گروه فرهنگ و هنر: یک هنرمند با بهکار بردن المانهایی مانند کتیبههای خط میخی، صندوقهای قدیمی و بز کوهی، دغدغههای زیستی خود را در نقاشیهایش بهنمایش گذاشته است.
یحیی گمار دربارهی نمایشگاه انفرادی آثارش، اظهار کرد: بهطور خاص، نقاشیهای مجموعهای که قرار است در اصفهان و در گالری «آپادانا» ارائه شوند، دغدغهها یا بهنوعی «تجربیات زیستی من» هستند. او ادامه داد: نقاشیهایم فقط به خود من اشاره ندارند، بلکه در آنها به یک نوع کلیگویی اعتقاد دارم. این نقاشیها ممکن است با «من» شروع شود، اما احتمال اینکه به «ما» ختم شود، خیلی زیاد است و حدس میزنم که مخاطبم به این امر واقف است.
این هنرمند همچنین بیان کرد: در یک متن یا اثر هنری، به تکثر خوانشی اعتقاد دارم و بهدنبال تحمیل اعتقاد، باور و اندیشهام به مخاطب نیستم، اما به یک همدردی و همدلی از سمت مخاطبانم سخت محتاجم و شاید چیزی که باعث همین تکثر خوانشی از طرف مخاطب آثارم میشود، استفاده از یک زبان استعاری بهجای ابژههای بازنماینده است، بهعنوان مثال، کتیبهی خط میخی در بیشتر کارهای این مجموعه وجود دارد و بهنوعی ارجاع به تاریخ و فرهنگ است، قوچ یا بزکوهی، صندوقچه و شاخ قوچ.
گمار ادامه داد: این عناصر در نقاشیهایم قائم به ذات نیستند و هر کدام به دلیلی و هدفی جدا از مفهوم یا مدلول خودشان، نقاشی شدهاند، هدفی بهجز تصویر کردن خود این عناصر. این هنرمند دربارهی سبک آثار این مجموعه نیز توضیح داد: در این نقاشیها بهدنبال بیان اکسپرسیو نبودهام؛ هرچند موضوعات تا حدود زیادی اکسپرسیونیستی هستند، اما سعی کردهام از تزیین استفاده کنم و کارهایم تا حدودی آگاهانه، به دکوراتیو نزدیک شدهاند. احساس میکنم در دکوراتیو یا تزیینات من، یک پیشینه، سبقه یا اگر بتوان گفت، یک خودیت هست که خودم را قانع میکند.
او گفت: من به تعارضات بین موضوع اکسپرسیونیستی و فرم دکوراتیو یا تزیینی کامل آگاه هستم، اما سعی کردهام که از هر دو بهره ببرم، چون در نقاشیهایم هنوز زیباییشناسی جایگاهی با اهمیت دارد. گمار اضافه کرد: این مجموعه شامل 10 اثر است که با تکنیک اکریلیک اجرا شده و تا کنون در جایی بهنمایش درنیامدهاند. یحیی گمار، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ینقاشی در دانشگاه هنر اصفهان است. نمایشگاه او از 28 آذر تا سوم دیماه در گالری «آپادانا» اصفهان به نشانی خیابان 15 خرداد (خیابان آپادانا دوم)، کوچه لاله، نبش کوچه گل پرنسس، میزبان علاقهمندان به هنر نقاشی است.