به روز شده در ۱۴۰۳/۱۱/۱۵ - ۲۱:۴۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۱/۱۵ ساعت ۱۶:۲۵
کد مطلب : ۵۱۳۶۵۱

تهدید ترامپ به وضع تعرفه‌ علیه اروپا

تهدید ترامپ به وضع تعرفه‌ علیه اروپا
گروه بین الملل: رئیس‌جمهور ایالات متحده می‌گوید تعرفه‌های گمری کلانی که برای محصولات وارداتی از مکزیک، کانادا و چین وضع کرده است امکان دارد «تا حدی» موجب «دردسر» برای آمریکایی‌ها هم شود.
دونالد ترامپ همچنین تهدید کرده که آمریکا دامنهٔ تعرفه‌های تجاری خود را گسترش خواهد داد و هشدار داد که اتحادیه اروپا و احتمالاً بریتانیا نیز مشمول این تعرفه‌ها خواهند شد.
او  تأکید کرد که تعرفه‌های جدید علیه اتحادیه اروپا «قطعاً اعمال خواهند شد» و از کسری تجاری بالای آمریکا با این بلوک انتقاد کرد.
رئیس‌جمهور آمریکا خواهان افزایش واردات خودروها و محصولات کشاورزی آمریکایی از سوی اروپا شد.در مورد بریتانیا، ترامپ موضع نرم‌تری اتخاذ کرد و گفت که اگرچه لندن «از مسیر خارج شده»، اما ممکن است بتوان با نخست‌وزیر کی‌یر استارمر به توافق رسید.
 ترامپ به روابط خوب خود با استارمر اشاره کرد و افزود که احتمال دارد تعرفه‌هایی علیه بریتانیا نیز اعمال شود، اما این مسئله قابل حل است.
وضع یا افزایش هزینه‌های (تعرفه‌های) گمرکی که صادرات یک کشور به کشور دیگر را پرهزینه‌تر می‌کند، معمولاً با هدف حمایت از تولیدات داخلی، کاهش واردات، یا واکنش به سیاست‌های تجاری سایر کشورها انجام می‌شود.در پی این تحولات جدید، بازارهای آسیایی، ارزهای دیجیتال و معاملات آتی سهام آمریکا و اروپا در اوایل معاملات آسیایی روز دوشنبه سقوط کردند.
دونالد ترامپ در سخنان تازهٔ خود افزود تعرفه‌های گسترده‌ای که بر مکزیک، کانادا و چین اعمال کرده ممکن است در کوتاه‌مدت برای آمریکایی‌ها «دردسر» ایجاد کند، در حالی که بازارهای جهانی نگرانی‌هایی را در مورد تأثیر این تعرفه‌ها بر رشد اقتصادی و افزایش دوباره تورم نشان داده‌اند.او گفت: «ممکن است در کوتاه‌مدت کمی درد داشته باشیم و مردم این را درک می‌کنند. اما در بلندمدت، ایالات متحده تقریباً از سوی همه کشورهای جهان مورد سوءاستفاده قرار گرفته است.»
این اظهارات پس از آن مطرح شد که تعرفه‌های جدید آمریکا علیه مکزیک، کانادا و چین با واکنش‌های متقابل از سوی این کشورها روبه‌رو شد. مکزیک و کانادا اعلام کرده‌اند که تعرفه‌های مشابهی اعمال خواهند کرد، در حالی که چین و کانادا در پی اقدام قانونی علیه این سیاست هستند.
در همین حال بازار سهام «وال استریت» و بزرگ‌ترین شرکای تجاری ایالات متحده ابراز امیدواری کرده‌اند که جنگ تجاری به درازا نینجامد.
دونالد ترامپ که کمتر از دو هفته از آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری او می‌گذرد از تصمیم خود در رابطه با تعرفه‌ها دفاع کرده و آن را اقدامی لازم برای ممانعت از مهاجرت غیرقانونی و قاچاق مواد مخدر به ایالات متحده دانست.مقامات دولت ترامپ می‌گویند که فنتانیل از چین قاچاق می‌شود و سپس از طریق مکزیک و کانادا به ایالات متحده می‌رسد.
