گروه سلامت: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از قابل پیشگیری و درمان بودن 80 درصد سرطانها خبر داد.
دکتر رسول بحرینی در همایش نقش تغذیه در بروز بیماریهای واگیر و غیرواگیر در جمع کارکنان ستاد فرماندهی سپاه حضرت قمربنی هاشم(ع)، اظهار کرد: براساس آمارهای کشوری سرطان سومین عامل مرگ و میر در ایران پس از تصادفات رانندگی و بیماریهای قلبی و عروقی است.وی افزود: سرطان ترجمه شده خرچنگ است چون ریشههای آن مانند دست و پاهای زیاد خرچنگ به بافتهای مختلف بدن دستاندازی میکند و سلولها را از بین میبرد.
این فوق تخصص گوارش خاطرنشان کرد: 40 درصد سرطانها قابل پیشگیری هستند و 40 درصد دیگر نیز در صورت مراجعه بهموقع بیمار به پزشک و تشخیص بیماری قابل درمان هستند. بحرینی کاهش عمر مفید انسان، ایجاد نقص در عملکرد فردی و اجتماعی بیمار، ایجاد فشار روانی بر روی بیمار و اطرافیان وی، تحمیل بار اضافی مالی و زائد بر خانواده و سیستمهای بهداشتی و درمانی کشور را از آثار سرطان برشمرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه سرطانها علائم مختلفی دارند، گفت: تغییر در عادت دفع ادرار و مدفوع، طولانی شدن ترمیم زخم، سفتی یا توده در ناحیهی پستان یا جای دیگر بدن، مشکل در بلعیدن غذا، زگیل یا خالهایی در بدن که دردناک هستند و یا دارای خونریزی، سرفههای خشک و تحریکی طولانی مدت و خشونت در صدا از جمله این علائم است.
وی پیشگیری و درمان در مراحل اولیه را بهترین روش برای مقابله با سرطان دانست و حضور در مراکز درمانی به محض مشاهده این علائم را از همگان خواستار شد. بحرینی خاطرنشان کرد: کاهش مصرف چربی بهویژه روغنهای جامد و گوشت قرمز، ورزش روزانه به مدت حداقل نیم ساعت، مصرف روزانه شیر و لبنیات و سبزیجات، استفاده از نان سبوسدار، پرهیز از غذاهای آماده و فست فودها، کاهش مصرف نوشابه و جایگزینی آن با نوشیدنیهای سالم مثل دوغ میتواند کمک زیادی به ارتقای سطح سلامت افراد در جامعه کند.