به روز شده در ۱۴۰۳/۱۱/۰۸ - ۱۵:۰۴
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۱/۰۷ ساعت ۲۳:۰۷
کد مطلب : ۵۱۲۳۷۶

جایزه‌ای بزرگ برای سران طالبان

جایزه‌ای بزرگ برای سران طالبان
گروه بین الملل: وزیر خارجه آمریکا تهدید کرد اگر گزارش‌ها مبنی بر تعداد شهروندان آمریکایی در اسارت طالبان صحت داشتند باشند این کشور "جایزه‌ای بسیار بزرگ" برای رهبران ارشد طالبان تعیین خواهد کرد. 
مارکو روبیو، با تشدید لحن خود علیه رهبران طالبان گفت ممکن است تعداد بیشتری از شهروندان آمریکایی نسبت به آنچه تاکنون گزارش شده، در اسارت طالبان باشند. او با انتشار پیامی در شبکه اکس (توییتر سابق) تهدید کرد در صورت صحت این امر، ایالات متحده "جایزه‌ای بسیار بزرگ" برای رهبران طالبان تعیین خواهد کرد. روبیو نوشت: «این جایزه ممکن است حتی بزرگتر از جایزه‌ای باشد که علیه بن لادن تعیین کرده بودیم.»
اسامه بن لادن، رهبر پیشین طالبان در سال ۲۰۱۱ توسط نیروهای آمریکایی در پی حمله به خانه محل سکونتش در پاکستان کشته شد . ایالات متحده اندکی پس از حملات تروریستی یازده سپتامبر ۲۰۰۱ برای هر گونه اطلاعاتی که منجر به دستگیری یا کشته شدن بن لادن شود، جایزه‌ای ۲۵ میلیون دلاری تعیین کرده بود. بعدها کنگره آمریکا به وزارت خارجه اجازه داد مبلغ این جایزه را به ۵۰ میلیون دلار افزایش دهد. گمان می‌رود هیچ‌کس این جایزه را دریافت نکرد.
مارکو روبیو در پیام خود به تعداد یا هویت زندانیان آمریکایی در افغانستان اشاره‌ای نکرد اما ، از مدت‌ها پیش گزارش‌هایی درباره شهروندان آمریکایی مفقود شده وجود داشته که پرونده آنها به طور رسمی توسط دولت آمریکا به عنوان بازداشت غیرقانونی ارزیابی نشده است.
طالبان در آخرین روزهای فعالیت دولت جو بایدن، دو شهروند آمریکایی به نام‌های رایان کوبرت و ویلیام مک‌کنتی را در ازای آزادی یک عضو این گروه به نام خان محمد که در آمریکا زندانی بود، آزاد کرد. خان محمد به اتهام قاچاق مواد مخدر به آمریکا و تلاش برای کشتن نیروهای آمریکایی در افغانستان با استفاده از راکت، به حبس ابد محکوم شده و در زندانی در کالیفرنیا به سر می‌برد.
رایان کوبرت در تابستان سال ۲۰۲۲ در جریان سفری کاری به افغانستان بازداشت شده بود. در مورد ویلیام مک‌کنتی، دیگر شهروند آمریکایی اطلاعات چندانی در دست نیست.
خانواده کوبرت پس از آزادی او، ضمن قدردانی از دولت جو بایدن و همچنین تیم دونالد ترامپ خواستار آزادی دو شهروند آمریکایی دیگر به نام‌های جرج گلزمن و محمود حبیبی شده بودند که در اسارت طالبان به سر می‌برند. گلزمن یک مکانیک بازنشسته هواپیما و حبیبی یک بازرگان افغان‌تبار، دارای تابعیت آمریکایی است.شبکه خبری سی‌‌ان‌ان در آن زمان گزارش داده بود مذاکرات برای تبادل زندانی میان واشنگتن و دولت طالبان دو سال به طول انجامید و در نهایت در ساعات پایانی دولت بایدن به ثمر نشست.
دونالد ترامپ در نخستین دوره ریاست‌جمهوری خود با طالبان مستقیما وارد مذاکره شد. او حتی پیشنهاد برگزاری نشستی با سران طالبان در کمپ‌دیوید را مطرح کرد. در فوریه سال ۲۰۲۰ توافقنامه دوحه میان دولت ترامپ و طالبان به امضا رسید که منجر به خروج نیروهای آمریکایی  از افغانستان و پایان طولانی‌ترین درگیری نظامی ایالات متحده شد.
با پایان ریاست‌جمهوری ترامپ و شروع به کار دولت جدید در آمریکا، عملیات خروج نیروها از افغانستان توسط جو بایدن اجرایی شد. پس از قدرت‌گیری مجدد طالبان  در تابستان سال ۲۰۲۱ دولت بایدن تماس‌هایی در سطح پایین با نمایندگان دولت طالبان برقرار کرد، اما این تماس‌ها پیشرفت چندانی نداشتند.
در آن زمان برخی از اعضای حزب جمهوری‌خواه حتی از تعاملات محدود ایالات متحده با دولت طالبان و نیز کمک‌های بشردوستانه آمریکا به افغانستان توسط دولت بایدن، به شدت انتقاد کردند. مقامات دولت در واکنش به این انتقاد‌ها تأکید کردند این کمک‌ها برای برطرف کردن نیاز‌های اولیه مردم در افغانستان است و هرگز از طریق طالبان منتقل نشده‌اند.
 
برچسب ها: طالبان
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها