به گزارش ایلنا، حجتالاسلام عبدالواحد موسوی لاری گفت: پس از آنکه قانون اساسی تصویب شد اصول قانون اساسی به عنوان نقشه راه در اختیار ملت قرار گرفت که در آن به اصل تحزب اشاره شده است و ضرورتی در خصوص چرایی حزب نیست ولی چرا این بحثها هنوزادامه دارد گمان میکنم نظام های حزبی با چالشهای عدیدهای رو به رو هستند و علیرغم تاکید قانون اساسی یا احزاب نتوانستهاند کارآمدی لازم را داشته باشند یا با موانعی رو به رو بوده اند که موجب شده هنوز بحثهایی در ضرورت تحزب سخن گفته شود.
وزیر کشور دولت اصلاحات با بیان اینکه نقش محوری احزاب این است که افراد متفرقه را در کنار هم قرار دهد و با ساماندهی آنها افراد همسو بسازد اظهار داشت: کارکرد بعدی احزاب آن است که با جلسات آموزشی انتخاب آرمان هایی که در مرامنامه و اساسنامهشان است در اختیار اعضا و هواداران قرار دهند و اعضایش را آماده کند تا از آرمان های حزب دفاع کند.
این عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز با تاکید بر اینکه کارکرد بعدی احزاب اجرایی و حضور در عرصه قدرت است خاطرنشان کرد: بر خلاف آنچه شنیده میشود که برخیها میگویند ما حزب تشکیل ندادهایم تا قدرت را کسب کنیم باید بگویم این حرف تعارف است و به عبارتی فلسفه حزب کسب قدرت است و اگر حزبی برای قدرت تلاش نکند یا حزب نیست یا صادقانه حرف نمیزند.
وی افزود: احزاب باید تلاش کنند در قدرت نقش آفرین باشند و با کسب قدرت آرمان هایشان را جلو ببرند. موسوی لاری در خصوص بحث آموزش های حزبی نیز بیان کرد: ما در مقطعی قرار گرفته ایم که دنیای پیرامون ما چه در داخل و چه در خارج از مرزها دچار تحولات شگرفی شده است. جریاناتی که در سوریه، عراق، مصر و تونس و... تحولات آن مناطق را رقم میزند نمیتواند از سوی یک حزب فعال مورد نادیده قرار گرفتن واقع شود. چه شده است که منطقه ما دچار داعش شده است؟ داعش حزب است یا یک
سادهانگاری است که زندانی شدن محمدمرسی و تبرئه شدن مبارک را فقط حاصل توطئه دشمنان بدانیم
اندیشه؟ آنچه که با سر بریدن افراد و اسارت زنان جریان دارد محصول یک توطئه است یا برآمده از شرایط و اندیشه؟ آیا تحجر و دگماندیشی و مطلقپنداری که در داعش وجود دارد میتواند در جامعه ما نیز رسوخ کند؟ آنچه که در جامعه ما به اسم بیدرای اسلامی مطرح شد و در میان برخی اندیشمندان به بهار عربی معروف شد بعد از چند سال به کجا رسید؟ اینها سوالاتی است که یک حزب فعال باید برای پاسخ دادن به آن وقت بگذارد؟
عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز با بیان اینکه این سادهانگاری است که زندانی شدن محمدمرسی و تبرئه شدن مبارک را فقط حاصل توطئه دشمنان بدانیم عنوان کرد: اگر رفتار اخوانالمسلمین موجب نگرانی ملت مصر نشده بود آن اتفاقات نیز رخ نمیداد اگر دگماندیشی و تحجر اخوان المسلمین نبود شرایط برای تبرئه مرسی فراهم میشد در مصر شبکه های اجتماعی انقلابی را سامان داد ولی آنها در کودتا یا واپس گرایی نتوانستند خود را نشان دهند. به اعتقاد من توطئهها و دسایس یک طرف٬ ولی از همه مهمتر خود رفتار اخوان المسلمین و تحجر و ترساندن جامعه موجب شد تا ملت مصر در برابر حوادث بعدی بیتفاوت شود.
وی اضافه کرد: در آموزشها باید روی مسائل فکری و اعتقادی که تحولات پیرامونی مان را رقم میزنند تکیه شود اما متاسفانه این مساله نادیده گرفته شدهاند. انقلاب اسلامی ما اندیشه ورزانه بود و سرآمدان انقلاب بعد از امام مانند شهید مطهری، شریعتی و شهید بهشتی اندیشه ورزی کردند و اندیشه آنها سیر بعدی جامعه را مشخص کرد. اما ما کی فکر میکردیم معرکهگردانان جامعه ما مداحانی شوند که جز ظاهر گرایی و هتاکی و فحاشی و نسبت دادن مسائل توهینآمیز به بزرگان کار دیگری نمیکنند. وزیر کشور دولت اصلاحات با طرح این سوال که امروز صدای علما و اندیشمندان بلندتر است یا هتاکان که با بیان صحبتهای غلوآمیز و توهین پایههای اعتقادی نسل آینده ما را سست کردهاند؟ تاکید کرد: اگر به این نتیجه برسیم که لایههایی از تحجر ذهنیت اندیشهورزان ما را پوشانده وموجب عدم دسترسی به اسلام ناب شده است باید
اگر رفتار اخوانالمسلمین موجب نگرانی ملت مصر نشده بود آن اتفاقات نیز رخ نمیداد اگر دگماندیشی و تحجر اخوان المسلمین نبود شرایط برای تبرئه مرسی فراهم میشد
نگران باشیم.
موسوی لاری با بیان اینکه احزاب قاعدتا نمیتوانند نسبت به شرایط جامعه بی توجه باشند گفت: شما که هشت سال منتقد دولت های نهم و دهم بودید و نسبت به برنامههای سیاسی اجتماعی و فرهنگی و نوع مدیریت آن زمان نقد داشتید آیا این نقد تمام شده است؟ آیا امروز نباید نقد گذشته کرد؟ متاسفانه در جامعه ما برخی مسائل اصلی فرعی شده اند و مسائل فرعی به مسائل اصلی مبدل گردیده اند. در انظار جامعه٬ سواستفادههای سههزار میلیاردی و هفت هزار میلیاردی و افرادی مانند بابک زنجانی که دو هزار و 700 میلیون یورو خورده که ما حتی نمیدانیم تعداد صفرهای این ارقام چند تاست٬ وجود دارد. یکی بگوید سه هزار میلیارد، هفت هزار میلیارد و دو هزار و 700 میلیون یورو کجاست؟ مگر اینها سرمایه ملت نیست با این اعداد چقدر میتوان سد، بندر و نیروگاه ساخت؟ و چقدر می توانیم این اعداد را در اختیار نهادهایی مانند بهزیستی قرار داد تا به کمک خانوادههای بیبضاعت و در معرض خطر بپردازد.
عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز با یادآوری اینکه نباید فقط از طریق تریبونهای رسمی از نابهنجاریها گلایهمند بود٬ اظهار داشت: اگر به جای این کارها اموال به یغما رفته را از حلقوم آنان بیرون میکشیدیم و به نهادهای اجتماعی میپرداختیم٬ چقدر از مشکلات حل میشد؟ باید بررسی کرد و به مسئولان گفت که چرا از مفاسد هشت سال گذشته صحبت نمیکنند؟ مردم اینها را شنیدهاند و اگر شما نگویید از انواع و اقسام رسانههای دیگر خواهند شنید پس چرا شفافسازی نمیکنید؟
وی ادامه داد: در عمق جامعه این مساله درونی شده است که در مقطعی هشت ساله نهادهای برنامهریزی از بین رفته و در آن زمان سوءاستفاده های کلان سه هزار میلیاردی، هفت هزار میلیاردی و دو هزار و هفتصد میلیون یورویی صورت گرفته است حداقل فایده طرح این مسائل این است که حامیان آن مفاسد با پررویی مطالبهگر نمیشوند و نمیگویند که هشت سال آینده برای ماست. حجتالاسلام موسوی لاری در پایان افزود: آنچه در خطر است نهادینه شدن این رفتارهای غیرقانونی است اینکه ما چون از سلیقه یک سری افراد خوشمان نمیآید آنها را حذف کنیم و سپس عدهای را در معرض انتخاب مردم قرار دهیم رویه غلط با قانون و اصل انقلاب اسلامی است.