گروه سلامت: موز به دلیل راحتی در خوردن، طعم و فواید تغذیهای از جمله سطوح بالای پتاسیم، فیبر و ویتامینهای ضروری، مورد علاقه بسیاری از مردم کشورمان و خیلی از کشورهای دیگر در دنیا است. با این حال، مانند بسیاری از میوهها، غذاهای خاصی وجود دارند که به خوبی با موز جفت نمیشوند.
به گزارش همشهری آنلاین؛ ترکیب موز با این غذاها میتواند باعث ناراحتی گوارشی شود، جذب مواد مغذی را کندتر کند، یا منجر به گاز، نفخ یا سوء هاضمه شود. در این مطلب نگاهی دقیق به غذاهایی انداختهایم که باید از ترکیب آنها با موز اجتناب کنید تا نسبت به سلامت سیستم گوارشی شما اطمینان حاصل شود.
شیر
شیر و موز معمولا در اسموتیها یا دسرها جفت می شوند، اما این ترکیب ممکن است برای همه ایده آل نباشد. ماهیت سنگین موز همراه با شیر غنی از پروتئین میتواند سرعت هضم را پائین بیاورد و تجزیه موثر هر دو را برای بدن دشوارتر کند. برای کسانی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند، این جفت میتواند منجر به ناراحتی، نفخ یا حتی اسهال شود.
ماست
اگرچه ماست و موز اغلب در اسموتیها ترکیب میشوند، اما این ترکیب ممکن است هضم غذا را برای برخی افراد مختل کند. موز برای معده سنگین است و هضم آن به زمان بیشتری نیاز دارد، در حالی که پروبیوتیکهای موجود در ماست به فرآیند هضم متفاوتی نیاز دارد. این عدم تطابق میتواند منجر به نفخ و ناراحتی شود. فرآیند تخمیر در ماست ممکن است به دلیل نشاسته موجود در موز به تعویق بیفتد، که می تواند باعث نفخ یا سوء هاضمه شود.
آناناس
موز و آناناس هر دو میوههای استوایی هستند، اما همیشه ترکیب این دو خوب عمل نمیکند. آناناس اسیدی است و حاوی بروملین است، آنزیمی که به تجزیه پروتئین کمک میکند، در حالی که موز نشاستهای است. هنگامی که این دو میوه با هم ترکیب شوند، میتوانند منجر به مشکلات گوارشی مانند اسیدیته، نفخ یا حتی ناراحتی معده شوند. اسیدیته آناناس و بروملین ممکن است باعث عدم تعادل در pH معده شوند.
سیب زمینی
موز و سیب زمینی هر دو غذاهای نشاستهای هستند که در صورت مصرف با هم میتوانند مشکلات گوارشی ایجاد کنند. موز قندهای ساده دارد، در حالی که سیب زمینی سرشار از کربوهیدراتهای پیچیده است. ترکیب این غذاهای نشاستهای میتواند هضم را دشوارتر کند و ممکن است منجر به احساس سنگینی، نفخ یا هضم کند شود.
مرکبات
مرکباتی مانند پرتقال، گریپ فروت و لیمو بسیار اسیدی هستند که در ترکیب با موز باعث ایجاد مشکلاتی می شوند. موز شیرین و حاوی نشاسته است و ترکیب آن با مرکبات اسیدی میتواند تعادل pH معده را بر هم بزند. این می تواند منجر به اسیدیته، سوء هاضمه و ناراحتی در برخی افراد شود. اسیدیته موجود در مرکبات میتواند باعث ریفلاکس اسید یا تحریک معده در صورت ترکیب با نشاسته موجود در موز شود. فرآیندهای گوارشی متضاد موز و مرکبات می تواند باعث تخمیر در معده شود.
غذاهای تند
هنگام خوردن موز باید از خوردن غذاهای تند دارای فلفل تند یا غذاهای پرادویه پرهیز کرد. در حالی که موز به طور طبیعی برای معده تسکین دهنده است، غذاهای تند میتوانند اسیدیته معده را افزایش داده و پوشش داخلی را تحریک کنند. ترکیب این دو میتواند منجر به ریفلاکس اسید، سوزش سر دل، یا ناراحتی گوارشی شود.