به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۱۴ - ۱۴:۱۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۰/۱۱ ساعت ۱۷:۴۸
کد مطلب : ۵۰۸۰۷۰

برای گلاب آدینه و فعالیت این روزهایش

برای گلاب آدینه و فعالیت این روزهایش
گروه فرهنگی: گلاب آدینه هرچند روی صحنه بازیگری تماشایی است ولی در سال‌های اخیر بیشتر در حوزه کارگردانی فعال بوده است.به گزارش ایسنا، این روزها تازه‌ترین نمایش او با نام «نمایش جشنواره الفبا» روی صحنه است و همین موضوع انگیزه‌ای است تا مروری بر فعالیت‌های نمایشی آدینه با تمرکز بر سال‌های اخیر داشته باشیم.
 
گلاب آدینه با وجود تحصیل در رشته اقتصاد، از سال‌های آغازین جوانی با حضور در گروه تئاتر «پیاده»، اولین تجربه‌های حرفه‌ای خود را در تئاتر به انجام رساند؛ گروهی که مهدی هاشمی و داریوش فرهنگ به عنوان دانشجویان دانشکده هنرهای زیبا پایه‌ریزی کردند و سوسن تسلیمی نیز که آن زمان دانشجو و بازیگری تجربه‌گرا بود، همکاری‌های متعددی با این گروه انجام داد. آدینه هم در دل چنین گروهی رشد کرد؛ گروهی که در دهه ۵۰ خوش درخشیدند و پوسترهای نمایش‌هایشان چون «داستانی نه تازه» ، «آدم‌های ماشینی»، «مرگ یزدگرد»، «همشهری» و ... برای تماشاگران آن دوره خاطره‌انگیز و برای تماشاگران امروز شاید حسرت‌برانگیز باشد. گفته می‌شود که در همین گروه و به پیشنهاد سوسن تسلیمی بود که دختر آقای مستعان، فامیلی «آدینه» را برگزید.

او اما در سال‌های بعد از انقلاب، فقط خود را به بازیگری محدود نکرد. آدینه سودای کارگردانی هم داشت. البته عنوان کرده است که گاهی برخی از نمایشنامه‌ها باید او را برای کارگردانی برانگیزانند.بنابراین با وجود بازی در نمایش‌هایی مانند «پوف»، «در مصر برف نمی‌بارد»، «سه گانه اورنگ»، «خرده خانم»، «مده آ»، «سیندرلا»، «بیوه‌های غمگین سالار جنگ»، «شیرهای خان بابا سلطنه» و ... همیشه بخشی از انرژی خود را برای کارگردانی هم گذاشته است و البته کارگردان خوش سلیقه‌ای هم هست.

او که در کنار فعالیت‌های هنری به آموزش نیز توجه داشته است، کارگردانی را با اجرای نمایشنامه «سلطان مار» نوشته بهرام بیضایی آغاز کرد و در ادامه نمایش‌های دیگری همچون گل دوستی، یک روز زیبا، خاطره و خبر خوش را با هنرجویان مدرسه هنر و ادبیات کودکان و نوجوانان روی صحنه برد.
آدینه همان گونه که در سال‌های آغازین بازیگری خود با نمایشنامه‌ای از بهرام بیضایی روی صحنه رفت، در کارگردانی نیز بیشتر به نمایشنامه‌های استاد خود گرایش داشت. او بعد از آن دیگر نمایشنامه مشهور بیضایی یعنی «مرگ یزدگرد» را نیز به صحنه برد.شاید مشغولیت آدینه در بازیگری در دهه ۷۰ و ۸۰ و حتی ۹۰ کمتر مجالی برای کارگردانی باقی گذاشت، اما او در سال‌ها اخیر بیشتر بر این حوزه تمرکز کرده است.
 
او سال ۱۴۰۰ نمایش «بانوی محبوب من» را در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه برد؛ نمایشی که بر گرفته از داستان مشهور «دختر گل فروش» اثر برنارد شاو بود.به فاصله یک سال بعد باز هم متنی از بهرام بیضایی، او را به کارگردانی سوق داد و آدینه این بار دست روی نمایشنامه‌ای گذاشته بود که سال‌ها چشمش پی اجرای آن بود؛ «پرده‌خانه»، نمایشنامه‌ای زنانه که آدینه بعد از ۲۸ سال مجال اجرای آن را یافت.اما حالا او با نمایشنامه‌ای از افشین هاشمی حضوری دوباره در کارگردانی و البته بازیگری دارد؛ « نمایش جشنواره الفبا».
 
آدینه و هاشمی پیش‌تر در نمایش «شیرهای خان بابا سلطنه» با هم کار کرده بودند؛ هاشمی نویسنده و کارگردان بود و آدینه بازیگر و حالا این بار، هاشمی نویسنده است و آدینه کارگردان و بازیگر.
نمایش «جشنواره الفبا» این روزها در سالن ملک روی صحنه است. این نمایش برخلاف کار پیشین آدینه، پر پرسوناژ نیست و با بازی ۸ بازیگر اصلی در کنار چند هنرجوی دیگر روی صحنه می‌رود.  
«نمایش جشنواره الفبا» به تهیه‌کنندگی شبیر پرستار با بازی طاهره ‌آهنی، الهه ‌اصغری، سپهر ‌جاویدیان، نیلوفر ‌ذوالفقاری، فریده ‌سلطانی، فائزه ‌صدر، پریسا ‌منفرد و گلاب ‌آدینه (دبیر جشنواره) و حضور هنرجویانی چون البرز ‌آصفی، دریا ‌آقایی ‌پور، علی افشار بکشلو، سروه ‌بابلی، دینا ‌بحرینیان، نسیم ‌حکم ‌آبادی، ایرج ‌حیدری، آرمین ‌زمانی، مهدی سلطانی، آلاله ‌صمیمی ‌فرد روی صحنه می‌رود.  این اثر نمایشی که کاری از گروه تئاتر «مروارید» است، هر شب ساعت ۱۹ و به مدت ۱۰۰ دقیقه در سالن ملک روی صحنه می‌رود.
برچسب ها: گلاب آدینه
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها