به روز شده در ۱۴۰۳/۱۱/۰۷ - ۲۳:۲۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۱/۰۶ ساعت ۱۷:۱۸
کد مطلب : ۵۱۲۱۳۴

ابتلای سالانه ۱۳۱۰۰۰ نفر به سرطان در ایران

ابتلای سالانه ۱۳۱۰۰۰ نفر به سرطان در ایران
گروه جامعه: طبق آخرین بررسی‌های انستیتو کانسر ایران از روند شیوع سرطان در کشور در سال ۱۳۹۹، تعداد ۱۳۱ هزار و ۱۹۱ مورد ابتلا به سرطان در سال بروز پیدا کرده که منجر به مرگ بالغ بر ۷۹ هزار نفر در کشور شده است و برخی سرطان‌ها در صدر جدول آمار مرگ و میر قرار دارند.

به گزارش تسنیم، سرطان با بیش از ۱۹ میلیون مورد جدید و بیش از ۱۰ میلیون مرگ ومیر در سراسر جهان، یکی از عوامل اصلی مرگ ومیر در جهان به شمار می‌رود. ایران به عنوان یک کشور درحال توسعه طی دهه‌های اخیر با شرایطی نظیر افزایش سنِ جمعیت و افزایش عوامل خطر سرطان مواجه بوده است. 
 
در ایران پس از مرگ ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی - عروقی، سرطان به عنوان دومین عامل مرگ ومیر شناخته می‌شود. براساس اطلاعاتی که از سوی پژوهشکده سرطان دانشگاه علوم پزشکی تهران گرفته است، آخرین بررسی‌ها از روند شیوع سرطان در کشور در سال ۱۳۹۹ نشان می‌دهد که در این سال، تعداد ۱۳۱ هزار و ۱۹۱ مورد ابتلا به سرطان بروز پیدا کرده و از این تعداد، ۷۰ هزار و ۷۰۴ نفر مرد و ۶۰ هزار و ۴۸۷ نفر زن بوده‌اند. به طور میانگین سالانه ۱۳۱ هزار مورد ابتلا و نزدیک به ۸۰ هزار مرگ ناشی از این بیماری در کشور رخ می‌دهد. 

میزان بروز سرطان در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت کشور، به طور متوسط ۱۵۲ نفر بوده است. همچنین میزان خطر بروز انواع سرطان تا ۷۵ سالگی در مردان، ۱۶ درصد و در زنان ۱۳ درصد بوده است. 
براساس آخرین پیمایش انجام شده توسط انستیتو کانسر ایران، تعداد افرادی که در سال ۱۳۹۹ براثر ابتلا به بیماری سرطان فوت کرده‌اند، بالغ بر ۷۹ هزار نفر بوده است که از این تعداد، بیش از ۴۶ هزار نفر مرد و بالغ بر ۳۲ هزار نفر زن بوده‌اند. 
 
شایع‌ترین سرطان‌ها در زنان و مردان ایرانی
سرطان‌های معده، پروستات، و ریه در مردان و سرطان‌های پستان، معده و روده بزرگ در زن‌ها بیشترین بروز را در کشور دارند. 

علت شایع‌بودن برخی انواع سرطان در کشور
بالا بودن آمار سرطان معده در مردها و زن‌ها به دلیل شیوع عفونت هلیکوباکترپیلوری در جمعیت زنان و مردان ایرانی است. این باکتری که در بین مردم جهان نیز شیوع بسیار بالایی دارد، عامل اصلی بیماری زخم معده به شمار می‌رود. مصرف سیگار، قلیان، تریاک و آلودگیهای محیطی نیز منجر به افزایش بروز سرطان ریه در مردان و زنان شده است که در صورت‌عدم کنترل مصرف روند افزایش یابنده‌ای را در کشور ایجاد خواهد کرد. سرطان‌های پروستات، پستان و روده بزرگ نیز با چاقی، کم‌تحرکی و عوامل هورمونی و تغذیه ناسالم ارتباط دارد. 
 
بیشترین مرگ و میر در پی ابتلا به کدام سرطان‌ها رخ می‌دهد؟ 
در مجموع ۷۹ هزار و ۱۳۶ مورد جدید مرگ ناشی از سرطان در سال ۱۴۰۰ رخ داده است که برابر ۲۱۷ مورد مرگ در هر روز است و بیشترین تعداد مرگ در مردها به ترتیب برای سرطان‌های معده، پروستات و ریه و در زن‌ها مربوط به سرطان‌های پستان، معده و ریه است.
برچسب ها: سرطان
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها