به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۲۰ - ۱۵:۱۷
 
۳
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۵/۰۱ ساعت ۱۷:۳۴
کد مطلب : ۱۳۹۵۶

روایت انصراف عارف بعد از دریافت یک نامه

گروه سياسي: رییس ستاد انتخاباتی عارف در انتخابات ریاست‌جمهوری روایتی ماجرای انصراف این کاندیدای انتخابات بعد از نامه مفصل رئیس جمهور سابق بیان کرد و گفت: امیدواریم دولت یازدهم پاسخگوی مطالبات مردم باشد و چهره دولت، بازنمایی از رایی باشد که در ۲۴‌خرداد به صندوق‌ها ریخته شد.
روایت انصراف عارف بعد از دریافت یک نامه
جعفر توفیقی در مراسم افطار و گردهمایی سالانه انجمن‌های اسلامی معلمان استان اصفهان با اشاره به نقش دکتر عارف در انتخابات ۲۴‌خرداد، اظهار داشت: اکنون تصمیم دکتر به «تصمیم تاریخی شامگاه ۲۰‌خرداد» معروف شده که در آن شب ایشان نامه‌ای از جناب آقای خاتمی دریافت کردند. توفیقی افزود: نامه آقای خاتمی بسیار مفصل بود و آقای دکتر عارف نیز بدون هیچ چون‌و‌چرا و درنگی به واسطه تعهدی که کرده بودند، پذیرفتند و کنار رفتند و تصمیم ایشان به تصمیم تاریخی شامگاه ۲۰‌خرداد معروف شده و اکنون همه بر اهمیت و تاثیرگذاری این تصمیم صحه می‌گذارند.

وزیر علوم دولت اصلاحات در ادامه خاطرنشان کرد: خیلی روشن بود رای دکتر روحانی در انتخابات بسیار بیشتر از جمع جبری آرای خودشان و آرای دکتر عارف بود. مازاد رایی که ایجاد شد، به دلیل روحیه امیدی بود که با این تصمیم دکتر عارف در مردم دمیده شد. همه احساس کردند یک اخلاق و عقلانیت در جبهه اصلاح‌طلبان حاکم شده و براساس تحلیل سیدمحمد خاتمی، چنین نتیجه‌ای ایجاد شده و آقای عارف هم تمکین کردند و این اخلاق و عقلانیت سیاسی بود که مردم هم این مسئله را درک کردند. وی با بیان این‌که «بخش بسیاری از آرا در همان روز جمعه شکل گرفت» تصریح کرد: این مسئله، به واسطه شکل‌گیری موج امید در دل مردم در روزهای پایانی بود و تصمیم دکتر عارف، در نظام سیاسی ایران به یادگار ماند و یک شور، نشاط، اشتیاق و ارزش افزوده مازادی در رای مردم ایجاد کرد.

رییس ستاد انتخاباتی دکتر عارف در انتخابات ریاست‌جمهوری به سیر اتفاقاتی که به حضور دکتر عارف در انتخابات ریاست‌جمهوری منجر شد، اشاره کرد و گفت: اگر به یک سال پیش بازگردیم، اوایل سال ۹۱ دکتر عارف در جبهه اصلاحات اولین کسی بود که اساسا بحث حضور در انتخابات را در محافل خصوصی و نزدیکان خود مطرح کرده و به مباحثه گذاشت که در انتخابات سال آینده حضور ما باید با چه سازوکاری باشد. وی افزود: اولین مانعی که سر راه حضور دکتر عارف در انتخابات ریاست‌جمهوری بود، تحلیل بعضی از مشاوران ایشان بود، زیرا آن‌ها معتقد بودند به هیچ‌وجه شرایط برای
بسیار خوشحالیم که در این انتخابات مردم پیروز شدند و بی‌شک در این پیروزی، نقش آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، سیدمحمد خاتمی و دکتر عارف بسیار حیاتی بود
حضور اصلاح‌طلبان مهیا نیست. توفیقی تصریح کرد: بحثی که در آن زمان مورد حمایت خود آقای عارف قرار گرفت این بود که کشور شرایط خوبی ندارد و وضعیت از نظر اقتصادی، فرهنگی، سیاست داخلی و خارجی مساعد نیست و این درست نیست که اصلاح‌طلبان منتظر باشند که شرایط برای حضورشان مهیا شود و خودشان باید برای تغییر شرایط اقدام کنند و باید در جامعه مطرح کنند که ادامه وضعیت موجود به صلاح کشور نیست.

