گروه جامعه: بازهم داستان دنباله دار آلوده بودن آب تهران مطرح شد و باز هم تاییدها و تکذیبها، حالا روایت غمگین کم آبی پایتخت روی دیگر خود را نشان میدهد و اینبار کم آبی با مزه نیترات به محل جدال مسئولان و «رو کردن» اسناد و آزمایشات بدل شده است و بازهم ما متوجه نشدیم که بالاخره این آب آلوده است یا که خیر؟!
روزگذشته (سه شنبه) بار دیگر رحمت الله حافظی رئیس کمیسیون سلامت شورای چهارم شهرتهران در مورد آلوده بودن، آب تهران در جلسه شورای شهرهشدار داد و حتی خواست که وزیرکشور ظرف 24 ساعت آینده یعنی تا امروز کمیته اضطرار آلودگی آب را برگزار کند. پیش از این حافظی در صحن علنی شورای شهر در مورد وجود نیترات بیش از حد مجاز هشدار داده بود که با واکنش وزارت بهداشت روبرو شد بگونه ای که این موضوع به فراموشی سپرده شد و مردم یادشان رفت که آیا واقعا آب آلوده است یا که خیر؟ مردم یادشان رفت، اما رحمت الله حافظی این تذکرش را نه تنها از یاد نبرد؛ بلکه پس از مدتی مجددا آن را با جزئیات بیشتر مطرح کرد.
او در جلسه شورای شهر گفت که مردم آب معدنی بخورند!
حافظی با بیان اینکه آلودگی آب مشهود نیست به همین دلیل ما کمیته اضطرار آلودگی هوا داریم، اما هنوز کمیته اضطرار آلودگی آب تشکیل نشده است. وی خطاب به مسئولانی که پیش از این به خرده گرفته بودند که چرا این مسایل را مطرح میکند عنوان کرد: امیدوارم به جای موضع گیری علیه این موضوع، نسبت به حل موضوع اقدامات لازم را انجام دهید.
او حتی در واکنش به اظهار نظر یکی از اعضای شورای شهر مبنی بر اینکه چرا قبل از تشکیل کمیته اضطرار آب این مورد را مطرح میکنید، گفت: به عنوان یک پزشک نمیتوانم منتظر بمانم تا مسئولان از خواب بیدار شوند. سلامت مردم در برخی از مناطق شهر تهران تهدید میشود. حافظی اعلام کرد: از مسئولان مربوطه، استانداری و سازمان آب میخواهم تا زودتر نسبت به تشکیل این جلسه اقدام کنند، درغیر این صورت موظف هستم مستندات را ارائه کنم؛ چرا که میزان نیترات آب شرب تهران در برخی از مناطق بیش از حد استاندارد است.
بحث آلودگی آب به صحن شورا ختم نشد و هنوز اعضا در جلسه روز گذشته شورای شهر حال بررسی مسایل شهری بودند که مسئولان شهری، واکنش نشان داده و علی اکبر سیاری، معاون بهداشتی وزیر بهداشت گفت: آلودگی آب تهران یک خبر سوخته است. مردم هیچ نگرانی نداشته باشند، آب شرب سراسر تهران کاملاً سالم است، میزان نیترات آن هم در کمتر از حد مجاز است.
او آب آلوده را شایعه دانست و گفت: شایعات مطرح شده در مورد آلودگی آب تهران صحت ندارد و مستند نیست، بنابراین مردم با خیال راحت آب شرب تهران را مصرف کنند. اما رحمت الله حافظی همان روز(روزگذشته)، در مصاحبه ای عنوان کرد: بعضاً در برخی مناطق، نیترات آب از میزان استاندارد بالاتر است و وقتی نیترات بالاتر از حد استاندارد باشد میتواند تهدیدکننده و سرطانزا باشد.
حافظی درباره اینکه چرا مسئولان دولتی این موضوع را اعلام نمیکنند، گفت: دولت یازدهم مقداری نسبت به دولت قبل بازترعمل میکند و در گذشته به شدت اجازه نمیدادند کسی صحبت کند، اما در حال حاضر بازتر برخورد میشود. سال گذشته وقتی نتیجه آزمایشها منعکس شد، اعلام کردند آزمایشها، روشهای استاندارد را طی نکرده است و آنها را زیر سوال بردند اما وقتی مسئولان را دعوت کردیم و آمدند و دیدند که آزمایشگاههای معتبر و مجاز، برای انجام این کار فعالیت میکنند، پذیرفتند و همراه شدند برای اینکه مداخلاتی انجام شود تا بتوان این مشکل را برطرف کرد.
این انکار و اصرار در مورد آب تهران ادامه داشت تا اینکه پای فرماندار تهران نیز به این موضوع باز شد و او نیز گفت که آب شرب تهران توسط اداره کل آب و فاضلاب شهر تهران و اداره استاندارد مورد آزمایش قرار میگیرد و تاکنون گزارشی به فرمانداری ارسال نشده است. عیسی فرهادی در مصاحبهاش گفت که آب شرب تهران توسط اداره کل آب و فاضلاب شهر تهران و اداره استاندارد مورد آزمایش قرار میگیرد و تا کنون نیز گزارشی در مورد آلودگی آب تهران نداشتیم!
حتی خبرنگاران به سراغ سید حسین هاشمی، استاندار تهران رفته و او نیز گفت که بر اساس آخرین اطلاعات از سازمان استاندارد، آب شهر تهران سالم و استاندارد است و مردم تهران نگران آلودگی آب نباشند. محمد پرورش ، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران نیز با گله شدید از اعضای شورا، آنها را به جلسه ای مشترک برای تشریح وضعیت آب تهران دعوت کرد و گفت: بحث کیفیت آب بحثی نیست که بتوان بدون اطلاع کامل از آن صحبت کرد. کیفیت آب تهران شوخی بردار نیست.
وی تصریح کرد: حافظی نباید بدون مشخص کردن نقطه مورد بحث، کیفیت آب تمام شهر تهران را زیر سوال ببرد و جمعیت 8.5 میلیون نفری تهران را نگران کند. من آماده ارائه گزارش در هر نهادی هستم. مطرح شدن دوباره موضوع آلودگی آب در تهران پیشتر از این نیز از سوی مسئولان بهداشتی کشور رد شده بود، اما حافظی مصرا، بر آلودگی آب تاکید دارد و حتی در مصاحبهای درجمع خبرنگاران در واکنش به تکذیبهای مسئولان دیگر گفت که مسئولان وزارت بهداشت و استانداری به جای تکذیب آلودگی آب تهران به فکر تشکیل کمیته اضطرار آلودگی آب باشند تا مشکل مرتفع شود وگرنه مستندات قانونی و متقن رسمی دارم که حاکی از بالا بودن نیترات آب است و آنها را ارائه خواهم کرد. حالا کار آلودگی آب پایتخت به «رو کردن» مدارک رسیده است، اسنادی که میتواند به داستان کشدار و بی پایان آلودگی آب در تهران که با چاشنی کم آبی، کام بسیاری را تلخ کرده؛ پایان دهد.