای آنلاین اطلاق میشود که عمدتا مردان بر آنها مسلط هستند و به طرح علائق خود درباره مردانگی میپردازد.
در کره جنوبی، جانگ مین-سو، مدیر کانال یوتیوب «RedPillKorea» که بر مسائل جنسیتی تمرکز دارد، پیروزی ترامپ را بهعنوان یک پیروزی برای آزادی بیان و جسارت مردانه خوشامد گفت.
جانگ ۳۵ ساله، رئیس جمهور کره جنوبی را به جو بایدن رئیس جمهور آمریکا تشبیه کرد که نمیداند چه کاری انجام میدهد. او گفت بیشتر سیاستمداران در کره جنوبی به مسائل فمینیسم و فعالیتهای سیاسی میپردازند و از مسائل عملی و اجرایی غافل شدهاند.
بر اساس تحقیقی که توسط روزنامه چوسان ایلبو و دانشگاه ملی سئول انجام شده است، ۸۰ درصد از کرهایهای ۲۰ ساله بر این نظرند که اختلافات جنسیتی یک مسئله جدی است. همچنین بیش از نیمی از آنها بر این نظرند که مسائل جنسیتی تأثیر زیادی بر انتخابهایشان در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۲ داشته است.
بسیاری از مردان جوان کرهجنوبی بر این باورند که پیشرفت زنان در رسیدن به برابری، از جمله جنبش «میتو» در آسیا، به ضرر آنها تمام شده است. این باور در جریان کارزار انتخاباتی یون سوک یول، رئیسجمهور کرهجنوبی بازتاب پیدا کرد و آن زمانی بود که او وعده داد وزارتخانه برابری جنسیتی و خانواده را لغو کند.
در یک نظرسنجی که در سال ۲۰۲۱ توسط روزنامه «سئول شینمون» و موسسه تحقیقات هیوندای انجام شد، تقریباً ۷۰ درصد از مردان گفتند که تبعیض معکوس (یعنی تبعیض علیه مردان) مشکلی بزرگتر از تبعیض علیه زنان است.یانگ سانگ جون، آرایشگر ۳۴ ساله گفت این دیگر برابری نیست، مردان امروز زیر دست زنان قرار دارند. او گفت زنان با نشان دادن اشکهایشان میتوانند از هر چیزی فرار کنند.
او که با سه سگش زندگی میکند، گفت که از ازدواج چشمپوشی کرده است. یانگ گفت: «قبلاً دوست داشتم به باشگاه بروم تا با زنان آشنا شوم، اما حالا دیگر نمیتوانم به آنها اعتماد کنم.» او گفت «قوانین کشور آنقدر یکطرفه شدهاند که مردان به راحتی میتوانند به مجرم تبدیل شوند.»
در فیلیپین، یوتیوبر معروف بهنام بیسداک فیلیپیناس اعلام کرد که از بازگشت ترامپ استقبال میکند، چرا که او شباهتهایی با رئیسجمهور سابق فیلیپین، رودریگو دوترته، دارد. دوترته به دلیل سخنان تند و مردانهاش هم مورد انتقاد گرفت و هم از او ستایش شد.او که ۲۰۰ هزار دنبالکننده دارد به الجزیره گفت چیزی که او میبیند شخصیت قوی ترامپ و شجاعت اوست، که شبیه به شخصیت پانیشر (مجازاتگر) است.
کره جنوبی و فیلیپین نیز مانند چین احتمالاً تحت تأثیر سیاست «آمریکا اول» ترامپ قرار خواهند گرفت که تمرکز اصلیاش بر منافع آمریکا است.
کره جنوبی و فیلیپین متحدان دیرینه آمریکا هستند که به ضمانتهای دفاعی واشنگتن وابستهاند، ضمانتهایی که ترامپ بارها گفته است برای مالیاتدهندگان آمریکایی یک معامله بد محسوب میشود.
هویانگ بر این نظر است که طرفداران ترامپ در آسیا اغلب این نگرانیها را به دلیل شهرت او بهعنوان یک تاجر نادیده میگیرند. او گفت ترامپ بهعنوان یک تاجر اغلب بهعنوان مردی دیده میشود که عملگراتر است.از سوی دیگر، چنچن ژانگ، استادیار دانشگاه در بریتانیا که بر فعالیتهای راستگرایان افراطی در فضای مجازی تمرکز دارد، گفت بسیاری از شخصیتها در جوامع مردسالار از ترامپ حمایت کردهاند، زیرا او را یک همپیمان ایدئولوژیک میدانند.
او گفت «ترامپ اغلب بهعنوان مخالف مهاجرت، فمینیسم، فعالیتهای مربوط به الجیبیتیکیو و آنچه که بهعنوان بیداری اجتماعی شناخته میشود، شناخته میشود و این دیدگاه او را با جهتگیری ایدئولوژیک برخی از این جوامع همسو میکند.»
فیلیپیناس که مخالفت خود را با حقوق افراد ترنسجندر ابراز کرده، پیروزی ترامپ را تا حدی به جنسیت رقیب او، کامالا هریس، نسبت داده است.
اینفلوئنسر چینی نیز به طور مشابه برخی گروههای زنان در چین، به ویژه فمینیستها را هدف قرار داده و آنها را متهم کرده است که مردان را تحقیر کرده و از آنها سوءاستفاده میکنند.
اما حملات آنلاین شکل دیگری نیز دارند. در ماه اکتبر، یانگ لی، کمدین زن چینی در حوزه استندآپ، پس از واکنشهای منفی به یک شوخی که درباره غرور مردان مطرح کرده بود، قرارداد اسپانسری خود را با شرکت بزرگ تجارت الکترونیک چین، «جیدی.کام» از دست داد.
در سال ۲۰۲۲، یوتیوبر کرهای به نام بیجی جامی پس از تحمل سالها آزار و اذیت از سوی ترولهای اینترنتی که او را «فمینیست مردستیز» معرفی میکردند، به زندگی خود پایان داد.
همزمان دستمزدها برای بسیاری از کارگران در اقتصادهای آسیایی مانند چین، کره جنوبی و ژاپن ثابت مانده است. هویانگ گفت که چنین شرایطی باعث ناامیدی جوانان میشود.
اما ژانگ گفت که او انتظار ندارد ناامیدی موجود در بسیاری از جوامع مردسالار یا شکاف جنسیتی بین جوانان مرد و زن به این زودیها کاهش یابد.