به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۷ - ۰۹:۰۰
 
۴
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ساعت ۱۱:۲۹
کد مطلب : ۵۱۵۳۴
تنها سه درصد میراث تاریخی ایران شناسایی شده است

کلنگ‌زنی75000 طرح بی حساب و کتاب

گروه سیاسی: معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ایران به صورت بالقوه دارای عظیم ترین گنجینه میراث فرهنگی دنیاست که تنها سه درصد آنها شناسایی شده است.
کلنگ‌زنی75000 طرح بی حساب و کتاب
مسعود سلطانی فر با تبریک سالگرد آغاز بکار دولت تدبیر و امید اظهار داشت: با استفاده از ظرفیت های اقتصادی و با ادبیات مناسبی که دولت در دنیا در پیش گرفته می توانیم شاهد رونق بیشتر در عرصه اقتصادی و گردشگری باشیم . رییس سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری کشور در زمینه وضعیت گردشگری در ایران گفت: حضور گردشگران در ایران با وجود اعداد و ارقام اعلام شده حکایت از رشد چشمگیر حضور گردشگران اروپایی در چند ماه گذشته در مقایسه با سالهای قبل دارد. سلطانی فر افزود: در سال 2014ظرفیت تورهای گرشگری و اماکن اقامتی ایران پر شده و برای سال 2015نیز با شوق و اشتیاق بالایی از سوی گردشگران خارجی مواجه شده که همه اینها بیانگر ظرفیت بالای کشور برای جذب گردشگران و کمک به اقتصاد کشور است . وی ادامه داد: رشد فعلی با جایگاه واقعی ما خیلی فاصله دارد ولی معتقدیم سرمایه گذاری در این بخش در ارزآوری و اقتصاد کشور موثر بوده و زمینه ساز رشد اشتغال خواهد شد.

این مسوول تصریح کرد: بخش میراث فرهنگی، تنها بخشی است که دولت 2 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری کرده و سالانه 150هزار میلیارد ریال درآمد داشته است. رییس سازمان میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه در حال حاضر در فصل گردشگری و میراث فرهنگی اعتبار محدودی داریم که حدود 225 میلیارد تومان است گفت: این مبلغ نیز باید صد درصد تخصیص یابد. به گفته سلطانی فر در سال 92 با وجود همه تحریم ها و محدودیت ها شاهد ورود 4.5 میلیون گردشگر و ترددهای مختلف در کشور از مرزهای زمینی، هوایی و دریایی بوده ایم که پنج میلیارد دلار معادل 150 هزار میلیارد ریال عاید کشور کرده است. معاون رییس جمهور در ادامه افزود: کشور به لحاظ شرایط جاذبه های مختلف مذهبی، زیارتی و فرهنگی که دارد با برنامه ریزی و سرمایه گذاری مناسب در 10 سال آینده در بخش گردشگری درآمدی معادل درآمد نفت کشور را می تواند به خود اختصاص دهد. وی گفت: این حساب و کتاب درستی است و دور از ذهن نیست به شرطی که همه بخواهیم این اتفاق بیفتد و باور کنیم گردشگری یک صنعت بدون آلودگی ، سالم درآمدزا و اشتغال زاست و می تواند زمینه ساز رونق در کشور شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر جزو 10کشور برتر در جذب گردشگر هستیم و می توانیم جزو سه یا چهار کشور باشیم اضافه کرد: ما به صورت بالقوه دارای عظیم ترین میراث فرهنگی جهان و مقصد بسیاری از گردشگران هستیم ولی تنها 31هزار و 100مورد از یک میلیون اثر برآوردی ما شناسایی شده و این یعنی سه درصد از این گنجینه بزرگ را می شناسیم. سلطانی فر خاطرنشان کرد: بنابراین اگر این عدد به 10درصد برسد قطعا همه جای ایران مملو از گردشگر می شود ضمن آنکه گردشگران ما عمدتا از کشورهای مسلمان و شیعه هستند و در واقع 40درصد توریست های ایران مذهبی بوده و هیچگونه تعرضی به مقدسات ما از جانب آنها گزارش نشده است.

معاون رییس جمهور در ادامه اظهار داشت: خوشبختانه دولت در یکسال گذشته کارنامه بسیار قابل قبولی در عرصه های مختلف داشته است. وی یادآور شد: مشکلات، تحریم ها ، کمبودها و سوء تدبیرهایی که از گذشته به جا مانده همچنان آثار و عوارض خود را در برنامه های اجرایی و اقتصادی کشور دارد با این حال دولت توانسته آنها را تا حدودی مهار کند. معاون رییس جمهوری افزود: در عرصه سیاست اقتصادی ، دولت با ایجاد ثبات و آرامش در داخل کشور با غول تورم بی سابقه مبارزه کرد و توانست نرخ بالای تورم نقطه به نقطه را که 44 درصد بوده در یکسال گذشته به 15 درصد برساند. در فرایند رشد اقتصادی ،برای نخستین بار در تاریخ در دو سال متوالی رشد منفی داشتیم که امیدواریم با تلاش های دولت امسال رشد اقتصادی مثبت شود و از آن شرایط بد رکود خارج شویم .

وی با اشاره به برنامه های دولت در مبارزه با فسادهای اقتصادی گفت: در این بخش با وجود مشکلات، رسیدگی ها جدی بوده و شفاف سازی خواهد شد و متجاوزان به بیت المال با تدابیر مسوولان نظام و دولت با هماهنگی قوه قضاییه به سزای اعمال خیانتکارانه خود خواهند رسید. عضو هیات دولت یازدهم اظهار داشـت: در عرصه سلامت و تامین امکانات درمانی نیز دولت توانست با اجرای یک برنامه گسترده و تاثیرگذار، سیاستی که دولت های بزرگ غربی در یک دورره ریاست جمهوری برای ایجاد شرایط مناسب در حوزه بهداشت دنبال می کنند را در همان یکسال اول دولت یازدهم پایه گذاری کند.

وی همچنین با اشاره به وضعیت نامناسب طرح های نیمه تمام گذشته گفت: حدود 75هزار طرح بی حساب و کتاب در دولت گذشته کلنگ زنی شده که بر اساس برآورد معاونت رییس جمهور 417 هزار میلیارد تومان هزینه بر جا مانده است. به گفته وی اگر 10 سال دیگر هم یک کار جدید آغاز نشود باید هر چه پول داریم برای تکمیل این پروژه ها که بدون مطالعه است بگذاریم. عضو هیات دولت تدبیر و امید با تاکید بر اینکه تحقق اقتصاد مقاومتی مدنظر رهبری مستلزم فعال شدن همه بخش بویژه گردشگری است ، خواستار توجه خاص به بخش خصوصی و مردمی شد و گفت: باید دندان دولتی شدن کارها را کنده و زمینه حضور جدی بخش خصوصی را فراهم کنیم .
مرجع : ایرنا