به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۱۴
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۳/۰۲ ساعت ۲۲:۵۷
کد مطلب : ۷۸۷۳۲

تبدیل آب دريا به آب شرب با پنل‌خورشیدی

گروه فناوری: محققان مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) نوعی فناوری را ابداع کرده‌اند که امکان حذف نمک از آب را با استفاده از پنل‌های خورشیدی فراهم می‌کند.
تبدیل آب دريا به آب شرب با پنل‌خورشیدی
آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده (USAID) برندگان جایزه Desal، به عنوان بخشی از رقابت ارائه یک راه‌حل مقرون به صرفه برای نمک‌زدایی در کشورهای درحال توسعه را معرفی کرد.
ایده فوق شامل ایجاد سیستمی است که بتواند نمک را از آب حذف کرده و درعین حال دارای سه شرط مقرون به صرفه بودن، دوستدار محیط زیست و کارآمدی از لحاظ انرژی باشد.

تمامی شرکت‌کنندگان در این رقابت، سیستم‌های ابداعی خود را در تأسیسات زیرزمینی مرکز تحقیقات نمک‌زدایی در نیومکزیکو مورد آزمایش قرار دادند. هر سیستم باید در مدت 24 ساعت، 7950 لیتر آب شور را نمک‌زدایی می‌کرد. جایزه نخست این رقابت به مبلغ 125 هزار دلار به محققان دانشگاه فناوری ماساچوست (MIT)‌ و سیستم‌های آبیاری Jain تعلق گرفت.

طرح ارائه شده توسط محققان، استفاده از پنل‌های خورشیدی برای شارژ باتری‌ است؛ این باتری‌ها سپس برای نیرودهی به سیستمی که از طریق الکترودیالیز، نمک را از آب جداسازی می‌کند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ساده‌ترین سطح، ذرات نمک محلول که دارای بار الکتریکی خفیفی هستند، در زمان اعمال یک جریان الکتریکی کوچک، از آب بیرون کشیده می‌شوند. با استفاده از پرتوهای فرابنفش، آب ضدعفونی خواهد شد.

استفاده از نور خورشید به جای سوخت‌های فسیلی برای نیرودهی به یک کارخانه آب ‌شیرین‌کن، ایده جدیدی محسوب نمی‌شود و نمونه‌هایی از آن در شیلی یا کالیفرنیا وجود دارند؛ اما از معایب اصلی این سیستم می‌توان به پیچیده بودن فناوری و هزینه‌ بالای آن اشاره کرد. گام بعدی این رقابت، آزمایش عملکرد سیستم‌ها در محیط خشن‌تر و تأمین آب مورد نیاز برای کشاورزان یک روستا است.
مرجع : ایسنا