گروه علمی: نتایج مطالعات دانشمند ایرانی دانشگاه سیدنی نشان میدهد خون آبی نوعی صدف دریایی میتواند تاثیر چشمگیری در درمان سرماخوردگی داشته باشد.
پروفسور فریبا دهقانی مدیر مرکز تحقیقات زیست مهندسی در دانشکده مهندسی و فناوریهای اطلاعاتی هدایت تیمی از دانشمندان را بر عهده داشته که کشف کردهاند خون آبی رنگ نوعی صدف دریایی موسوم به آبولون نه تنها در جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی بلکه در دفع خطرات ویروسهای عفونی مرتبط نظیر تبخال نیز موثر است. یافتههای این دانشمند ایرانی نشان میدهد آبولونها که اندازههای متنوعی داشته و در زمره خوشمزهترین و پرطرفدارترین غذاهای دریایی قرار دارند حاوی ترکیبات ضد ویروسی هستند.
تیم تحقیقاتی پروفسور دهقانی که در میان آنها ویروس شناسان شناخته شدهای نیز حضور دارند موفق به کشف این نکته شدهاند که چگونه این ترکیبات ویروسهای عامل ایجاد سرماخوردگی را از ورود به سلولهای بدن افراد باز میدارند.
این دانشمند ایرانی درخصوص یافتههای جدیدشان گفت: خون آبی رنگ آبولونها حاوی گلیکو پروتئینهای حامل مس است. وظیفه اصلی خون در این موجودات در یاری رساندن اکسیژن به بافتهای مختلف بدن جانور است و اکنون یافته جدید ما نشان میدهد که این خون مانع از عملکرد ویروسهای عامل سرماخوردگی میشود. در این پروژه تحقیقاتی -پزشکی نگار طلایی زنجانی دیگر محقق ایرانی دانشگاه سیدنی نیز حضور داشته است.