به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۳
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۱۰/۰۵ ساعت ۱۰:۴۷
کد مطلب : ۶۴۳۸۷

پرداخت غرامت به آمریکایی آزاد شده از کوبا

گروه بين الملل: دولت آمریکا به آلن گراس، شهروند آمریکایی که هفته گذشته از زندانی در کوبا آزاد شد غرامتی معادل سه میلیون و ۲۰۰ هزار دلار پرداخت می‌کند.
پرداخت غرامت به آمریکایی آزاد شده از کوبا
آژانس توسعه بین المللی آمریکا (یو.اس.ای.د) اعلام کرده پنج سال پیش که آلن گراس در کوبا زندانی شد، این غرامت در توافق با شرکتی که او در آن هنگام در استخدامش بود تعیین شد. ماجرای بازداشت گراس در کوبا به این صورت بود که او در سال ۲۰۰۹ هنگامی که سعی داشت شبکه اینترنت را برای جامعه کوچکی از یهودیان در کوبا راه اندازی کند توسط ماموران دولتی بازداشت و بعدا در دادگاه به اتهام جاسوسی برای دولت آمریکا محکوم و زندانی شد. او در آن هنگام به عنوان پیمانکار، در استخدام یو.اس.ای.د بود.

آلن گراس ۵ سال در کوبا زندانی بود و بازداشت او مانعی جدی در قبال تلاش‌ها برای بهبود روابط دو کشور به شمار می‌رفت. گراس و همسرش با اقامه دعوی علیه دولت آمریکا مدعی‌اند که آژانس توسعه بین المللی آنها را به ماموریت در مکانی اعزام کرده که "خطرناک" بوده است و بدین ترتیب اهمال کرده است. اما ماه گذشته، دادگاه شکایت گراس و همسرش را وارد ندانست و دولت را در برابر دعاوی که در خارج از خاک آمریکا ریشه دارد، مصون دانست.

آزادی آلن گراس که در برابر آزادی سه زندانی کوبایی در فلوریدای آمریکا صورت گرفت، همزمان بود با سخنان تاریخی باراک اوباما که طی آن رئیس جمهوری آمریکا از تصمیم کاخ سفید برای عادی سازی روابط با کوبا خبر داد. آمریکا از بیش از نیم قرن پیش و از زمان به قدرت رسیدن فیدل کاسترو و انقلاب کمونیستی در کوبا روابط خود با این کشور را قطع کرد و از سال ۱۹۶۰ علیه کوبا، تحریم اقتصادی به اجرا گذاشت. فیدل کاسترو در سال ۲۰۰۶ قدرت را به رائول، برادرش تحویل داد و از آن زمان حضور چندانی در محافل عمومی نداشته است.

کوبا از سال ۱۹۹۱ میلادی و در پی سقوط اتحاد جماهیر شوروی سابق از لحاظ اقتصادی با دشواری‌های زیادی رو‌به‌رو بوده است. رائول کاسترو، رئیس‌جمهوری کوبا، سال پیش خواهان آن شده بود که کشورش "روابط متمدنانه" با آمریکا داشته باشد. در بیانیه ای که کاخ سفید منتشر کرده، گام های بعدی برای عادی سازی روابط با کوبا چنین برشمرده شده است:
بررسی حذف نام کوبا از کشورهای حامی تروریسم (کوبا به همران ایران، سوریه و سودان همچنان در فهرست کشورهای حامی تروریست آمریکا است)
تسهیل شرایط سفر آمریکاییان به کوبا
کاهش موانع تجارت میان دو کشور
افزایش روابط مخابراتی و فناوری‌های ارتباطاتی میان دو کشور
تلاش برای برداشتن تحریم های ۵۴ ساله آمریکا علیه کوبا

کوبا ضمن استقبال از برقراری روابط با آمریکا اعلام کرده است این به معنای برچیده شدن نظام کمونیستی در این کشور نیست. رائول کاسترو، رییس جمهوری کوبا، اعلام کرد برقراری روابط دیپلماتیک با آمریکا نظام سیاسی کشورش را تغییر نخواهد داد. او که در پارلمان این کشور سخن می‌گفت تاکید کرد کوبا آماده است که با ایالات متحده در مورد موضوعات مختلف گفتگو کند اما اصول سوسیالیستی را کنار نخواهد گذاشت، همان طور که کوبا هم از آمریکا نخواسته است نظام سیاسی خود را تغییر دهد.