گروه هنري: نگرانیها تمامی ندارد. گاهی اعتراض به مسائل هسته ای، گاهی در اعتراض به حجاب و در مقابل وزارت کشور است و گاهی هم در اعتراض به اکران فیلم و در مقابل وزارت ارشاد. به قول حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی برخی شغلشان نگرانی است و برای آنها کاری نمی توان کرد.
هفته گذشته به نشانه اعتراض به اکران فیلمهایی مانند "قصهها" و " عصبانی نیستم" تجمعی مقابل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وسیله برخی گروهها مانند انصار حزب الله صورت گرفت. بعد از آن هم نامهای از طرف کمیسیون اصل 90 به رییس سازمان سینمایی فرستاده شده که خواهان لغو اکران موقت این فیلمها شده است. بعضی نمایندگان مجلس هم با خط فکری خاص که اکثریت آنها را اعضای کمیسیون فرهنگی تشکیل میدهند، نسبت به اکران این فیلمها اعتراض دارند. این گروه اعلام میکنند که نگرانند این فیلمها جامعه ایران را سیاه نشان دهد.
علی مطهری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درد گفتوگو با سايت «آفتاب» این نگرانیها را نه به دلیل سیاهنشان دادن جامعه ایران بلکه به دلیل قسمتهایی میداند که در این فیلم به حوادث سال 88 اشاره شده است. او عنوان میکند بعضی نسبت به این موضوع حساس هستند و بقیه مسائل بهانه است. وی درباره انتقادهایی که از طرف نمایندگان و به خصوص بعضی از اعضای کمیسیون فرهنگی به اکران برخی از فیلم ها مانند "عصبانی نیستم" میشود میگوید: اظهارنظرهایی که شده بیشتر پیشنهاد است؛ نمایندگان مجلس و همه مردم این حق را دارند که به دولت پیشنهاد دهند. اما مطمئنا این پیشنهادها ضمانت اجرایی ندارند. چون قوه مقننه نمیتواند در کار قوه مجریه دخالت کند، مگر این که بخواهد به سؤال یا استیضاح بکشد. به هر حال نمایندگان مجلس مانند همه آحاد جامعه این حق را دارند که با نمایش فیلمی اعلام موافقت یا مخالفت کنند.
مطهری در انتقاد به نامهای که از طرف کمیسیون اصل 90 به رییس سازمان سینمایی نوشته شده عنوان میکند: من ارتباط این موضوع با کمیسیون اصل 90 را متوجه نمیشوم. کمیسیون اصل 90 به طور معمول مسئول رسیدگی به شکایتهای مردم است. روشی که در این مورد خاص پیش گرفته شده، غیرمعمول است. وی تاکید کرد: اگر شکایتی در میان بوده من از آن بیخبر هستم اما به طور کلی چنین موضوعاتی از حوزه اختیارات کمیسیون اصل 90 خارج است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره فیلم "عصبانی نیستم" توضیح میدهد: من فیلم عصبانی نیستم را در جشنواره فیلم فجر دیدم و به نظرم فیلم خوب و آموزندهای بود. این فیلم سرگذشت یک دانشجوی ستارهدار است و تلاقیهایی هم با حوادث سال 88 دارد. در این فیلم قضاوتی درباره حوادث سال 88 نشده است. بازی نقش اول مرد آن هم بسیار قوی است. مطهری اعتراضاتی را که به اکران این فیلم میشود به دلیل قسمتهایی میداند که در آن به حوادث سال 88 اشاره شده است و درباره آن عنوان میکند: تا آنجایی که من فیلم را دیدم مشکل اساسی در آن وجود ندارد که اجازه اکران به آن ندهند. حساسیت بیش از حدی نسبت به حوادث سال 88 وجود دارد که بعضی هر اشارهای به آن حوادث را فتنهگری میدانند و مورد انتقاد قرار میدهند.
وی در پاسخ به این سوال که بعضی از نمایندههای مجلس و رسانههای محافظهکار دلیل انتقاد خود از این فیلم و فیلمهایی از این دست را سیاه جلوه دادن جامعه ایران عنوان کردهاند، آیا بیان واقعیتهای جامعه سیاه جلوه دادن است، به «آفتاب» میگوید: در هر فیلمی که ساخته میشود گوشهای از واقعیتهای جامعه و نه همه آن به نمایش درمیآید، مهم این است که آن واقعیت نباید خیلی نادر باشد و این فیلم نیز این طور نیست. این افراد به حوادث سال 88 حساسیت دارند و بقیه موضوعاتی که به آن اشاره میکنند، بهانه است. اعتراضها به اکران عصبانی نیستم دومین ساخته رضا درمیشیان در حالیست که این فیلم قبل از قرارداد اکران بازبینی و اصلاح شده و 17 دقیقه از آن سانسور شده است. این فیلم قرار است اواخر آبان به اکران عمومی درآید.