وی افزود: این بحث سنگینی بود که بالاخره جمع متقاعد شدند که اصلاح‌طلبان باید وارد شوند و این تصمیم دکتر عارف و حلقه مشاوران ایشان در شرایطی بود که در جبهه اصلاحات هنوز تصمیم مشخصی گرفته نشده بود و آقای خاتمی و مشاوران ایشان نیز به جد در حال تحلیل شرایط بوده، ولی تصمیم مشخصی اتخاذ نکرده بودند. وزیر علوم دولت اصلاحات دومین مانع پیش‌رو را انگیزه پایین مردم در آن زمان برای شرکت در انتخابات دانست و گفت: در آن زمان اصلا انگیزه خوبی از سوی مردم برای شرکت در انتخابات دیده نمی‌شد. بسیاری از مردم هنوز تحت‌تاثیر مسائل دیگر بی‌انگیزه بودند و به آن معنا، کاری با انتخابات نداشتند. در این مقطع هم دکتر عارف و حلقه مشاوران به این نتیجه رسیدند که ما باید مردم را هم قانع کنیم که باید برای حل مشکلاتی که کشور با آن مواجه شده، در صحنه انتخابات حضور یابند. باید به مردم امید و روحیه بدهیم و باید با انگیزه در انتخابات حضور فعال داشته باشند، زیرا عرصه سیاست جای عقب‌نشینی‌کردن و جا‌خالی‌کردن نیست، زیرا به گفته دکتر عارف «یک اصلاح‌طلب اهل عقب‌نشینی نیست.»

وی تصریح کرد: بسیاری به عارف پیشنهاد کردند که شما به عنوان یک تکنوکرات وارد صحنه انتخابات شوید نه به عنوان یک اصلاح‌طلب، زیرا شما یک مدیر متخصص و تحصیلکرده هستید و اصلاح‌طلبان هم در این هشت‌سال از سوی همه تریبون‌ها، محافل و... مورد حمله قرار گرفته و تخریب شده‌اند و از عارف می‌خواستند که با عنوان یک تکنوکرات و به عنوان فرد مستقل وارد انتخابات شوید. توفیقی با اشاره به پاسخ عارف به این درخواست گفت: عارف در آن مقطع اعلام کردند که پایگاه اصلاح‌طلبی خط‌قرمز من است. من به اصلاح‌طلبان، سیدمحمد خاتمی و اصلاحات تعهد دارم و به جامعه اصلاح‌طلبی باید چه پاسخی دهم که اصلاح‌طلبی را رها کرده‌ام و به سراغ پایگاه دیگری رفته‌ام و از همان اول اعلام کردند که از پایگاه و با گفتمان اصلاح‌طلبی در انتخابات حاضر می‌شوم و این در شرایطی
وقتی عارف تصمیم گرفت که ستادهایش را در استان‌ها تشکیل دهد با موانع بسیاری روبه‌رو شد.
است که اصلاح‌طلب‌ها در زیر شدیدترین بمباران‌های تبلیغاتی بودند.

وی با اشاره به ابهاماتی که در انگیزه و حمایت مردم وجود داشت، گفت: دکتر عارف معتقد بود ما وارد عرصه و صحنه می‌شویم و با مردم و فعالان اصلاح‌طلب صحبت می‌کنیم. ایشان وارد فضای دانشگاه شدند که در قدم‌های اول بسیار سوال‌برانگیز بود و همان ابهام‌هایی که در حلقه مشاوران ایشان بود، در جمع دانشجویان نیز بود اما باز ایشان به ضرورت حضور و امید به آینده سخن می‌گفتند و در آن شرایط، از اطمینان به انتخابات سخن می‌گفتند.

