به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۹/۳۰ ساعت ۱۳:۲۸
کد مطلب : ۶۴۰۰۰

گام بعدی برای موبایل هوشمند چه خواهد بود؟

گروه فناوری: امروزه، موبایل‌های هوشمند برای استفاده در یک بازه زمانی حداکثر 24 ماهه طراحی می‌شوند و پس از آن به واسطه بازاری که شاهد پیشرفتی سریع است به مدلی از رده خارج تبدیل می شوند. این مساله الزاما چیز بدی نیست و به معنای تجربه بسیاری ویژگی‌های جدید در موبایل‌های هوشمندی است که طی چند سال آینده روانه بازار می شوند.
گام بعدی برای موبایل هوشمند چه خواهد بود؟
گمانه زنی‌های مختلفی درباره آینده موبایل‌های هوشمند مطرح هستند و این پرسش شکل می‌گیرد که گام بعدی برای موبایل‌های هوشمند آینده چه خواهد بود؟

کنترل از راه دور همه کاره

زندگی مدرن با دستگاه‌های کنترل از راه دور برای گجت‌های مختلف که رو به افزایش نیز هستند، گره خورده است. از آن جایی که دستگاه‌های بیشتری با اتصال بی سیم به اینترنت از ویژگی هوشمند بودن برخوردار می‌شوند، برخی شرکت‌های مطرح به معرفی اپلیکیشن‌هایی برای کنترل دستگاه‌های مختلف مانند هوم کیت اپل که دستگاه‌ها را در دسته‌های مختلف گروه بندی می‌کند، اقدام کرده‌اند. در حال حاضر، گروه هتلداری هیلتون امکان قفل کردن و باز کردن در اتاق‌های هتل خود با موبایل هوشمند را فراهم کرده است و از این رو جایگزین شدن آن با کارت‌های اختصاصی قفل در دور از انتظار نیست.

مدیریت سلامت
در حال حاضر، بازاری پر رونق برای دستگاه‌هایی شکل گرفته که با موبایل هوشمند همگام می‌شوند و بر ابعاد مختلف سلامت کاربر نظارت دارند که از آن جمله می‌توان به بررسی ضربان قلب، مسافت طی شده، کالری سوزانده شده و ... اشاره کرد. اما این تازه آغاز داستان است. در سال‌های پیش رو احتمالا شاهد رشد کابردهای مدیریت سلامت یکپارچه شده خواهیم بود که از سوابق پزشکی کاربر اطلاع دارند و داده‌هایی را از حسگرهای تعبیه شده در ساعت و یا فناوری‌های پوشیدنی دیگر وی دریافت می‌کند و تمامی آنها اجازه نظارت بر وضعیت سلامت و شرایط محیطی را می‌دهند. در همین راستا، موبایل‌های هوشمند به پزشک شخصی افراد مبدل خواهند شد که در لحظه توصیه‌های لازم برای بهبود سلامت را به کاربر ارائه می‌کنند.

دستیار شخصی اختصاصی
موبایل‌های هوشمند از دستگاهی ارتباطی به ابزاری چند منظوره با قابلیت کنترل از طریق صدا مبدل شده‌اند که به انجام کارهای روزانه بیشتری در زندگی مردم کمک می‌کنند. این دستیاران شخصی دیجیتال در حال حاضر از طریق اتصال فضای ابری می‌توانند کاربر خود را شناسایی کنند اما این روند در آینده به برقراری ارتباط با رایانه موجود در خودرو، خانه، اداره، مرکز خرید و هر جای دیگر گسترش خواهد یافت.

احتمالا موبایل‌های هوشمند به واسطه نمایشگرهای هدآپ و ساعت های هوشمند وقت بیشتری را در جیب کاربر خود سپری خواهند کرد. بر همین اساس، موقعیت‌های خطرناکی که به واسطه عدم هوشیاری افرادی که مشغول مشاهده نمایشگر موبایل هوشمند خود هستند در سطح شهرها کاهش می یابد.



دوربین های محاسباتی
فناوری ثبت تصویر از دیجیتال به سمت محاسباتی حرکت می‌کند. دوربین موبایل‌های هوشمند آینده احتمالا از آن جایی که قادر به فوکوس سریع، ردیابی اشیا و جبران شرایط نور نامطلوب است چیزی شبیه چشم انسان را شبیه سازی خواهد کرد و در مجموع عکس‌ها و ویدئوهایی طبیعی و شگفت انگیزی را تولید خواهد کرد.

واقعیت افزوده
فناوری واقعیت افزوده به کاربر اجازه می‌دهد تا موبایل هوشمند خود را به سمت صحنه‌ای در دنیای واقعی نشانه گرفته و تصاویری روی نمایشگر دستگاه با ارائه اطلاعات مختلف که از پایگاه داده دریافت می‌شوند، نمایش داده شوند. امروزه، واقعیت افزوده در دسترس است اما در آینده هرچه بهتر و پیشرفته‌تر خواهد بود.

عمر باتری بیشتر
یک فناوری باتری جدید و انقلابی که توسط پژوهشگران دانشگاه ایلینویز توسعه داده شده از ظرفیت لازم برای افزایش عمر باتری موبایل هوشمند تا 2 هزار برابر آن چه که باتری‌های امروزی فراهم می‌کنند، برخوردار است. پیشرفت هایی در زمینه شارژ باتری‌ها از طریق انرژی جنبشی و همچنین افزایش سرعت شارژ نیز حاصل شده است.



شبکه پر سرعت 5G
هنوز از عمر شبکه 4G مدت زمان قابل توجهی باقی مانده اما سرانجام جای خود را به شبکه 5G خواهد داد. این شبکه جدید انتقال فوق سریع و بهینه داده‌ها را 100 برابر سریع‌تر از سریع‌ترین شبکه 4G ارائه خواهد کرد. بر همین اساس، یک فیلم کیفیت بالا را می‌توانید در کمتر از یک ثانیه روی موبایل هوشمند خود دانلود کنید.

نمایشگرهای سه بعدی و هولوگرام ها
تا پیش از این شاهد حضور چندین مدل موبایل هوشمند با نمایشگر سه بعدی در بازار مانند ال جی اپتیموس 3D بوده ایم و عرضه مدل‌های دیگر در آینده نه چندان دور چندان عجیب به نظر نمی‌رسد. جدا از نمایشگرهای سه بعدی، نمایشگرهای هولوگرافیک برای موبایل هوشمند فناوری دیگری است که درباره آن بحث می‌شود.
مرجع : عصر ایران