به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۰۸:۲۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۸/۱۰ ساعت ۱۱:۰۵
کد مطلب : ۵۹۵۷۶
دانش آموزان سفیران سلامت می‌شوند

فانی: بخاری قطره‌ای در مدارس نداریم

گروه جامعه: وزیر آموزش و پرورش همچنین در پاسخ به درخواست معاون بهداشت وزیر بهداشت در زمینه ساماندهی بخاری‌های مدارس به ویژه حذف بخاری‌های قطره‌ای، گفت: تقریبا بخاری قطره‌ای نداریم. در عین حال آموزش‌های لازم به معلمان و مربیان داده شده زیرا تمام اتفاقاتی که طی سال‌های گذشته در این حوزه رخ داده، به خطاهای انسانی مربوط می‌شود.
فانی: بخاری قطره‌ای در مدارس نداریم
دکتر فانی در صبحانه کاری با وزیر بهداشت که صبح امروز در محل وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: نزدیک به 500 میلیارد تومان اعتبار نیاز است تا کل سیستم گرمایشی مدارس اصلاح شود. وی همچنین اظهار کرد:‌ وزارت آموزش و پرورش تنها نهادی است که با تمام جامعه ارتباط دارد. حدود 13 میلیون دانش‌آموز داریم که هر کدام از آنها یک پدر و مادر دارند و در مجموع با حدود 39 میلیون نفر ارتباط مستقیم داریم.

وی با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش بزرگترین فصل مشترک حاکمیت و ملت است، تاکید کرد: هر مداخله‌ای در آموزش و پرورش به تمام جامعه مربوط می‌شود و بر همین اساس نیز یکی از سیاست‌های آموزش و پرورش دولت یازدهم توسعه مشارکت است زیرا بدون مشارکت سایر نهادها قادر به ایفای نقش بزرگ تعلیم و تربیت نخواهد بود.

وزیر آموزش و پرورش افزود: در حوزه برنامه درسی آمادگی داریم که اگر وزارت بهداشت لازم بداند، در کتاب‌ها به بحث بهداشت، درمان و پیشگیری و همچنین آسیب‌های اجتماعی بیش از پیش بپردازیم تا نسل امروز نسلی سالم، پویا و مفید باشد. همچنین اگر لازم باشد، می‌توانیم آموزش‌هایی را در حوزه آموزش معلمان چه در حوزه تربیت معلم و چه در حوزه آموزش‌های ضمن خدمت داشته باشیم. چراکه اکنون حدود یک میلیون نفر کارمند آموزش و پرورش در کشور فعال‌اند. همچنین می‌توان از پتانسیل اولیای دانش‌آموزان نیز استفاده کرد.

فانی ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش نهادی است که بیشترین تاثیرگذاری را در جامعه و دانش‌آموزان دارد. به نظر می‌رسد باید از این پتانسیل استفاده بهتری صورت گیرد. البته ما کمبود و کسری بودجه هم داریم. تاکنون وزارت بهداشت در بسیاری از زمینه‌ها در تهیه جزوات آموزشی و پوستر و ...، رهنمودهای لازم و همکاری‌ها را با ما داشته است که امیدواریم توسعه یابد. آموزش و پرورش برای همکاری با دستگاه‌های مختلف ازجمله وزارت بهداشت آغوشش باز است. یقین داریم بحث‌هایی که امروز مطرح شد به زودی عملیاتی می‌شود.

دانش آموزان سفیران سلامت می‌شوند

وی اظهار کرد: چنین جلساتی می‌تواند تکرار شود تا به سمت هدف‌گذاری‌های سالانه پیش رویم و گام‌های موثری را در حوزه بهداشت و پیشگیری از اعتیاد، ایدز و دخانیات برداریم و از طرف دیگری از بسیاری بیماری‌ها نظیر چاقی، پوکی استخوان و... جلوگیری کنیم. وزیر آموزش و پرورش در این باره گفت: آموزش و پرورش در این راستا می‌توانند در دو حوزه کمک کند؛ خود دانش‌آموزان آموزش ببیند و همچنین کودکان مباحث را به خانواده‌هایشان منتقل کنند. آموزش و پرورش بزرگترین شبکه ارتباطی کشور است چراکه در 122 هزار مدرسه فعالیت دارد. بنابراین دانش‌آموزان می‌توانند سفیران بهداشت در میان خانواده‌ها باشند.

دکتر فانی به اقدامات انجام شده در حوزه تربیت‌بدنی نیز اشاره کرد و گفت: در این حوزه هم گام‌های خوبی برداشته‌ایم. امسال المپیاد درون مدرسه‌ای برای نخستین‌بار در کشور از 26 مهرماه در مدارس شروع شد و پیش‌بینی می‌کنیم که بیش از سه میلیون دانش‌آموز را تحت پوشش قرار دهد. بنابراین دانش‌آموزان با تحرک بیشتر سالم‌تر خواهند و نسل آینده نسلی سالم و تندرست و توانمند و موثر خواهد بود.

وی همچنین ضمن اشاره به مباحث مطرح شده درباره بوفه مدارس و حذف برخی اقلام از جمله نوشابه، سوسیس، کالباس، پفک، کالباس و... از بوفه‌ها گفت: این امر باید به تدریج شکل بگیرد. چراکه حذف یک قلم بدون جایگزینی ممکن است مشکلاتی را برای بوفه‌ها و مدارس ایجاد کند. پیشنهاد می‌کنم این بحث به کمیته مربوطه ارجاع شده و در قالب جدول زمان‌بلندی اجرایی شود. اگر لازم باشد می‌توان مشوق‌هایی را برای مدیران مدارس در نظر گرفت.

وزیر آموزش و پرورش همچنین در پاسخ به درخواست معاون بهداشت وزیر بهداشت در زمینه ساماندهی بخاری‌های مدارس به ویژه حذف بخاری‌های قطره‌ای از مدارس گفت: تقریبا بخاری قطره‌ای نداریم. در عین حال آموزش‌های لازم به معلمان و مربیان داده شده است. تمام اتفاقاتی که طی سال‌های گذشته در این حوزه رخ داده، به خطاهای انسانی مربوط می‌شود. جمعا به 500 میلیارد تومان اعتبار نیاز است تا کل سیستم گرمایشی مدارس اصلاح شود.
مرجع : ایسنا