توفیقی خاطرنشان کرد: موانع یکی‌یکی بروز می‌کرد که به تدریج شور و شوق در دانشگاهیان ایجاد شده و فضای دانشگاه‌ها به تدریج بهتر شد. ایشان بعضا که می‌خواستند به دانشگاه بروند، ما نگران می‌شدیم که شما را تخریب می‌کنند. پاسخ ایشان این بود که ما وظیفه داریم با مردم و دانشجو ارتباط برقرار کنیم، روشنگری کنیم و بگوییم و بشنویم. وی با اشاره به موانع پیش روی ستاد دکتر عارف برای فعال‌کردن ستادها گفت: وقتی عارف تصمیم گرفت که ستادهایش را در استان‌ها تشکیل دهد با موانع بسیاری روبه‌رو شد. در آن زمان بحث احتمال حضور سیدمحمد خاتمی یا آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی همچنان مطرح بود که درست در این شرایط، دکتر عارف معتقد بود باید گزینه دیگری هم داشته باشیم.

این استاد دانشگاه اظهار داشت: به این دلیل که آمدن آقای خاتمی و هاشمی در هاله‌ای از ابهام بود، بسیاری از ستادهای ما شکل نمی‌گرفت زیرا اصلاح‌طلبان منتظر تصمیم این دو بزرگوار بودند تا این‌که آقای خاتمی در جلسه‌ای اعلام کردند که دکتر عارف باید در صحنه باشند و به دوستان اصلاح‌طلب بگویید که ستادهای آقای دکتر عارف، ستادهای خاتمی-عارف است که اطمینان دوستان جلب بشود که اگر لازم باشد و شرایط لازم ایجاد شود، خاتمی قطعا از عارف حمایت خواهد کرد. این مسئله خیلی برای ما گره‌گشایی کرد و فعالان استان‌ها بسیار با انگیزه شدند و ستادها را تشکیل دادند. وی با اشاره به سازوکار ایجاد ستادهای استانی در ستاد دکتر عارف گفت: قبل از تشکیل ستادها در همه استان‌ها، ابتدا جلسه شخص دکتر عارف با فعالان سیاسی استان‌ها برگزار شد و گفت‌وگو و تبادل نظر شکل گرفت و زمانی که احساس کردند دوستان متقاعد شده‌اند، ستاد تشکیل
به این دلیل که آمدن آقای خاتمی و هاشمی در هاله‌ای از ابهام بود، بسیاری از ستادهای ما شکل نمی‌گرفت زیرا اصلاح‌طلبان منتظر تصمیم این دو بزرگوار بودند تا این‌که آقای خاتمی در جلسه‌ای اعلام کردند که دکتر عارف باید در صحنه باشند و به دوستان اصلاح‌طلب بگویید که ستادهای آقای دکتر عارف، ستادهای خاتمی-عارف است
و فعالیت‌ها آغاز می‌شد.

توفیقی در ادامه خاطرنشان کرد: خوشبختانه در ابتدای سال ۹۲، ایشان به تدریج فعالیت‌های خود را گسترش داده و سفرهای استانی خودشان را آغاز کردند. وی با بیان این‌که «اولین مدافع اصلاح‌طلبان در انتخابات عارف بود» گفت: شعارهای اصلاح‌طلبی را عارف رواج می‌داد و درباره مسائل مربوط به زندانیان سیاسی، مسائل اقتصادی و... بسیار روشن و شفاف صحبت کردند که همین مسئله، خود باعث ایجاد یک روح امید در کالبد جامعه و سازمان رای اصلاح‌طلبان شد و بازگشت شور و هیجان به اردوگاه اصلاحات کاملا مشهود بود. او تصریح کرد: عارف از یک سال پیش اعلام کرد که در صورت حضور سیدمحمد خاتمی، آیت‌الله هاشمی و جناب آقای ناطق نوری، من با این سه شخصیت بزرگوار رقابت نمی‌کنم که هیچ‌یک از نامزدها چنین تعهدات اخلاقی را ایجاد نکردند. همچنین ایشان تعهد کردند که سیدمحمد خاتمی روی هر فردی اجماع کند، من نیز تبعیت می‌کنم.

توفیقی به واکنش عارف پس از ثبت‌نام آیت‌الله هاشمی در انتخابات اشاره کرد و گفت: عارف به محض ثبت‌نام آیت‌الله هاشمی، به فاصله دو ساعت بیانیه انصراف خود را آماده کرده و اعلام کردند که من تعهد کرده‌ام که البته مشاوران به ایشان پیشنهاد کردند که در انتشار بیانیه عجله نکنید و پس از آن، شخص آیت‌الله هاشمی نیز اعلام کردند که فعلا دیگران انصراف ندهند. وی در ادامه با اشاره به اتفاقات روزهای آخر انتخابات اظهار داشت: آقای خاتمی در روزهای آخر هیات هفت نفره‌ای را برای مذاکره با دکتر عارف و دکتر روحانی تعیین کرد که بالاخره باید یکی از آن‌ها بماند که این تحلیل هم واقعا درست بود.

