گروه بین الملل: پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان زندگینامه خود را در قالب کتابی منتشر کرد. او در این کتاب به موضوعاتی از جمله برخی از پشت پردههای نشست محرمانه سال ۲۰۱۳ میلادی که به انتخاب او به عنوان پاپ انجامید و مقاومتی که از آن زمان تاکنون با آن روبرو بوده، پرداخته است.
در ابتدا قرار بود این کتاب که «امید» نام دارد، تنها پس از درگذشت پاپ کنونی منتشر شود؛ اما درنهایت به درخواست خودش کتاب در بیش از ۸۰ کشور جهان منتشر شد و در قفسههای کتابخانهها قرار گرفت.
به گفتۀ ناشران، این اولین زندگی نامهای است که توسط یک پاپ در حالی که همچنان در این مسند است نوشته شده؛ اگرچه که او پیش از این برای تدوین کتابهای خاطرات بسیاری دیگر از اعضای کلیسا همکاری کرده است.کتاب «امید» خلاصهای از گفتگوهای پاپ فرانسیس برای مدتی بیش از شش سال با یک روزنامهنگار ایتالیایی به نام کارلو موسو است و در آن حتی اعترافات پاپ درباره پشیمانی از برخی تصمیماتی که گرفته، آمده است.
در این کتاب دیدگاههای شخصی اولین پاپ تاریخ آمریکای لاتین، از دوران کودکی خود در بوئنوسآیرس نیز آمده است؛ یعنی از زمانی که همچنان با نام اصلی خود یعنی «خورخه ماریو برگولیو» خوانده میشد.
بطور مثال پاپ درباره دوران نوجوانی، به خاطراتی از جمله اصرار او به یکی از همکلاسیهایش برای پرداخت پول تعمیر دوچرخهای که شکسته بود اشاره کرده؛ یا کتک کاری او با یکی دیگر از همکلاسیهایش که تا مرز بیهوش کردن او پیش رفته بود و اکنون از انجام آن شرمنده است.
او همچنین میگوید که هنوز هم خود را شایسته داشتن مقام «پاپ» نمیداند.
جالب اینجاست که در این کتاب نیز دربارۀ دو دوره از گذشتۀ «خورخه ماریو برگولیو» که تا حدودی مرموز باقی مانده، سکوت شده است.
یکی دوران حضور او در شهر کوردوبا در آرژانتین از سال ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۲ میلادی که پاپ فرانسیس هرگز واقعاً توضیح نداده چرا او برای شنیدن اعترافهای توبهکنندگان به کلیسای یسوعیان تبعید شده است آنهم بیش از یک دهه پس از آنکه در آرژانتین به مقام کشیشی رسیده بود.پاپ فرانسیس در گذشته این دوران را «شب تاریک کوردوبا» خوانده بود.
دومین دوره ناشناخته زندگی «خورخه ماریو برگولیو» مربوط به زمانی است که او در آلمان مشغول تحقیق درباره رومانو گواردینی، کشیش و مؤلف آلمانی بود. این تحقیقات برای رساله دانشگاهی پاپ انجام میشد که او هرگز آن را به پایان نرساند.
موضوعات مربوط به رسواییهای آزار جنسی روحانیون که برای چندین سال به چالشی جدی برای کلیسا تبدیل شده بود نیز از موضوعاتی است که در این کتاب بسیار کوتاه به آن پرداخته شده است.
در بخش دیگری از کتاب، پاپ به دفاع از تصمیمات گاه بحث برانگیز خود پرداخته است؛ همچنین آنچه در کنفرانس مارس ۲۰۱۳ میلادی روی داد که به رسیدن او به مقام «پاپ» منجر شد.
او یکی از دشوارترین کارهایش را در مقام پاپ، اصلاح بوروکراسی واتیکان بویژه تلاش برای وضع استانداردهای بینالمللی حسابداری و بودجه برای اصلاح امور مالی آن دانسته است؛ کاری که «بزرگترین مقاومت در برابر تغییر» را ایجاد کرده است.
او بشدت از تصمیم خود مبنی بر صدور مجوز محاکمۀ ۱۰ نفر از جمله یک کاردینال که متهم به سوء رفتار مالی مرتبط با سرمایهگذاری در ملکی در لندن بودند، دفاع میکند.
او همچنین بر دیدگاه خود در تایید همجنسگرایان پافشاری میکند؛ دیدگاهی که انتقاد بسیاری از اهالی کلیسا بویژه اسقفهای آفریقایی را به همراه داشت.
با این وجود پاپ فرانسیس بر تصمیم خود میایستد و در این کتاب نیز بار دیگر مینویسد: «همجنسگرایی جرم نیست.»