به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۰۸:۲۴
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۸/۰۳ ساعت ۱۲:۵۹
کد مطلب : ۵۸۸۲۲
برنده نهایی12 ژانویه 2015 معرفی خواهد شد

معرفی نامزدهای نهایی جایزه شعر الیوت

گروه فرهنگ و ادب: اسامی 10 شاعر راه‌یافته به مرحله نهایی جایزه شعر «تی‌.اس. الیوت» اعلام شد.
بنا بر اعلام، جنگ عراق، اسلام، مسیحیت و دیگر مسائل خاورمیانه‌ از جمله موضوعاتی هستند که محوریت آثار این نامزدها را شکل می‌دهند. امسال 113 کتاب از سوی ناشران مختلف برای شرکت در این رقابت عرضه شدند. برگزارکنندگان این دوره از جایزه الیوت که با پنجاهمین سالگرد درگذشت این شاعر بزرگ انگلیسی مصادف شده، ارزش جایزه را از 5000 به 20 هزار پوند افزایش داده‌اند. برنده نهایی جایزه نیز 12 ژانویه 2015 معرفی خواهد شد.

«جان کینسلا» و «آلیس آزولد» از شاعرانی بودند که به خاطر اعتراض از فهرست نهایی کنار کشیدند. همچنین «کارول آن‌دافی»، «شیموس هینی» و «درک والکوت» از شاعران صاحب‌نامی هستند که پیش‌تر جایزه «تی.اس. الیوت» را، که از سال 1993 برگزار می‌شود، از آن خود کرده‌اند.

به گزارش گاردین، فهرست نهایی آثار برگزیده مرحله نهایی این جایزه به شرح زیر است:
«مسافران باهوش» اثری از «فیونا بنسون»
«تنها یک نفس» اثری از «جان برنساید»
«شب وفادار و بافضیلت» اثری از «لوویس گلوک»
«ترانه‌های آتشین» اثری از «دیوید هارسنت»
«نردبام» اثری از «میشل لانگلی»
«یادگیری ساختن عود در ناصره» اثری از «راس پدال»
«محبوب» اثری از «پاسکال پتی»
«نامه‌ای که در سکوت جنگ نوشته شد» اثری از «کوین پاورز»
«وقتی خدا مسافر می‌شود» اثری از «آرونداتی سوبرامانیام»
«من عروس را می‌شناسم» اثری از «هیوگو ویلیامز»

جایزه ادبی «الیوتم برای بزرگداشت نام «توماس استرنز الیوت» شاعر، نمایش‌نامه‌نویس و منتقد ادبی برنده‌ نوبل ادبیات نام‌گذاری شده است. او در سال 1888 در ایالت میسوری آمریکا به دنیا آمد. الیوت در مجموع هفت نمایش‌نامه، 17 اثر غیرداستانی و 10 کتاب شعر نوشت. او از کسانی چون «هومر»، «دانته»، «شکسپیر» و «جوزف کنراد» الهام گرفت و خود الهام‌بخش نویسندگان دیگری شد. الیوت در دوران زندگی، جایزه‌های متعددی دریافت کرد که به نوبل ادبیات، نشان لیاقت از پادشاه جورج ششم در سال 1948، نشان افتخار دولت فرانسه در سال 1951، جایزه‌ «گوته» در سال 1955، مدال «دانته» در سال 1959، نشان شوالیه‌ ادبیات و هنر فرانسه در سال 1960 و نشان آزادی ریاست‌جمهوری در سال 1964 می‌توان اشاره کرد.
مرجع : ایسنا