گروه علمی:نتایج یک پژوهش جدید علمی حاکی از آن است که طعم غذاها توسط مغز انسان و نه غدد چشایی شناسایی میشود.
تاکنون تصور همگانی این بود که پنج طعم اصلی شیرین، ترش، شور، تلخ و خوشمزه با زبان حس و سپس سیگنال آنها به مغز ارسال میشود.
اما محققان مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا در مطالعه جدید خود دریافتند که طعمها توسط سلولهای مغز شناسایی میشوند. هدف اصلی دانشمندان، درک چگونگی تبدیل تشخیص محرکهای شیمیایی به ادراک توسط مغز است.
محققان در این تحقیق قصد داشتند بفهمند که آیا بخشهای خاص مغز ارائهدهنده طعمهای شیرین و تلخ هستند که در این صورت، غیرفعال کردن این بخشها میتواند از تشخیص این طعمها توسط حیوان جلوگیری کند یا بالعکس. آنها دقیقا توانستند این روند را طی آزمایش بر روی موشها مشاهده کنند. محققان توانستند طعمی را که موشها حس میکردند، با مشاهده رفتارشان درک کنند. به گفته دانشمندان، این تحقیق که در مجله نیچر منتشر شده است، نشان میدهد طعم بطور کامل از یادگیری یا تجربه جدا بوده و کاملا در مغز پردازش میشود.