گروه جامعه: معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تمرکز 1.5 میلیون دانشجوی آماده ورود به بازار کار در 21 رشته دانشگاهی خبر داد و دلیل کندی ورود فارغ التحصیلان به بازار کار را در عدم توجه به آموزشهای مهارتی دانست.
کوروش پرند اظهار کرد: یکی از چالشهای مهم در بحث اشتغال کشور فارغ التحصیلان و دانش آموختگانی است که آماده ورود به بازار کار هستند اما شغل مناسب خود را پیدا نمیکنند. وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 4.5 میلیون دانشجوی آماده ورود به بازار کار داریم اما به دلیل اینکه در دانشگاهها کمتر به جنبههای مهارتی توجه شده است نمیتوانند به سرعت وارد بازار و فضای کسب و کار شوند.
به اعتقاد پرند هرم دانشجویی کشور دچار مشکلات اساسی است به نحوی که بیش از 66 درصد جمعیت دانشجویی کشور در حوزه کارشناسی هستند و به نظر میرسد که این هرم به درستی تعریف و طراحی نشده است. در حالی که تعداد تکنسینها در کشور باید 5 به 1 باشد و به ازای هر کارشناس 5 تکنسین داشته باشیم؛ این نسبت اکنون 3 به 1 است و به ازای هر سه دانشجوی کارشناس یک کاردان داریم.
وی گفت: در حوزه هرم دانشجویی در گروههای آموزشی و تفکیک دانشگاهی مشکلاتی وجود دارد و این بخش از یک رابطه متوازن، منطقی و معنادار تبعیت نمیکند. رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با اشاره به شناسایی بیش از 2000 رشته گرایش افزود: از مجموع 4.5 میلیون دانشجوی آماده ورود به بازار کار 1.5 میلیون دانشجو تنها در 21 رشته گرایش متمرکز شدهاند که این آمار نشانگر آن است که بسیاری از رشتههای دانشگاهی متناسب با نیاز بازار کار نیست. به گفته پرند ایجاد رشتههای دانشگاهی متناسب با نیاز بازار کار و آمایش سرزمینی مهمترین کاری است که باید در این زمینه صورت گیرد.