دونالد ترامپ به این سه کشور ضرب‌الاجلی برای توقف جریان مهاجران غیرقانونی و مواد مخدر خطرناک تا اول فوریه (۱۳ بهمن) داده بود.
کانادا و مکزیک پس از آن‌که دونالد ترامپ فرمان اعمال تعرفه‌ها را امضا کرد، وعده تلافی دادند. چین اعلام کرد که تصمیم ترامپ برای تعرفه ۱۰ درصدی را در سازمان تجارت جهانی به چالش می‌کشد و بدون ذکر جزئیات وعده اقدامات متقابل داد.
کانادا و مکزیک گفته‌اند که با همکاری یکدیگر با تعرفه‌های ۲۵ درصدی ایالات متحده بر واردات مقابله می‌کنند. این سه کشور دهه‌هاست که بر اساس توافق‌نامه‌هایی با یکدیگر تجارت آزاد داشته‌اند و اکنون تعرفه‌ها اقتصاد همبسته آن‌ها را تهدید می‌کند.
دولت کانادا فهرستی از کالاهای آمریکایی را منتشر کرد که از روز سه‌شنبه مشمول تعرفه ۲۵ درصدی تلافی‌جویانه خواهند شد. این تعرفه‌ها شامل کالاهایی به ارزش ۳۰ میلیارد دلار کانادا (۲۰ میلیارد دلار آمریکا) می‌شود و محصولاتی مانند تنباکو، محصولات کشاورزی، لوازم خانگی و تجهیزات نظامی را در بر می‌گیرد.
همچنین، کانادا در حال آماده‌سازی مرحله دوم تعرفه‌های تلافی‌جویانه در سه هفته آینده است که کالاهایی به ارزش ۱۲۵ میلیارد دلار کانادا (۸۶ میلیارد دلار آمریکا)، از جمله خودروها، فولاد، آلومینیوم و محصولات کشاورزی را هدف قرار خواهد داد.از سوی دیگر، مکزیک نیز در حال تدوین تعرفه‌های تلافی‌جویانه علیه آمریکا است و رئیس‌جمهور کلودیا شینباوم اعلام کرد که جزئیات این اقدامات را روز دوشنبه اعلام خواهد کرد، در حالی که تأکید کرد مشکلات با گفت‌وگو حل می‌شوند، نه با اعمال تعرفه.
منتقدان می‌گویند که برنامه رئیس‌جمهور ایالات متحده رشد جهانی اقتصاد را کند می‌کند و با افزایش قیمت‌ها به آمریکایی‌ها نیز آسیب می‌زند، اما  ترامپ روز یکشنبه ۱۴ بهمن در شبکه‌های اجتماعی از تصمیم خود دفاع کرد.
دونالد ترامپ نوشت: «ایالات متحده با کانادا، مکزیک و چین (و تقریبا تمام کشورها!) کسری تجاری بزرگی دارد، ۳۶ تریلیون دلار بدهکار است. و ما دیگر قرار نیست نقش کشور احمق را بازی کنیم.»او افزود: «عصر طلایی آمریکا از راه رسیده؟ آیا تا حدی رنج هم در کار خواهد بود؟ بله، شاید (و شاید هم نه!)»
 ترامپ اما مشخص نکرد که منظورش از «رنج» چیست.
شرکت‌های آمریکای شمالی از پیش آماده این اقدام بودند که می‌تواند از صنایع خودرو تا کالاهای مصرفی و انرژی را متاثر از خود کند.
ترامپ برای اعمال تعرفه‌ها با استناد به «قانون اختیارات اقتصادی اضطراری بین‌المللی»، وضعیت اضطراری ملی اعلام کرده است که به رئیس‌جمهور اختیارات ویژه‌ای برای حل بحران‌ها می‌دهد.
 
برچسب ها: دونالد ترامپ
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها