گروه سياسي: عدم موفقیت سه تن از وزرای پیشنهادی روحانی در کسب رای اعتماد از نمایندگان مجلس اصولگرا خوشحالی زیادی را برای جریان افراط به همراه داشت. این گروه که نشان داده با تفکر بستهي خود جز به منفعت جناحی خویش به هیچ چیز دیگری حتی منافع نظام و خواست مردم نمی اندیشد به قصد ناکامی دولت اعتدال سعی نمود علیرغم توافقات روحانی با چهرههاي معتدل مجلس در پیشنهاد کابینهاي فراجناحی که تضمین کنندهي وحدت ملی باشد سه مهرهي اصلی صفحهي شطرنج سیاسی دولت را بزند.
اشکان بنکدار جهرمی
اگرچه شاهد بودیم که دولت انعطاف لازم جهت تعامل با مجلس را دارا بوده و حتی حاضر به کنار گذاشتن برخی چهرههاي اولیهي مطلوب خویش نیز ميباشد تا مسیر گرفتن رأی اعتماد با سلامت کامل طی شود ولی جبههي افراط به شدت تلاش نمود تا از جایی که حس ميزد کمترین بازخورد منفی در افکار عمومی را دارد، تفکر اعتدال را از بدنهي اجتماعیش یعنی جوانان جدا کند.
تعیین سرپرست برای سه وزارتخانهي مذکور به ویژه گزینش توفیقی جهت سرپرستی وزارت علوم تحقیقات و فن آوری و همچنین انتصاب محمدعلی نجفی به ریاست سازمان میراث فرهنگی موجب شد که شادی جریان افراط چندان دوامی نداشته باشد. این گروه انتظار این را داشت که پس از رأی عدم اعتماد سه گانهي خود، روحانی از پیگیری مطالبات مردم در حوزهي جوانان باالاخص دانشگاهیان که به نوعی مشتاقترین بخش تحول خواه جامعه محسوب ميشوند کوتاه بیاید و ضمن چرخش، در مسیر برآوردن تمایلات آنان عمل نماید.
روحانی اما نشان داد هر چند که به جِدّ اهل تعامل است جایی برای تسلیم در برنامهي خود لحاظ نکرده است. تعیین جعفر توفیقی که از نظر سیاسی در جرگهي اصلاح طلبان جای دارد کافی بود تا توپخانهي افراط علیه دولت به کار افتد. این گروه که حتی از سوی نخبگان سیاسی هم جناح خود به استنکاف از شنیدن پیام مردم در انتخابات 24 خرداد متهم است در ادعایی عجیب از رئیس جمهور ميخواهد که به رأی و نظر این گروه که در تقابل با خواست جامعه در ردّ سه وزیر پیشنهادی تجلّی یافت، گردن نهد.
بخش افراطی جناح اصولگرا که جز به عدم توفیق روحانی نمی اندیشد در فراری رو به جلو منتخب مردم را دعوت به شنیدن پیام مجلس مينماید و تفسیری غیر واقعی از گزینش توفیقی ارائه ميدهد. یک نمایندهي عضو جبهه پایداری در حالی از نارضایتی دانشجویان از این انتصاب سخن ميگوید که خبرها حکایت از چیز دیگری دارد و گزینش توفیقی توانسته است شادی را به اردوگاه دانشگاهیان که از رأی عدم اعتماد به میلی منفرد ناخشنود بودند بازگرداند.
این نماینده، بدون اشاره به جنس مطالبات اصلاح طلبانهي مردم سعی نموده توفیقی را سهم اصلاح طلبان به عنوان یک گروه سیاسی معرفی کند در حالی که پاسخ مثبت مردم در انتخابات اخیر ریاست جمهوری به جریان اعتدال و اصلاح، نشان دهندهي این است که اصلاح طلبی در کل جامعه به ویژه حوزهي دانشگاه، اکنون خواست مردم است و کوچک جلوه دادن این خواست در حد مطالبهي یک جریان سیاسی، جفایی بزرگ و نابخشودنی در حق جامعهي ایرانی است.
در واقع روحانی و دولتِ وی همگی سهم مردم هستند و روحانی نشان داده قصد ذرهاي کوتاه آمدن در تحقق خواست مردم را ندارد. اما به پندار اصولگرایان افراطی، مردم، کشور و نظام همگی متعلق به آنها و در همه حال سهم ایشان هستند. جریان افراط به نظر ميرسد در همه حال خود را در قامت گروه پیروز ميبیند و چنان از در دفاع از خواست مردم سخن ميگوید که گویی رأی اکثریت را در پشتیبانی خود دارا ميباشند.
پایداریها در مخالفت با دولت روحانی آن چنان مصمم هستند که به زعم ادعایشان در پیروی از ولایت، به نظر نمی رسد قصد تمکین از فرمایشات مقام معظم رهبری در توصیه به حمایت از دولت اعتدال را داشته باشند. رفتار این گروه در این مورد نشان دهندهي فاصلهي زیاد حرف ایشان تا عمل است. افراطیون علیرغم متهم نمودن جناح رقیب به عدم ذوب در ولایت نشان دادند که پایبندی آنها به ولایت نیز فقط تا وقتی است که منافعشان اقتضا ميکند. برای آنها عقیده به ولایت تنها به وسیلهاي ميماند که با آن ميتوان رقیب را از میدان به در نمود. سرانجام این که روحانی در گزینشهاي اخیرش نشان داد که پیام 24 خرداد اکثریت مردم را مهمتر از ادعای 24 مرداد گروهی حداقلی از مجلسیان ميداند.