به روز شده در ۱۴۰۳/۱۱/۰۷ - ۲۳:۲۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۱/۰۶ ساعت ۱۸:۴۷
کد مطلب : ۵۱۲۱۷۵

مجری سابق فاکس‌نیوز وزیر دفاع آمریكا شد

مجری سابق فاکس‌نیوز وزیر دفاع آمریكا شد
گروه بین الملل: مجلس سنای آمریکا علی‌رغم انتساب اتهاماتی همچون سوءمصرف الکل، سوءرفتار جنسی و دیگر تردیدها در مورد توانایی مجری سابق فاکس‌نیوز برای رهبری قدرتمندترین ارتش جهان، در نهایت پیت هِگسِت را به عنوان رئیس پنتاگون تایید کرد.
سه سناتور جمهوری‌خواه - سوزان کالینز، میچ مک‌کانل و لیزا مورکوفسکی - با گزینه پیشنهادی دونالد ترامپ برای هدایت وزارت دفاع آمریکا مخالفت کردند. این امر منجر به بن‌بست ۵۰ رای موافق با ۵۰ رای مخالف در سنا شد که برای رفع آن به رای معاون رئیس جمهور جی.دی ونس نیاز شد.
این دومین بار در تاریخ آمریکا بود که یک معاون رئیس جمهور مجبور می‌شد برای نجات کابینه و عبور از سد تساوی آرا، مداخله کند. اولین مورد نیز بتسی دیواس، یکی دیگر از نامزدهای ترامپ بود که در سال ۲۰۱۷ به عنوان وزیر آموزش منصوب شد.
این رای اعتماد محدود، دلالت بر نگرانی نمایندگان از  هگست دارد، چرا که او می‌خواهد کنترل پنتاگون را در بحبوحه جنگ جاری در اوکراین، بی‌ثباتی در خاورمیانه علی‌رغم آتش‌بس در لبنان و غزه، و تلاش‌های ترامپ برای گسترش دخالت نظامی در تأمین امنیت مرز ایالات متحده و مکزیک به عهده ‌گیرد.
این مرد ۴۴ ساله افسر پیشین گارد ملی ارتش آمریکا است که تا همین اواخر به عنوان مجری فاکس نیوز - یکی از کانال‌های تلویزیونی مورد علاقه ترامپ - کار می‌کرد.
پیت هگست پیش‌تر در سال ۲۰۲۰ و در مقام مجری فاکس‌نیوز آشکارا خواستار بمباران تأسیسات ایران شده بود و به لزوم جلوگیری از دستیابی تهران به توانمندی‌های هسته‌ای اشاره کرده بود. هگست همچنین مدعی شده بود که ایران از مکان‌های مختلف، از جمله بناهای فرهنگی، برای پنهان کردن سلاح‌های خطرناک استفاده می‌کند و پیشنهاد داده بود که محدودیت‌های متعارف برای هدف‌گیری اهداف نظامی باید دوباره ارزیابی شود.
مدافعان  هگست استدلال می‌آورند که مأموریت‌های نظامی در افغانستان و عراق به او دیدگاه منحصر به فردی داده تا وزارت دفاع را بهتر از مقامات باتجربه‌ که معمولاً برای این سمت در نظر گرفته می‌شوند، هدایت کند.
مخالفان او اما تاکید داشتند که  هگست در رهبری سازمانی به عظمت پنتاگون که بزرگترین کارفرمای آمریکا است، تجربه مدیریتی ندارد.
 هگست قرار است بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار پرسنل نظامی فعال و تقریباً یک میلیون کارمند اداری ارتش ایالات متحده با بودجه سالانه نزدیک به یک تریلیون دلار نظارت کند. حال آنکه او به قانونگذاران اطلاع داد که بیشترین تجربه مدیریت قبلی او محدود به نظارت بر ۱۰۰ نفر و بودجه ۱۶ میلیون دلاری بوده است.
قانون‌گذاران آمریکا قبل از رای‌گیری مجلس سنا، سوگندنامه‌ای را از همسر سابق برادر هگست دریافت کردند که شامل اتهامات سوء مصرف الکل و ادعاهایی مبنی بر رفتار توهین‌آمیز نسبت به همسر سابقش، سامانتا بود.
طبق این سوگندنامه، هگست همچنین به همسر سابق برادر خود گفته بود که زنان نباید کار کنند یا حق رای داشته باشند، و اظهار داشته که «مسیحیان باید فرزندان بیشتری داشته باشند تا بتوانند از جمعیت مسلمانان پیشی بگیرند.»
در همین حال و به طور جداگانه، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه دستور توقف گسترده اعطای «کمک‌های خارجی جدید یا تمدید موارد قبلی» به استثنای برنامه‌های غذایی اضطراری و کمک‌های نظامی به اسرائیل و مصر را صادر کرد.
کمک‌های جدید خارجی به اوکراین نیز متوقف خواهد شد.
این دستور، خطر فوری توقف پروژه‌های متعددی را که توسط ایالات متحده در سرتاسر جهان در زمینه‌هایی همچون بهداشت، آموزش، توسعه، آموزش شغلی، مبارزه با فساد و کمک‌های امنیتی تامین مالی می‌شود را به همراه دارد.
این دستور که به سفارتخانه‌های آمریکا در سطح جهان ابلاغ شد، به طور خاص برنامه‌های غذایی اضطراری، از جمله برنامه‌هایی را که به قحطی فزاینده‌ای که میلیون‌ها نفر را در سودان تحت تأثیر قرار داده است، مستثنی کرد.
این دستورالعمل پیرو فرمان اجرایی روز دوشنبه دونالد ترامپ برای مسدود کردن کمک‌ها ابلاغ شد.

صادرات تسلیحات ایالات متحده رکورد زد
وزارت امور خارجه آمریکا   اعلام کرد که فروش تجهیزات نظامی ایالات متحده به دولت‌های خارجی در سال ۲۰۲۴ با ۲۹ درصد افزایش به رکورد ۳۱۸.۷ میلیارد دلار آمریکا رسیده است، زیرا کشورها به دنبال تکمیل ذخایر ارسال شده حود به اوکراین و آماده شدن برای درگیری‌های بزرگ‌تر هستند.
داده‌های سال آخر دولت بایدن از پیش‌بینی افزایش فروش برای تولیدکنندگان صنایع نظامی ایالات متحده مانند لاکهید مارتین، جنرال داینامیکس و نورثروپ گرومن حکایت دارد و انتظار می‌رود که ارزش سهام آن‌ها به دلیل بی‌ثباتی فزاینده جهانی افزایش یابد.
دونالد ترامپ جمهوریخواه در طول مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری خود گفت که متحدان باید بیشتر برای دفاع از خود هزینه کنند.  ترامپ از سایر اعضای ناتو می‌خواهد که ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به جای ۲ درصد فعلی صرف دفاع کنند.
وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که فروش و انتقال تسلیحات به عنوان «ابزارهای مهم سیاست خارجی ایالات متحده با پیامدهای بلندمدت بالقوه برای امنیت منطقه ای و جهانی» تلقی می‌شود.
فروش‌های تایید شده در سال ۲۰۲۴ شامل ۲۳ میلیارد دلار جت اف-۱۶ و ارتقاء آن به ترکیه، ۱۸.۸ میلیارد دلار جنگنده  اف-۱۵به اسرائیل و ۲.۵ میلیارد دلار تانک آبرامز به رومانی بود.
 
برچسب ها: آمریکا
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها