به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۲۱ - ۱۴:۰۹
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۰/۲۱ ساعت ۰۹:۳۱
کد مطلب : ۵۰۹۶۴۸

شیرخطر ابتلا به سرطان‌روده را کاهش می‌دهد

شیرخطر ابتلا به سرطان‌روده را کاهش می‌دهد
گروه علمی: تقریبا تمام افراد از تأثیر شیر برای تقویت دندان‌ها و استخوان‌ها آگاه هستند، اما کمتر کسی از فواید این نوشیدنی در کاهش خطر ابتلا به سرطان روده آگاه است.به گزارش فرارو ، بر اساس پژوهشی که روی بیش از نیم میلیون زن انجام شد، کارشناسان کشف کردند نوشیدن یک لیوان شیر در روز می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده را تا یک پنجم کاهش دهد. ۳۰۰ میلی گرم کلسیم اضافی در روز، تقریباً به مقدار یک لیوان بزرگ شیر، می‌تواند با کاهش ۱۷ درصدی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط باشد. دانشمندان داده‌های رژیم غذایی بیش از ۵۴۲۰۰۰ زن را برای بررسی ارتباط بین ۹۷ محصول و مواد مغذی و احتمال ابتلا به سرطان روده در افراد مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. یافته‌ها نشان داد که غذا و نوشیدنی غنی از کلسیم مانند شیر و ماست با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده در بازه زمانی ۱۶ ساله مرتبط است.
 
کلسیم اثر مشابهی در منابع لبنی و غیر لبنی دارد که نشان می‌دهد عامل اصلی کاهش این خطر است و این تیم کشف کرد که خوردن مقدار زیادی پنیر یا بستنی تفاوتی ایجاد نمی‌کند. این یافته‌ها همچنین ارتباط واضح بین مصرف الکل و افزایش خطر ابتلا به سرطان روده تا ۱۵ درصد را پر رنگ کرده است. گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده از جمله دیگر غذا‌های رژیمی بودند که با احتمال بیشتر سرطان روده مرتبط بودند و ۳۰ گرم مصرف بیشتر آنها در روز با افزایش ۸ درصدی خطر مرتبط بود. هر ساله حدود ۴۴۰۰۰ مورد سرطان روده در بریتانیا و ۱۵۰۰۰۰ مورد در ایالات متحده وجود دارد که چهارمین سرطان شایع در هر دو کشور است. متأسفانه موارد ابتلا در جوانان رو به افزایش است، روندی نگران کننده که به رژیم‌های غذایی مدرن، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و سبک زندگی بی‌تحرک مرتبط است.
 
دکتر کرن پاپیر، محقق ارشد و اپیدمیولوژیست ارشد تغذیه در بهداشت جمعیت آکسفورد، گفت: «این جامع‌ترین مطالعه‌ای است که تاکنون در رابطه بین رژیم غذایی و سرطان روده انجام شده است و نقش محافظتی کلسیم در ایجاد این بیماری را برجسته می‌کند. تحقیقات بیشتری برای درک اثرات سلامتی افزایش مصرف کلسیم در جمعیت‌های مختلف مورد نیاز است. این تیم گفت که نقش محافظتی کلسیم ممکن است ناشی از توانایی آن در اتصال به اسید‌های صفراوی و اسید‌های چرب آزاد در روده بزرگ باشد، بنابراین اثرات بالقوه سرطان‌زای آنها را کاهش می‌دهد. سوفیا لووز، مدیر ارشد اطلاعات بهداشتی در تحقیقات سرطان انگلستان، که سرمایه‌گذاری این مطالعه را بر عهده داشت، می‌گوید: «سرطان روده یکی از شایع‌ترین سرطان‌هایی است که افراد در بریتانیا را تحت تأثیر قرار می‌دهد، به همین دلیل حیاتی است که بدانیم چگونه از آن پیشگیری کنیم.»

حفظ یک رژیم غذایی سالم و متعادل، در کنار حفظ وزن مناسب و ترک سیگار، یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش خطر ابتلا به سرطان روده است. دیگر راه‌ها شامل مصرف نکردن الکل، گوشت قرمز و فرآوری شده و جایگزین کردن آنها با میوه، سبزیجات و غلات کامل است. محصولات لبنی مانند شیر نیز می‌توانند بخشی از رژیم غذایی باشند که خطر سرطان روده را کاهش می‌دهد. پروفسور اندرو پرنتیس، متخصص تغذیه در دانشکده بهداشت و طب گرمسیری لندن، گفت: «نتایج این پژوهش مهم بر این نکته تأکید می‌کند که مصرف شیر بسیار مفید است و شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد این تأثیر ممکن است تا حد زیادی به دلیل کلسیم موجود در شیر باشد و این سؤال را مطرح می‌کند که آیا مکمل‌های کلسیم ممکن است در برابر این نوع سرطان از افراد محافظت کنند؟ محققان هنوز در این مورد مطمئن نیستند، اما من به عنوان یک متخصص تغذیه، به مصرف کلسیم خود از شیر و غذا‌های لبنی که سرشار از مواد مغذی هستند ادامه خواهم داد.»

پروفسور تام سندرز، کارشناس تغذیه در کینگز کالج لندن، گفت: «نتایج تحقیقات قبلی را تایید می‌کند که نشان می‌دهد محصولات لبنی می‌توانند از بدن در برابر سرطان محافظت کنند، اگرچه مکانیسم نحوه عملکرد دقیق آن هنوز ناشناخته است. یک نظریه این است که کلسیم ممکن است به اسید‌های صفراوی آزاد در روده متصل شود و از اثرات مضر اسید‌های صفراوی آزاد بر مخاط روده جلوگیری کند. با این حال، پروفسور ایان گیونز، متخصص تغذیه در دانشگاه ریدینگ، گفت: «این یافته‌ها مربوط به داده‌هایی است که نشان می‌دهد زنان بریتانیایی به اندازه کافی لبنیات مصرف نمی‌کنند که در تئوری خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند. آنچه به ویژه نگران کننده است این است که بسیاری از زنان بریتانیایی، به ویژه گروه‌های سنی جوان‌تر، لبنیات کمی مصرف می‌کنند و کلسیم دریافتی آنها کمتر از حد توصیه شده است.» این یافته‌ها همراه با سایر تحقیقات در مقیاس بزرگ، دلیل قوی برای مصرف کافی لبنیات به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل است.
برچسب ها: شیر
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها