گروه جامعه: یک عضو شورای شهر تهران از رواج رشوه و باجگیری در شهرداری و دفاتر خدمات الکترونیک و پیمانکاران خبر داد و گفت که مورد قتل علی چراغی نیز در رابطه با مقاومت این کارگر در برابر باجخواهی عوامل پیمانکار بوده است.
رحمتالله حافظی، در جلسه علنی روز چهارشنبه شورا پس از شنیدن گزارش معاون خدمات شهری شهرداري، درباره حادثهای که منجر به مرگ علی چراغی شد، انتقاد کرد به اینکه در گزارش وی اشارهای به علت درگیری میان این کارگر و عوامل پیمانکار نشده است. او گفت: «گفته شده بر اساس گزارشهای واصله این فرد مبادرت به جمعآوری نخاله میکرده است؛ اما نیامده است که چرا این کار به درگیری منجر شد.»
علی چراغی، کارگر ۴۱ ساله، روز ۱۶ مرداد دربرابر دیدگان پسر ۱۴ سالهاش توسط عوامل پیمانکار بازیافت منسوب به منطقه ۴ شهرداری تهران با پنجه بوکس مورد ضرب و شتم قرار گرفت و پس از یک هفته بر اثر شدت جراحات وارده و موثر واقع نشدن دو عمل جراحی در بیمارستان درگذشت. از او ۴ فرزند بر جای ماندهاند.
پیش از آنکه رحمتالله حافظی انتقادات خود را بیان کند، معصومه آباد، رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران، در گزارش خود درباره حادثه قتل علی چراغی گفته بود: «مرحوم چراغی چند روزی بوده که مشغول جمعآوری اشیاء بازیافتی منطقه بوده است. در مسیر حرکت او تعدادی از کسانی که مشغول کار در شرکت وابسته به پیمانکار شهرداری هستند جلوی وی را میگیرند و خودرو را متوقف میکنند. او تقاضای اجرای قانون و حضور پلیس ۱۱۰ را میکند، اما با این پاسخ مواجه میشود که شما افراد محلی این منطقه در حال جمعآوری بازیافتی هستید و منطقه مربوط به ما و تقسیمشده است.»
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران به قراردادی که میان شرکتهای پیمانکاری با شهرداری بسته شده اشاره کرد و گفت: «در این قرارداد تمهیدات خوبی گنجانده شده، اما مشخص نیست که نظارت بر اجرای این قرارداد بر عهده کیست.» او خواستار آن شد که شهرداری پاسخ دهد بابت نظارت بر اجرای این قرارداد چه کرده است. حافظی سپس درباره "باجخواهی عوامل شهرداری" گفت: «آیا میدانستید عوامل شهرداری خودروهایی را که در سطح شهر میگردند و پسماند جمعآوری میکنند به ستادی میبرند، ۱۵۰ هزار تومان از آنها میگیرند و بعد به آنها گرینکارت میدهند تا در محدوده پیمانکاران تردد کنند و به کار خود ادامه دهند؟»
او درباره مسئولیت شهرداری در این مورد گفت که اگر این ارگان این موضوع را نمیدانسته که "عذر بدتر از گناه است" و اگر میدانسته چرا کاری نکرده است. حافظی سپس اشاره کرد به اینکه رشوه و باجگیری در شهرداری و دفاتر خدمات الکترونیکی توسط پیمانکاران "بیداد میکند" و "قتل علی چراغی نیز بابت باجخواهی عوامل پیمانکار" بوده است. حافظی پیشنهاد کرد که شهرداری ملزم به ارائه لایحهای دو فوریتی در خصوص مبارزه با فساد و رشوه به شورای شهر شود.
مرگ علی چراغی با واکنشها و انتقادات شدید نمایندگان مجلس و شورای شهر به شهرداری تهران همراه بوده و از به کار گماشتن "قلدران و زورگویان"، در شورای شهر تهران از استخدام "لاتها" و در خود شهرداری از استخدام "قلچماقها" برای انجام کارهای شهرداری انتقاد شد. کسب و کار با بازیافت زباله به یکی از منابع درآمد سودآور در تهران تبدیل شده است. بر اساس آمار رسمی منابع وابسته به شهرداری تهران، ارزش روزانه زبالههای تولید شده در تهران برابر با ۱۸۰ میلیون تومان است. به نظر میرسد که در استخدام قلدرها، لاتها و قلچماقها تضمینی برای دستیابی به این درآمد دیده میشود.