توفیقی تصریح کرد: این هیات هفت نفره هم به سراغ سازوکارهای نظرسنجی، افکار سنجی و... رفتند که دکتر عارف در جلسه با این نمایندگان سیدمحمد خاتمی، به دکتر نجفی که ریاست این هیات را برعهده داشت، گفتند که «اصلا این کارها لازم نیست، زیرا من تعهد کرده‌ام. آقای خاتمی اگر تلفنی به من بگویند که مصلحت نیست شما باشید من قبول می‌کنم و برای انصراف نه دلیل، نه نظرسنجی و نه توضیحی می‌خواهم. زیرا به سیدمحمد خاتمی تعهد داده‌ام.»

وی افزود: بسیار خوشحالیم که در این انتخابات مردم پیروز شدند و بی‌شک در این پیروزی، نقش آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، سیدمحمد خاتمی و دکتر عارف بسیار حیاتی بود. توفیقی با تبریک دوباره به دکتر روحانی برای پیروزی در انتخابات گفت: ایشان بسیار خوب در مناظره‌ها ظاهر شدند و با صراحت و شفافیت، مطالبات مردم را مطرح کردند و دوش به دوش دکتر عارف، در صحنه انتخابات ظاهر شدند و ان‌شاءالله ایشان در وظیفه سنگین دولت، پاسخگوی مطالبات مردم باشند. فشارهای زیادی برای مصادره کردن ایشان وجود دارد و ایشان اکنون بر سر تصمیم بسیار جدی است و نباید فراموش کند که چه شعارهایی داده و چه مطالباتی از سوی مردم مطرح است.
مرجع : مهر

۱۳۹۲/۰۵/۰۱ ۱۷:۳۶
عارف با این کار به سیاسیون هر دو جناح درس اخلاق و از خودگذشتگی داد و اکنون نیز در بالاترین سطح محبوبیت قرار دارد . (94842)
محسن
۱۳۹۲/۰۵/۰۲ ۰۱:۵۲
عارف با اینکار خود ثابت کرد خس و خاشاک سرنوشت ایران رو رقم می زند (95026)
۱۳۹۲/۰۵/۰۱ ۱۷:۴۱
این چند خط ربطی به این خبر نداره فقط میخوام نظر دوستان رو بدونم

