گروه بین الملل: پادشاهی عربستان سعودی در راستای تلاش برای تغییر شکل وجهه جهانی خود از هانس زیمر، آهنگساز برنده جایزه اسکار، خواست تا نسخه جدیدی از آهنگ سرود ملی را برای این کشور بسازد.
ترکی آلالشیخ، رئیس هیات سرگرمیهای عمومی عربستان گفت که زیمر با «طرح کلی» این پروژه موافقت کرده است. هانس زیمر به خاطر ساختن موسیقی متن فیلمهایی همچون «شیر شاه» (۱۹۹۴)، «تلماسه» و سهگانه «شوالیه تاریکی» شناخته شده است.
آلالشیخ که یکی از چهرههای کلیدی در پس این قبیل ابتکارات در عربستان سعودی است، در شبکه ایکس نوشت که «ما در مورد بسیاری از پروژههای آینده از جمله تنظیم مجدد سرود ملی عربستان با استفاده از سازهای مختلف که امیدوارم به زودی روشن شود، صحبت کردیم.»
آلالشیخ اشاره کرد که هانس زیمر آلمانی همچنین طرحهایی را برای یک فیلم موزیکال الهامگرفته از عربستان سعودی به نام «عربیا»، یک «کنسرت بسیار بزرگ» و موسیقی متن یک فیلم جدید سعودی «نبرد یرموک» مورد بحث قرار داد.
وی گفت: «ما در مورد کلیات همه این پروژهها به توافق رسیدیم و امیدوارم در مورد آنها به توافق نهایی برسیم.»
به گزارش وبسایت Nationalanthems.info، سرود عربستان سعودی به نام «عاش الملک» به معنی «زنده باد پادشاه» در سال ۱۹۴۷ میلادی توسط عبدالرحمن الخطیب، آهنگساز مصری و به دستور ملک عبدالعزیز، بنیانگذار پادشاهی سعودی ساخته شد.
این وب سایت خاطرنشان میکند که نسخه فعلی سرود ملی عربستان از سبک «مارش عربی» پیروی میکند که در آن زمان در منطقه رایج بود.
عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده نفت جهان است و مقدسترین اماکن اسلام را در خود جای داده است. این پادشاهی به دنبال کاهش وابستگی به نفت و تنوع بخشیدن به اقتصاد خود است.
به دنبال نقاط عطفی مانند بازگشایی سینماها، اعطای حق رانندگی به زنان، و استقبال از اولین گردشگران غیرمسلمان در سال ۲۰۱۸، این پادشاهی هم اکنون با پروژههای جاهطلبانهای مانند ساخت استراحتگاهها و شهر ۵۰۰ میلیارد دلاری آیندهنگر نیوم در بیابان، تحول خود را تسریع کرده است.
آلالشیخ در رویدادهای فرهنگی و ورزشی مختلف، از جمله مسابقات بوکس سنگین وزن و کنسرتهای متعدد با حضور هنرمندان بینالمللی، نقش کلیدی داشته است.
دلایل تصمیم مقامات برای به روز رسانی سرود ملی همچنان نامشخص است.
با این حال، فعالان استدلال میکنند که تلاشهای عربستان سعودی برای بهبود وجهه جهانی خود، تلاشی برای پنهان کردن سیاستهای تندرو این کشور مانند محدود کردن حقوق زنان، محدودیتهای آزادی بیان و یکی از بالاترین نرخهای اعدام در سطح جهان است.