من یک موضوعی رو دارم حس میکنم که امیدوارم غلط باشه

یه سری افرادی بودن که وقتی عارف ثبت نام کرد گفتن این اقا اصلاح طلب بدلی و از طرف حکومت مامور شده جریان اصلاحات رو خراب کنه. همون ادما این روزا دارن بین روحانی و عارف رو خراب میکنن. (94844)
۱۳۹۲/۰۵/۰۲ ۰۰:۳۹
بله روزی بود افرادی که عارف رو اصلاح طلب بدلی می دونستن، بعد موقع انتخابات همون افراد هواداره سه آتیشه عارف و مخالف سر سخت روحانی شدن و الانم که ساز مخالف کوک میکنن با کوچکترین حرف روحانی رو تحت فشار قرار میدن یا تهدید میکنن، این افراد باز هم دارن اشتباه میکنن، من شرم دارم نام اصلاحات رو این جور آدم ها بزارم، درود بر عارف که اصلاح طلب واقعی و واقع بینی هست. (95003)
۱۳۹۲/۰۵/۰۱ ۱۸:۰۵
اینقدر یکی را بالا میبریم که خودمون هم نتونیم کنترلش کنیم و خودش هم توهم بزنه
آقای دکتر عارف کار خوبی انجام دادند و منتظریم اثار خیر حرکت ایشان را ببینیم
و السلام (94848)
۱۳۹۲/۰۵/۰۲ ۰۰:۱۲
آفرین، موافقم، آقای عارف کاری رو کرد که هر اصلاح طلب واقعی می کرد... پس مدام نباید این قضیه رو چماق کنه بکوبه سر خاتمی و روحانی و مردم، بهار سانسور نکن لطفا (94979)
۱۳۹۲/۰۵/۰۱ ۱۸:۴۴
راستش بعد از انتخابات ٤سال پيش و .... ديگه من خودم تمايلي براي شركت در انتخابات نداشتم و متاسفانه برعكس چهار سال پيش كه با عشق و علاقه و به خاطر وظيفه رفتم راي دادم امسال فقط به خاطر مهرش رفتم راي دادم با اينكه به آقاي روحاني راي دادم و اطرافيانو كه نمي خواستن راي بدن مجاب كردن برن ولي ته دلم يك شك بزرگ بود كه مثل ٤ سال پيش مي شه و الكي اومديم . ولي الان خوشحالم كه راي دادم . (94865)
۱۳۹۲/۰۵/۰۱ ۱۸:۵۹
من شخصاً از بدو ورود آقای دکتر همراه ایشان بودم آقای دکتر بیش از 75 دقیقه صحبت کردند ولی شما کمتر از 10دقیقه از سخنان ارزشمند ایشان را منتشر کردید لازم است جهت اطلاع عموم ملت بزرگوار متن کامل سخرانی ایشان منتشر شود (94872)
بندرگناوه
۱۳۹۲/۰۵/۰۱ ۱۹:۲۷
واقعا خوشحال هستم و به خود ميبالم كه پيرو و دنباله رو افرادي چون سيدمحمدخاتمي بزرگ و هاشمي دانا و عارف فداكار هستم و اينان مايع افتخار و مباهات بنده و تمامي هم نظران من هستند زيرا كشور به دست اين افراد از خودگذشته و فداكار پابرجا خواهد ماند اميدوارم كه در طيف مقابل نيز اين عقلگرايي صورت بگيرد و ديگر دنبال تخريب و انحصار نباشند بلكه دست دردست هم ايران را اباد كنند هم از نظر داخلي و صدالبته از نظرخارجي و هزار البته تعامل با دنياي ازاد و اينكه باعث انزواي ايران افرادي درداخل كشورهستند نه خارجي ها كساني كه دوست ندارند ايران سربلند و با قامت ايستا درجهان خودنمايي كند به اميد روزي كه ارزش پول ملي و پاسپورت ايران اعتبار سالهاي پيش خود را بازيابد بدرود (94890)
یه مرد
۱۳۹۲/۰۵/۰۱ ۱۹:۵۲
آقای خاتمی با تدبیرشون باعث خلق حماسه سایسی شدند. (94901)
علی
۱۳۹۲/۰۵/۰۱ ۲۱:۰۶
اما حیف که ظاهرا بنا به "مصالحی" نمی توانند از وجود دکتر عارف در کابینه ی دکتر روحانی استفاده کنند. حیف! (94918)
۱۳۹۲/۰۵/۰۱ ۲۲:۱۶
عارف ماه است نمونه است اسوه اخلاق مداری است. در.د بر او. خیلی دوستش دارم احساس میکنم رهبری به رهبران اصلاحات افزوده شده است (94932)
۱۳۹۲/۰۵/۰۲ ۰۰:۲۵
این کلمه (در.د بر او)که نوشتید که به نظرم اشتباه تایپیه درستش (درود بر او)هست (94993)
ايراني
۱۳۹۲/۰۵/۰۱ ۲۲:۱۷
درود برخاتمي (94935)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۵/۰۱ ۲۳:۱۹
ولی اکنون در حق دکتر عارف و خاتمی جفا شده است شاید اگر زمان به عقب برگردد عارف از رقابت ها اصلا کنار نرود هر چند فقط مرد این رقابت ها عارف بود. حال باید دید دکتر روحانی چگونه این مردانگی را جبران میکند از این مردان (94953)
یکی
۱۳۹۲/۰۵/۰۱ ۲۳:۲۰
درود بر خاتمی بزرگ مرد دوست داشتنی ایران (94955)
۱۳۹۲/۰۵/۰۱ ۲۳:۳۴
روحانی یادش باشه عارفم باید باشه (94960)
۱۳۹۲/۰۵/۰۲ ۰۰:۱۴
دیگه این قضیه رو فراموش کنید روحانی بیچاره به اندازه کافی نحت فشار هست (94985)
۱۳۹۲/۰۵/۰۲ ۰۰:۴۶
بدون هیچ چون‌و‌چرا

واقعا عجیبه و تاسف بار (95006)